• Gebelik
  • 36+5 Down sendromu şüphesi❗️Lütfen ACİL❗️

Blackatlas benim kuzenim. Çocuğunda hamilelik te down sendromlu demediler doğumdan sonra öğrendiler oda daha zor

msr33 Haklısınız ama işte maalesef ufak bir ihtimal değil %50 ikisinden biri gibi konuştu doktor haliyle cok kötü oldum ne diyeceğimi bilemedim çıktım odadan hemen 😞

Churcill Ben de bunu anlamıyorum işte daha önce böyle bişeyden bahsedilseydi gereken testleri nipt falan yaptırırdım henüz kücükken ona göre önlem alınırdı ama neredeyde doğurmak üzereyken böyle bir şeyi öğrenmek o kadar yıkıcı ki..

Blackatlas içinizi ferah tutun hiç olumsuz düşünmeyin.
        Ben sırf bu düşünceden dolayı 2li 3lü testleri yaptırmadım. 2.hamileligim. Down olsa aldirmicam dedim ve yaptirmadim o testleri. Sadece detaylı usg çektirdim o kadar.
        Hersey bi imtihan Allahın bir lütfü. Down da doğsa benim evladım dedim sağlıklı da olsa benim evladım dedim ve gözüm kapalı gidiyorum son 10 günüm doğuma.
        Sizde içinizi ferah tutun bol bol dua edin. Bizlerde edelim. Sağlıcakla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah

Blackatlas canım benim haftan çok ileri doğuma az kalmış, küçük olsa için rahat etsin amniyosentez yada nipty yaptır bütün bir hamileliğini zehir etme kendine derdim ama bir hafta on güne zaten kucağına alacaksın. Bu süreçte çokça dua et ve doktorun dediği olumlu şeylere odaklan. Aynı şey değil ama bir arkadaşıma da doktor karın çevresi 3 hafta geriden geliyor sıkıntılı demişti. Eşi arkadaşıma demediğini bırakmadı, sen az yedin kilo almamak için senin yüzünden böyle oldu diye. Çok üzüldü çok yıprandı ama Bebek doğdu sadece biraz minyon herşeyi normal. Yani doktor sana sadece bir ihtimalden bahsetmiş. Genetik olma ihtimali çok yüksek. Misal kuzenime de başı çok büyük sorunlu olabilir dendi sağlıklıydı çünkü babasının başı da çok büyüktü tamamen genetik ona benziyordu. Yani sende yada eşinde kol bacak kısalığı olan birileri varsa onlara çekmiş olabilir.

Blackatlas rabbim inşallah sapasağlam bir şekilde kucağına almayı nasip eder canım yaşadığın gerçekten zor bir durum tahmin edilemez. Ama bebeğin hangi durumda olursa olsun nefes aldığı sürece bu şekilde yıkma kendini, özel bir bebek bile olsa senin evladın kendini çok yıpratarak daha çok zarar verirsin sadece

Blackatlas Lütfen içinizi rahat tuttun. Sizde minyonsanız ondandır. Down sendromu olsa bence şimdiye kadar fark edilirdi. Benim kızım için neler neler dediler🫣 Fetal DNA yaptırdım temiz çıktı. Ona rağmen kızım gelişmedi. 31+2 de 534 gram dünyaya geldi. Başı 5 hafta karnı 8 hafta kol bacak 10 hafta geriden gelmişti. Kızımda genetik bir şey çıkmadı. Doğduktan sonra biraz toparlanıp 1000 gram olunca doktorlar tekrar genetik testler yaptılar hiç bir şey çıkmadı. Neden gelişmediğini hala açıklayamıyorlar. Her hangi bir engel durumu yoktu. Ne bedensel ne zihinsel. O yüzden içinizi ferah tutun.

