Gözünüz aydın rabbım analı babalı büyütsün darısı başımıza 🙏

e_blue_sky_a Seni de mezun ettik hayırlısıyla 😍 Afiyetle, huzurla büyüt inşallah 🙏 Çok güzel anlatmışsın, vajinal doğum düşünüyorum ama her ihtimale karşı sezaryen hikayelerini özellikle okuyorum, hazırlıklı olmak lazım bence. Bir sorum olacak, genelde bazı hikayelerde sezaryen sonrası ‘sanki iç organlarım çıkacak gibi’ bir his tarif ediliyor ilk ayağa kalkışta, bu nasıl bir şey ?

Bu arada bebeğe fazladan takım almayı savunuyorum ben de, çoğu arkadaş abartısız olsun diye 2 takım alıyor ama her bebek bir olmadığı için bazen sıkıntı yaşanıyor. Fazlası zarar değil 🤷

e_blue_sky_a merhaba gözünüz aydın güle güle büyütün bebeğinizi bende 6 şubat sabahı spinal oldum ağrılarım ilk günkü kadar olmasada devam rdiyor yardımsız oturup kalkamıyorum ayaklarımda çok şişmeye başladı sizin genel durumunuz nasıl merak ettim 🤲

e_blue_sky_a merhabalar öncelikle hayırlı Uğurlu olsun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanıza çok sevindim 🙏🏻 Benimde gebelik şekerim var maalesef insülin kullanıyorum. Siz sadece diyet mi yapıyordunuz yoksa insülinde kullanıyor muydunuz? Şekeriniz çıkıyormuydu son zamanlarda ? Bebeğinizin gelişimi nasıldı benim 2 hafta ileri şuanda ve banada 38 haftaya gün verdiler. Bizim takipler hafta da bir şuanda. Ve sancınız geldiğini nasıl anlıyorsunuz ara ara benimde karnımda ağrı oluyor ama acaba sancı mı bilemedim

Umran_r1103 sagolun. Darısı başınıza. Odada giyiniyoruz. Sezaryen sonrası Bi 4saat sonra yürüyüşe geldi 2 hemşire o zaman giyindim. Önlük le yattım o zamana kadar.

Cherry07 genel oldum. Bebeğin kalp atışları iyice yavaslamis dedi doktor. Kokunca tansiyon yükseldi. Sonra düştü ama biraz panik oldum. Genele aldılar.

LamiyaCetinkaya çok teşekkürler darısı başına bakalım….. kesinlikle fazla takım alın kilitli poşetler var, kullanılmaz ise geri gelir tertemiz. Ben hiç iç organ çıkacakmış gibi hissetmedim orda Bi sürü sezaryen hastası vardı onlarda da öyle bsy duymadım. Sadece şöyle oluyor, iki hemşire kaldırdı. Biri yanında diğeri önünde duruyor. Önündeki dümdüz bakmaz isen narkoz etkisi ile acaip baş dönmesi oluyor. Hemen uyardı hemşire Bi daha direk Karşıya baktım. 10dk Sonra kendim yürüdüm hep eşim bile bıraktı.

Ervamsd aynen ayaklarım recep ivedigin ayaklarına döndü. Hemşire çok su iç yukarı dikebilsen iyi olur tuz çok yeme dedi.

dnzmom_ özelde oldum ben. Ama devlet perinatoloji de aynı şeyleri savundu. 38de alacaklardı. Şeker 140in üstüne çıkıyordu. 180 bile oluyordu bazen son zamanlar. İnsülin başlanmadi ilk zamanlar iyi diye. Bence riske atmayın 38ze kadar kendisi gelmezse sezaryen mantıklı

e_blue_sky_a bende özelde takipliyim 38 haftaya verdi günümüzü sanırım şeker 140 üstü çıkmıyor kontrol altında diye böyle vermiş olabilir. Peki sancınızı nasıl anladınız nasıl bir ağrı acaba

dnzmom_ dayanılmayacak gibi değildi ama oturup kalkarken başlayıp iki üç dk sürüyordu 10dk da bir. Uyuyunca gece geçiyordu. 3gun böyle oldu. Kontrole gittik. Nst kötü çıktı yarın sezaryene alıyoruz dediler.

e_blue_sky_a anladım çok teşekkür ederim canım bilgiler için tekrardan hayırlı uğurlu olsun 🙏🏻

e_blue_sky_a maşallah canım geçmiş olsun ve gözün aydın. Sağlıkla büyüt bebeğini. Darısı da biz hamilelerin başına en kolayindan olsun Allahın izniyle 🤲🥰