• Doğum
  • Normal mi sezeryan mı??

iremdemirr bi sitede ne okudum biliyo musun, eğer isteyerek kabul ederek sezaryene girersen, psikolojik olarak kendini güçlü hissedersen daha hızlı baş edermişsin agrilarla.
Yav olacak bitecek, acısı da olacak ama sonuçta hemşire var doktor var ağrı kesici var. Rabbim çocuk vermiş, bak bu zamana kadar sağlıkla gelmiş, sen de iyisin, daha ne olsun, ne kadar şanslısın aslında. Korkma, korkmayalım.

@sasha evet çocuk sahibi olmak isteyen o kadar insan varken şükretmemiz gerekirken bencilce doğum sancısını düşünüyorum ama elimde değil🤷🏼‍♀️

mombutblondie ben de öyle düşünüyorum, sonuçta insanlar burda psikolojik destek bulmak için geliyor, herkesin terapiye milyarlar sacacak durumu yok. Pozitif deneyimimizi dibine kadar paylaşalım, negatif de saklamayalim ama güzelce anlatalım, bilelim deneyim böyleydi herkes farklıydı diyelim ki kimsede travmatik korku kalmasın

sasha insanları korkutmanin vebâlini alıyorlar. Özellikle gebeler üstünde oynanan bir mesele.
      Herkesin acı esigi farklı dedikçe ısrarla garanti vermeleri ayrı bir komedi.

iremdemirr Hepsini yaparsın muhtemelen bağırma kısmı da dahil olabilir gibi ama 😂

iremdemirr Normal yap bir sorunun yoksa. ben çok pişmanım sezeryan olduğuma.
        belden iğneyle normal doğum çok kolay geçiyormuş.

@Sarina98 prenses doğumu diyosun sanırım, devlette doğum yapıcam ne yazık ki orda yapmıyolar 🤷🏼‍♀️

naneliseker_ bu hem sezaryen hem normal için de geçerli, vajinal doğum hakkında da felaket şeyler yazılıyor, ve bu yazılanlar sebebiyle insanlar belki çok travmatik şeyler yaşayacak akıllarına kazandığı için. O yüzden en iyisi kulakları tıkayıp kendine güvenmek.

iremdemirr kardeşim düşünmen çok normal, tedirgin olman çok normal, o kadar hormonumuz değişiyor, vucudumuz değişiyor, analık icgudulerimiz var. Ben şuna inaniyorum: insanın korkmaya, gerilimi atmaya da ihtiyacı var.
            Ne kadar kaldı doğumuna, ben de önceki haftalarda kafayı yiyodum şimdi bi hafta kala bi rahatlama geldi gibi. Sana da son anlara yaklaşınca ferahlık gelir inşallah.

sasha tabiki ya . Normal doğumu da felaket anlatan var sezaryen doğumu da. Ama bizim insanlarımız garantici olmaktan bıkmıyor. Salın insanları diyorum bazen 🥲 Faydalı olun, motove edin.

Benimde ilk doğumum olcak 34. Haftadayım. Nedense hiç sezeryan düşünmedim annem 4 çocuğunu da normal doğurmuş beni evde doğurmuş. Çatısı buna çok musaitmis ama insaallah benimde öyledir. Bana hep normal doğum pozitif geldi nedense herkesin kendi düşüncesi. Hamileliğimin son ayları zor geçiyor doğumdan sona dikis vs. Yerine hemen toparlanmak adına en iyisi normal doğum diyorum. Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin.

Normal dgum benıö kadar korkak bırı normal doğurduysa😁vajinismustum bırde tedavı olmuştum ama alttan muayene odüm patlıyodu ıkı kez kasılöısım alttan muayenede snradan sancıdan umrunda olmamıs Dgundan snra ben normal mı doğurdum dedım dgumhanedekılerw anlattım vajinismus atlattımı ssrdılar bıle 😁😁🌸sancılat doğuma yakın dayanılmazdı son 40 dk fln snırm hakkınızda hangısı hayrlısıysa osekıl doğurur sunuz inşallah🤲 ♡♡

Ben ikisinide yasadim😂 ikizlerimin birini normal dogurdum daha sonra karnimdaki döndü ve acil sezaryene alindim arka arkaya iki dogum gerceklesti ama cok sükür 24 saat gecmeden ayaklandim ve kimse yanimda kalmadi ikizlerime esimle beraber baktik suan 5 ayliklar❤️

naneliseker_ gerçekten de o kadar haklısın ki … bi bu olay, bi kayınvalidelerin annelerin bu benim fikrim sorulsun kibri beni çok üzdü bu süreçte.

