• Doğum
  • Devlet hastanesinde sezeryan olan var mı ?:(

Kızlar 33 haftalık oluyoruz 2 gün sonra ilk doğumum da özel hastanedeydim ama bu ikinci hamileliğimde devlet Hastanesi’ne gidicez özel hastanemizden tabi çok memnun kaldım çok ilgililerdi falan ama bu devlette olacağı için korkuyorum biraz yanımda kimse olmayacak oluşu ozellikle beni çok korkutuyor devlet hastanesinde sezeryan olan var mı tecrübeleriniz neler bazı imkanlardan dolayı bu doğumumda özel hastaneye gidemiyorum

Esra_av12 çam ve sakura da oldum canım 15 gün önce. Maddi olarak durumum var özel hastane çalışanıyım sadece özellere güvenmiyorum ve o kadar para vermek çok saçma geldiği için devlette oldum ve bi kere daha doğru karar verdiğimi gördüm devlet değil sanki özelde doğum yaptım çok iyiydi.

5 gün sonra

KuzeyinAnnesi10 özel hastanelerde doğum sertifikası gibi bir şey vermişlerdi benim ilk doğumumda. Acaba devlet hastanelerinde de öyle bir şey veriliyor mu? 2.ye hamileyimde eğer verilmiyorsa kendim öyle bir şey hazırlamak istiyorum ayak izi felan oluyordu o yüzden size sormak istedim

Esra_av12 ben özelde doğum yaptım sezeryan doğum 2. Hamileyim maddi imkanım olsa yine özelde yaparım devlette baştan savma yapıyorlar kürtaj oldum devlette canlı canlı yaptılar acidan kendim bayılana kadar bayilinca da azar yedim Sare hastalığı mi var sende diye yok dedim ebeler de masadan kendin kalk burda san kimse yardımcı olmaz dedi Allah’ım hiç unutamıyorum o günü ölüp ölüp dirildim kalkıp giyinirken yardımcı olmadılar hiç

Benim enyakin arkadasim iki sezaryenini de.devlette oldu cok memnun kaldı.Ben devlete geçmiste olan kaybimda anestezisiz kürtaj yaptiklarını çok acimasız ve umursamaz bir dille söyledikleri icin icimde korku olustu gidemedim ama astim.hastasıyım hastaligim icin nice
          özellere gittim care bulamadim devlete gittim caremi orada buldum bak su an hamileyim 2.trimesteri bekliyorum ilac kullanmak icin, ilac kullanmadigim sürede bile astimi dogru yönettigimiz icin tıkanmıyorum sanki hic yok gibi önemli olan özel olsun devlet olsun doktoruna denk gelebilmek Allah korkusu olan doktorlarla karsilasabilmek

KuzeyinAnnesi10 Ben şu an özele gidiyorum ve öncekinin doktorun benle ve bebekle ilgilenmesi 2. Önceliğim de tabiki hijyen çünkü devlet hastanesi hijyen de sınıfta kaldı örnek verirsem muane oldum devlete örtüyü değiştirir misiniz dedim sadece sabah değiştiriyoruz dedi Nasıl devlet özelden daha hijyenik olabiliyor ki özelde ben odaya girdiğim gibi yeni kullan at örtü seriyor. Ayrıca devlette Eşim dışar da bekledi çünkü 3 hasta birden alıyor doktor bu yüzden eşim göremedi bebeğimizi bence bu büyük eksiklik parası olan baba mı görmesi lazım bebeğini devletin bu politikası çok saçma.

Nergisssadyamn Bir de elime bir ultrason Fotoğrafı vermiş karnım da bir yeri çekmiş rasgele ilgi 0 hijyen 0 babalar kesinlikle doğuma kadar bebeklerini göremiyor. Ben çok üzülüyorum böyle olmasına ben şu an deprem bölgesindeyim ondan dolayı mı böyle diğer şehirler de ki devlet hastaneleri de mi böyle bilmiyorum ama çok sinirlilerdi o yüzden özele gidiyorum. cebin de parası olmayana bu ülke de kimse Güler yüzlü davranmıyor onu bir kere daha anladım.

Esra_av12 ben oldum prenses ler gibi girdim. Spinal yapacaktılar tutmadı genele döndü. Yapıştırma yaptılar hiç dikişsiz. Mis gibi oldu. Zeynep kamilde oldum

Nergisssadyamn baba konusunda haklısınız. Ama hijyen konusunda her hastane bir değil ve çam ve sakura da örtüleri hep değiştiriyorlsr ve hijyenik. 3 hasta değil tek tek alınıyor ve güzelce ilgileniyorlar 👌

KuzeyinAnnesi10 Tek tek alınıyorsa neden babaya da göstermiyorlar. Çünkü girmesine hakkı olduğunu söylediğim de içerde diğer hastalar da olduğu için söylenmişti bana

Nergisssadyamn bazı özel hastanelerde almıyor ablam özelde yaptı almadılar mesela. Kadınına özel soruların sorukdugunu ve eşlerini karıştığını söylemişlerdi ben çok saçma geldi ama devlette şu şekilde kadın doğum kısmı farklı ve girince nst de ve muayne de bir sürü kadın oluyir ve erkeklerle rahat edemiyorlar o yüzden alınmıyormus tabi ki eşlerin alınmasını lazım ama sırf büyüden 20 30 bin TL vermek ne kadar mantıklı 1 2 defa özele gider muayne olursun eşin görür zaten gördüğünden de bsiey anlamıyorlar

Esra_av12 9 ay boyunca eşimi darladım özel özel diye muayeneleri orda oldum bundan memnun kaldım zaten çünkü devlette sıra bulup gidene kadar doğuruyorsunuz zaten. Doğumum devlette oldu ve riskli gebelikti çok güzel müdahale ettiler hepsi ilgiliydi ve çok temizdi bir kere daha hayran oldum şehir hastanesine. Özelde olsaydı eminim ki sevk edeceklerdi tehlikeye atmayacaklardı boşuna param ve canım yanacaktı..

Esra_av12 p.tesi sezeryan oldum bende devlette. Bende cok kararsizdm gitsem mi gitmesem mi die. Ilkini özelde doğurmuştum sonra okdar para vermek icime sinmedi cocugumun riskini.
                    Devlette olduguma pisman olmadim okadar da karamsar düşünme. Ben cok takmıştım devlete gitmiycem die.