Selamlar yarın sabah nasipse bebeğime kavuşucam spinal sezeryan tercih ettim doktorumunda önerisiyle. Bugünde kuaföre gittim kuafördeki bayan canımı sıktı şimdiki aklım olsa spinal olmazdım vs diye ama anestezi uzmanı okadar güzel anlattıki bebeğe anestezi geçmiyo ilk etaptaki ağrıyı hafiflemiş hissediceksiniz vs diye spinal olanlar sizler neler düşünüyorsunuz iyi şeyler duymaya çok ihtiyacım var 😞

Ervamsd ya allah aşkına kendinizde söylüyorsunuz kuafördeki herhangi bir kadın doktorunuzdan daha mı bilgili de onun söylediklerinizi kafanıza takıyorsunuz .Ne güzel yarın bebeğinize kavusacakmıssınız güzel seyleri düşünün şuan cok yaygın sekilde yapıln bi işlem spinal ne güsel bebeginize ameliyathanede sarılabiliyor ilk teması saglayabiliyorsunuz tamamen baygınken ağrılar içinde ayılmak bi yandan bebege emzirmeye calısmak cok zor bi süreç spinalde ayılma süreci olmayacagı için bebeğinize cok daha iyi bakabiliyorsunuz .Tavsiyem yanınıza filtre kahve ve bitter cikolaya koyun baş ağrısı olmaması için kendim sağlık personeliyim haftaya nasipse bende spinal sezeryan olacagım

Sdyyld teşekkür ederim insan olumsuz birşey duyunca üzülüyo kararım zaten spinalden yana herzaman ama zaman daralınca insan sanırım etkileniyo önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Ervamsd
        Bencede ameliyat esnasında kafanızı oynatmayın ve bol filtre kahve ve bitter çikolata bebeğine odaklan ve kimseyi takma bende spinal olacağım en kısa zamanda 😂

Ervamsd bende 11 gün önce oldum hiçbişey hissetmedim sadece girerken çok heyecan yapıp çok ağladım ilk gebeliğim tansiyonum düştü açlıktan bide bünyem kaldırmadı sanırım oksijen takviyesi yaptılar serum verdiler böyle yani bana da çok baskı yapan oldu sezeryan olmasın şöyle olmasın böyle olmasın sen ne istiyosan o olsun doğduktan sonra hiç kimse yanında olmuyor boşver

MiaBaslck teşekkür ederim allahım kolaylıklar versin inşallah 🤲

minikinsantanesi çok sevindim sizin adınıza sağlıcakla büuütün yavrunuzu darısı başıma inşallah 🤲

Sdyyld yalnız şöyle bı durum var ben genel anestezi oldum ama hiç de dediğiniz gibi olmadı ağrılar içinde uyanmadim odaya geldiğimde zaten kendime geldim ve annem bebeğimi göğsüme tutmuş emiyordu bile ayağa kalkana kadar hiç bı acı hissetmedim

Ervamsd ikinciyi de spinal olacagim ki aci eşigim cok dusuktur asla korkmayin tabiki zorluklari oluyor ama bebeginizi gorunce herseye değer diyorsun

Ervamsd şimdiki aklım olsa spinal olmazdım vs diye

Sebebi neymiş ? Spinal iğne bende tutmadı ve 8 defa iğne oldum,anestezi uzmanı ‘az sabret genel vermek istemiyorum,bebeğinde etkilenir’dedi,8.de tuttu, ona rağmen iyiki genele çevirmemişler diyorum.O kadar iğneye rağmen bel ağrısı vs de yaşamadım ben çok memnun kaldım .Yukarda arkadaşta söylemiş ama ,ameliyat esnasında bende kafamı sabit tuttum, sonrasında bas ağrısı yaşamadım (Bu arada benim iğne fobim var,ona rağmen hiç canım yanmadı, kan alırken bile daha çok acıyor,spinalden asla korkmayın)