Blackatlas yani genelde ikili test yapılırken nipt öneriyo bu doktorlar afedersiniz ota b.ka inşallah bişey çıkmaz ne diyeyim

Annesininmelei Umarım bi gün bende sizin gibi güzel şeyler yazabilirim cok sağolun gerçekten🙏🏼 yaşamayan anlayamaz icim yanıyor resmen böyle sınıyor rabbim beni ne denir ki..

Merhabalar. Bir pediatrik fizyoterapist olarak yaziyorum. Evet zor bir haber zor bir karar normal giden bir gebelikte son zamanlarda bu haberi almak. Ama şunu söylemek istiyorum şu saniye nipt veya amniyosentez yaptirsaniz sonuclari 10 -14 gün sürüyor. 38. Haftaya gelmis olacaksiniz. Gebeligi 38 haftada sonlandirmanin tek yolu dogumdur. Bebek down olabilir, down olmayip bambaşka, henüz tanimlanmamiş bir genetik hastaliga sahip olabilir veya gercekten sadece minyon saglikli bir bebek olabilir. Ne olursa olsun 38 haftalik bebeginiz doğduktan sonra ondan vazgeçmek cok zor. Kendinizi üzüp bebegi strese sokmanin su an icin bir anlamı yok. Doğacak ve göreceksiniz ki saglikli da olsa down da olsa tüm sevgisiyle o sizin bebeginiz. Evet erken haftalarda nipt yaptirilsaydi ve gercek bir tanı konmuş olsaydı bambaska konuşurdum. Ama su an ne bebegi ne de kendinizi strese sokmayin ihtimaller yüzünden lütfen. Bunun gibi yuzlerce hikaye var sonunda cocugun down sendromlu degil saglikli bir bebek olarak doğduğu. Muhtemelen bence bir soru da olmadan doğacak saglikli bir sekilde. Ama dedigim gibi down da olsa her zaman o sizin minnoş tatlış bebeginiz olacak. 38 haftadan sonra cok da yapilacak bir sey yok cunku. Bu güne kadar yüzlerce down sendromlu veya bambaşka ozel gereksinimleri olan bebeklerle calistim. Hicbirinin annesi ağlamıyordu inanın. Gün içinde down sendromlu oldugu akillarina bile gelmiyor cogu zaman cocuklarinin. Onlar icin bebekleri biricik. Tanısının bir önemi yok. Cok büyük ihtimalle bir sorun yoktur ama yine de üzülmenizi istemem böyle bir durum olsa da. Canı gönülden yaziyorum bunlari umarim yanlis anlasilacak bir sey söylememişimdir

Blackatlas acaba iyi bir perinatoloğa mı gitseniz zaman kaybetmeden emin olmak için. Çok geçmiş olsun.

Blackatlas canım birda bende dahil o kadar çok yazan oldu ki bu tarz gerilikleri ama genelde sorunsuz doğumlar gördüm hep bizimde 30. Haftada gerilik vardı 2 hafta kadar 38 haftalık oldum geçen gittim 4 güne düşmüş gerilik yani duzeledebiliyor sizin ve eşinizin boyu uzun mu? Ben çok tedirgin olmuştum çünkü eşim 1.80 ben 1.60 boyum yani ikimizinde belli bir ortalada ama eğer boylariniz kısaysa genetiktir boş yere üzme kendini. ❤️❤️

Blackatlas aynı şeyleri farklı zamanlarda ve haftalarda yaşamış anneyiz kimse ne olacağını bilemez Rabbimden başka bende 19 haftalık amniosentez yaptırdım sadece sonucu bilmek istiyorum özel bir çocuk annesi olacaksam hazır olmalıyım diye sıkıntı stres yaptım iki iki buçuk ay zehir olmuştu bebeğim şok şükür sağlıklı sende sıkılıp üzülme bebeğin büyümüş dua et tevekkül et rabbine dua et inşallah sağlıkla kucağına alırsın çoğu bebeğe aynı teşhis konuyor ve sağlıklı doğuyor senin bebeğin de inşallah onlardan biri olur canım sakın üzülme