Selam kızlar iyi akşamlar pozitif sezeryan hikayemi yazmaya geldim :) İkiz kızlarıma hamileydim , planlı bir şekilde 37+2 de doğum gerçekleşti, çok şükür son ana kadar hep sorunsuz ilerlemiştik , doğumdan bir gün önce süt arttırıcı içeceklerden içtim ve bağırsak çalıştıracak şeyleri yedim ve hastane çantamı son kez kontrol edip uyudum , sabah erkenden hastanede olduk kombine spinal epidural anestezi oldum ( epidurale göre daha derin bir hissizliği ve beldeki damar yolunu açık bırakarak ameliyat sonrasındaki gece istenildiği takdirde direk belden verilebilen ağrı kesici ) belden iğne vuruldu ve hemen sağ ve sonra sol bacağım uyuştu sonrasında ise hazırlıklar hemen başlayıp ameliyata başlandı , ben doğum anına kadar asla kötü düşünmedim ve ameliyat anını aklıma getirip strese sokmadım kendimi ama tabiki o an gelip çatınca insana ister istemez bir korku ve heyecan sarıyor , ameliyatta ne kesik ne başka bir şey hiç bir şey hissetmedim , arada ittirmeler vs oluyorsedye sallanıyor o an insan biraz tuhaf oluyor tansiyonum düştü o sırada , sakinleşmem için buhar ile biraz anestezi verdiler hafif uyku sersemi bir hal yapıyor , sonrasında ilk önce sağdaki bebeğim çıktı sonra ise soldaki,
çıkar çıkmaz o haififliği insan büyük ölçüde hissediyor üzerinizden ağırlık alındığını fark ediyorsunuz , ve seslerini duyunca dünyalar benim oldu zaten , kızlarım çok şükür küveze girmediler odada beni bekliyorlardı bende dikişler atıldıktan sonra odaya alındım ve o karna bastırma olayına geldik , doktorum geldi ve karnıma bastırdı o an gerçekten ağrı oluyor ama elini çektiği an ağrı geçiyor benim karnıma hastaneden çıkana kadar yaklaşık üç defa bastırdılar ve her bastırdıklarında kanama oluyor ama hissetmiyorsunuz o kanamaları ,yaklaşık 6 saat sonra ilk yürüyüş için geldiler ilk yürüyüşte elimden geldiğince dik durmaya çalıştım ve o şekilde kalktım sonrasında o gece yaklaşık üç dört defa kalkıp yürüdüm ve yürümek çok önemli gerçekten, bende baş ağrısı bel ağrısı vs olmadı hiç şükür , bir tane nescafe içtim sadece , gece olduğunda beldeki damar yolundan ağrı kesici istedim yaptılar ama bnce o beldeki damar yolunun kalmasına hiç gerek yoktu çünkü ağrım o kadar da fazla değildi sırf damar yolu zaten açık diye istedim , sabah taburcu olacağım zaman o iğneyi çıkardılar belimden ağrı hissetmedim ama hoş da bir his değildi , sonrasında toparlanma sürecim bir hafta sürdü , eve gelir gelmez oturtabiliyordum kendi kendime kalkıp evin içinde geziyordum kızlarımı emzire biliyordum tek başıma yani genel olarak benim için pozitif bir süreçti, Tabi ki ağrılar vs oluyor ama sonuçta yeni bir hayat doğuyor ve sizin içinizden filizlenmiş bir hayat tabi ki ağrıları olacak ama ağlatacak kadar acılı değildi benim için. Biraz uzun oldu ama detayları atlamak istemedim ikiz doğum hikayesi görmüyordum hiç ikiz anneleri sormak istediğiniz sorular var ise sorabilirsiniz ❤️

Hayırlısı olsun umarım bebeklerinizin çok güzel bir ömrü olur😍🤲🏻 bebeklerinizin boy ve kilosu ne kadardı acaba

bsra180623 teşekkür ederim 🥰 boyları 43 cm kiloları 2450 ve 2350 idi , küvez süreci emme refleksleri olduğu için gerekmedi ama eğer emmeseler alacaklardı

Gulcannnnnnnn maşallah sağlıcakla büyütün yavrularınızı☺️ doğum öncesi süt arttırıcı ne içtiniz acaba önerirmisiniz benimde doğumuma az kaldı bende bişeyler alıp bulundurmak istiyorum

