ezgiiislc amin evet en önemlisi o, sağlıkla en güzel zamanda en güzel şekilde gelsin minikler🙏 çok haklısınız herşey normal görünüyorsa doktorun keyfine göre sezaryen olmaya gerek yok. Bu benim 2.gebeliğim, bende ilk gebeliğimde oğlumu tam 41haftalıkken kendi sancımla normal doğum yaptım. Yani 41e kadarda beklenebilir ters giden bir durum olmadığı müddetçe. Evet son haftalar çok zorlu, beklemekte çok zor ve dediğiniz gibi hala doğurmadın mı sorularını bende alıyorum sürekli🙈 buna biz karar vermiyoruz malesef, bu tamamen bebeğin keyfiyle kahyasının birlikte ortak verdiği bir karar🤪🤭😅 onlar ne zaman gelmek isterse o zaman gelecekler elbet gelecekler yani hep orda kalacak değiller. Sezaryen ihtimali gerekli olduğu durumda yapılmalıdüşüncesindeyim. İşte burda doktorun tutumuda çok önemli. Benim mesela yine ilk gebelikte doğum yapacağım gün ultrasonda doktor bebeğin iri bir bebek 3900gram civarı dedi ama herşey normal görünüyor sancıların düzenli ve açılmanda güzel ilerliyor o yüzden ilk başta bi normal doğumu deniycez ama bebeğin başı büyük ve omuzları geniş o yüzden normal doğum sırasında ters giden bişey olursa anında sezaryene alcaz dedi. Doktora güvendim rahat bir şekilde doğuma girmeye çalıştım ve kendi sancımla 6saatte normal doğum yaptım şükür ters giden bir durum olup sezaryene gerek kalmadı. Tabi keside atıldı ama sonlara doğru güzel ıkınamadım o yüzden birde bebiş iriydi 4200gram doğdu. Buna şükür çok şükür sağlıkla aldım ya kucağıma gerisi önemli değildi yani sezaryene de dönebilirdi, gerekli görülseydi onada vardım dediğim gibi en önemlisi sağlıkla doğmasıydı çünkü. Şimdi bu doğumumda da inşallah sağlıkla alırım kucağıma ben ve benim gibi bekleyen herkes inşallah🙏❤️