iremdemirr Yok kemikler yok icin disina cikiyo. Ya ne seviyonuz abartmayı. Heee göbek kesisinden bakinca omurgan görünüyor.🤣. İlk doğumum zorunlu sezaryen oldu. Amniyotik sivi azalmasi ve 20lere cikan tansiyonum yuzunden 38 de aldik bebegi. Ameliyathane yuzu bilem. Agri esigim cok dusuk bir insanim. Kiloluyum. İc organlarını ciksrip masaya koyup seni dograyip sonra geri organları yerine koymuyolar🤣 her şeyin bir zorlugu var. İki dogumunda kendine gore cektirdikleri var. Bu tamamen senin ağri esigin ve vucudunla alakali. Kesisiz 4.saatte normal doguranda var 15 saat sanci cekip doguranda var 15 saat sanci çekip doguramayip sezaryen olanda var direk sezaryen olanda var. Bu senin hamileliginin vucut yapinin catinin acilmanin durumuna gore değişiyor. Dediğim gibi sezaryen oldum. 4 saatte bir gelip agrikesici vurdular. Agri oluyor olmuyor degil ama dedigim gibi kisiye gore değişiyor. İlk ayaga kalkis zor biraz okadar da olacak sonucya 7 kat kesiliyor. Ama hastaneden yuruyerek ciktim. Yatakta doğrulamak ilk 3-4 gun zor oluyoe emzirmek felan ama dayanilmayacak bir agri degil. Eger zaten o kadar dayanilmayacak bir agri olsa kimse ikinci çocuğu yapmaz. Bile bile tek kolun kesildiginde öbürünü de kesin der misin. Allah herseyin sabrini veriyor emin ol. Ablam 15 saat sanci cekti acilmasi olmadi sunni taktilar gelen parmak atti giden parmak atti korkudan yorgunluktan ikinma hissi gelmedi bebegi itemedi zar zor 18. Saatin sonunda doğdu yeğenim. Ertesi gun çıktık hastaneden evde gezdi camasir atti iyiydi. Demem su ki sezaryen sonrasinsa zorlukları var normalin oncesinde. İkiside kendine has. Kimsenin hikayesinden etkilenme. Kendini normal yafa sezaryen diye şartlama. İkinizin sagligi önemli olan. İkisindende korkma… Çünkü sonucu cok guzel❤️ evet saat 4.30 19 aylık bebeğim ayagimda salliyorum 29 haftalik bebeğim karnimda tekmeler atiyo. Herseyin zorlugu var. Ama emin ol cok guzeller…

iremdemirr evet normal doğumun acısi bencede fazladır ama dogurdugun an bitiyor. Sezeryan doğum yapmış biri olarak evet o an bişey hissetmiyorsun ama doğumdan sonraki zamanda acısı çok zor oluyor hareket etmen yürümen. 2.3. gün evde hareket ettikce açılmıştım ama o acıyı unutana kadar 2.cocugu düşünemiyorum. Doğumun hiçbir şekli kolay değil. Normal doğum sancısı da çektim suni sancı da aldım 5 cm açılma oldum. Ama acil sezeryana alındım. Nasip kısmet bebisler nasıl gelmek isterse doğum o şekilde gerçekleşiyor oluruna birakin Allah’ım hiç kimseyi darda koymaz kolay doğumlar dilerim.

iremdemirr Kimi normal doğumda sancısını anlamıyor bile.Kimisi çok fazla hissediyor.Ben kendimden örnek vereyim 3. Ye hamileyim 2 normal doğumum var.İlki tramva oldu bende sebebi hiç birşey bilmemem ve aşırı korkmam.Kendimi çok kastım o sancı hiç geçmeyecek ölüyorum sandım.Ama ikincide öyle olmadı.Evet biraz sancım olacak ama bebek doğunca geçecek diye düşündüm ki öyle zaten daha rahat geçti.Hiç bağırmadım sadece ıkındım.Doğum sonrası toparlanma çabuk oluyor normal doğumda.Sadece cesaret işi.Birde eskiden beri bilinç altımıza doğum facia felaket tarzı duyguları yüklemişler yurtdışında millet çatır çatır doğuruyor.Sakin kalıp süreci yönetirseniz paniklemeden kesinlikle normal doğum yanlısıyım.Her açıdan.Sezeryan tabiki bir seçenek ama mecbur kalmadıkça o tarafa yönelmeyin derim.Onundam sonrası zahmeti oluyor.

iremdemirr ben ikisinide oldum hem normal hem sezeryan kesinlikle normal doğum diyorum dört cm açıklıktan sonra epidural yaptım doktorun tavsiyesiyle süperdi rahatladığın için hemen on cm açıldı bir saat sürmedi diğeri zorunlu sezeryandı hatta çok ağladım sezeryan oldum diye korkulacak bişi yok kesinlikle epiduralli normal doğum tavsiyem özellikle açılması zor olanlar için

Meryemtolga omurgan bile örünüyor lafına çok güldüm hahahaha. Öyle deme kız iskelet sistemi hep ortada oluyor demekki görünüyor😔😬🤣🤣🤣🤣🤣🤣