Gulcannnnnnnn masallah cok guzel bebeklerinizin kuveze girmemesi direk yaniniza gelmesi 👌🏻 sutunuz hemen geldimi? Benimde 15 gun sonra tam 37+2 de planli sezaryenm var tabi benim minnoslar beklerlerse

Gulcannnnnnnn çok çok güzel Allah hayırlısıyla bizlere de nasip etsin. Benim tekli epidural doğumum da böyle pozitifti. Şimdi sıra ikizlerimde😍 37 ye kadar durmaları da çok iyi olmuş. Son haftalarda neler yaptınız ya da neler yapmadınız pylaşır mısınız. Sağlıkla büyüsünler Allah bağışlasın bebişlerinizi😍😍

Semus06 beklerler inşallah ya :) evet hemen geldi çok şükür , son günlerde lactamil süt arttırıcı tozdan içiyordum .

Ervamsd
              Teşekkür ederimm 🥰 lactamil süt arttırıcı içecek aldım toz şeklinde , işe yaradığını düşünüyorum şu anda kullanıyorum bazen , ve göğüs ucu krem ile süt toplama pompası mutlaka almanızı öneririm :)

Mrvylmz61 aminn çok teşekkür ederim 🥰 son haftalarda bolca dinlendim evde az çok kalkıp günlük işlerimi yapıyordum ama dışarıya gezmeye vs pek çıkmıyordum ve beslenmeme çok dikkat ettim özellikle son haftalarda hızlı kilo aldıkları için elimden geldiğince protein ağırlıklı beslendim gebelik şekeriniz yoksa havuç ve Tatlı şeyler yedim

Mrvylmz61 süt sağma makinesi bi arkadaşım hediye etti çok gerekli olduğunu düşünüyorum eğer imkan var ise ikili olanlardan almanızı öneririm fakat tekli alacaksanız da mutlaka bir de süt toplayıcı pompadan almalısınız ikizlere bol bol süt lazım oluyor çünkü doymuyorlar . Emzirmeye başladığınızda ise mutlaka ikisini aynı anda emzirmeye çalışın hem zamandan tasarruf oluyor hemde diğer süt boşa akmıyor

Gulcannnnnnnn benim 15.haftam şu ana kadar tek alışverirm ikili elektrikli süt pompsı oldu☺️ 10 gün sonra cinsiyet öğrencez nasipse sonra hazırlıklara yavaştan başlarıx

Mrvylmz61 sevindim hayırlı olsun :) biz cinsiyetleri 21 haftaya kadar net görememiştik inşallah sizinkiler gösterir :) bir de hamileliğiniz boyunca ne kadar pozitif düşünürseniz süreç o kadar iyi geçtiğine inanıyorum ben tek gebelik kadar güzel geçirdim çok şükür ve ilk öğrendiğim haftadan itibaren her gün yumurta kaşar ve muz yedim düzenli , 57 ile hamile kaldım 72 ile falan doğuma girdim ve bir hafta sonra 60 kiloydum şu an tam bir ay geçti eski kilomdayım

Gulcannnnnnnn maşallah çok güzel sizin adınıza sevindim sağlıkla büyütün yavrularinizi. Benimde ikizler büyük ihtimal 37+4 te doğumum olucak hayırlısıyla herkes bende böyle pozitif geçirsin doğumunu 🥰🙏

Bebişlerinizi sağlıkla büyütün inşaAllah serklaj atılmış mıydı

papatya-0 inşallah canım ikizlerde son ana kadar gitmek çok önemli oluyor gerçekten sende inşallah en güzel şekilde geçirirsin süreci 💞

Mrvylmz61 baya araştırdım ve sonunda baby 2 go california ikiz arabasını aldım , aslında chiggo alacaktım ama boyut olarak birebir aynılardı çok küçük bir fark vardı ikisi arasında ve chiggo 3 kg falan daha hafifti ama fiyat farkı tam iki katı olunca bunu tercih ettim iyi ki de bunu almışım demir kalitesi vs daha iyi ve çok da kullanışlı,tek elle katlanabiliyor ve kabin boy .
                        aynı zamanda çocukların ayaklarının geldiği kısım bunda üç kademe olabiliyor ama chiggo da sabit