Ben kendi isteğimle sezaryen olacağım , haftaya pazartesi gün verecek doktorum 36+3 oluyorum o zamana şahsen henüz bir bilgim olmamasına rağmen bende spinal tercih edicem burda okuduğum bir cok doğum hikayesi ve buna benzer yorumlardan yola çıkarak bunun daha doğru olduğunu düşünüyorum.. dışarıdaki insanların ne dediklerine kulak tıkayalı uzun zaman oldu anladım ki ağzı olan herkes konuşuyor ve bunu durdurmak imkansız..
                  Ben kendi aileme bile daha doğrusu annem hariç diğer aile büyüklerime bile kendi isteğimle Sezaryen olmak istiyorum diyemiyorum dediğim zaman ooo kıyametler kopuyor kayınvalidem melek gibi kadındır ağzı var dili yoktur o bile yorum yaptı ve beni ilk defa cok şaşırttı sen kendini yarım mı yapıcan sen kendini neden kestiricen vay efendim normal doğum gibi varmıymış normal doğumda hemen ayaklanırsın bebeğine bakarsın vs vs bu tarz yorumlar yapan çok oldu halada oluyor ama artık dinliyor muyum asla polemiğe girmemek için yeni bir taktik bile buldum 😂 doğumun nasıl olacak diyenlere şuan için normal ilerliyor bakalım nasip diyorum bir şey diyemiyorlar normal lafını duyunca hahaha 😂 konuyu nerden nereye bağladım ama diyeceğim o ki bizler nasıl rahat edeceksek öyle olsun ben sezaryen olup daha iyi olacağıma inanıyorum bu bünye benim beni benden başkası tanıyabilir mi asla… ve size tavsiyem bol su bol nescafe içmeniz yönünde bende öyle yapacağım ilk yürüyüşe kalkarken de ayaklarınıza değilde direk dimdik karşıya bakıp kalkın o şekilde baş dönmesi olmuyormuş diye duydum. Rabbim size de banada hayırlı doğumlar nasip etsin sağlıcakla evlatlarımıza kavuşalım inşallah 🤲🏼

Ervamsd ben ilk dogumumu spinal sezaryen yaptım. Doktorunuzun anlattığı gibi. O kadar rahattı ki hersey 2.dogumumu da spinal sezaryen yapicam nasipse 15 günüm kaldı hatta. Doktorumla ilk konuştuğum spinal kararı vermek oldu. Siz içinizi ferah tutun. Olumsuz herseye kulağınızı kapatin

Srfe01 harikasınız allahım size öyle nasip etmiş ne kadar güzel ama genelde malesefki çevremdende gördüğüm kadarıyla ağrılı süreç genel de daha fazla oluyor

karaguzelirem_ çok teşekkür ederim gerçekten dış seslere kulak tıkamak en güzel başarabilmekte çok kıymetli ☺️ hayırlısıyla kavuşalım inşallah 🤲

MelteM2cck bende doktoruma çok güveniyorum güzellikle atlatıcağıma inanıyorum geride bıraktığım bir evladım daha var oyüzden güçlü olmama gerekiyor çok teşekkür ederim ☺️

Daisyy000 spinal de 10 sn çocuğu gösteriyorlar dedi birde ilelebet bel ve baş ağrısı kalıyor dedi şimdiki aklım olsa yaptırmam dedi işte bende anestezi uzmanının bana anlattıklarını anlattım spinalin bebek ve bizim için daha avantajlı olduğundan bahsetttim bana bınları anlatmadılar vs dedi sanırım onda travma olarak kaldı

Bende bebeğimi spinal anestezi ile dünyaya getirdim. Doğumdan çıkınca granül kahve içtim ve devam eden 5 gün boyunca bir adet nescafe. Doktorum tavsiye etmişti. Ne bel ağrısı ne baş ağrısı hiç birisi olmadı 4. Gün ayaktaydım. Sağ salim kucağınıza alırsınız inşallah ♥️

Edanurzeynep ne güzel çok teşekkür ederim cevabınız için sağlıcakla büyütün sizde evladınızı ❤️

Ervamsd doğru haklısınız olabilir ben spinal tercih edemedim panik bi insan olduğumdan dolayı