Ebru-29 araştır bak kesiyorlar hatta bi doktor paylaşmış gördüm
Normal mi sezeryan mı??
iremdemirr sezeryanda bittiktwn sonra başlıyor olay zaten mesela benim karnıma bastırmışlardı 3 kere dikişmiş falanmış hiç dinlemeden üstüme abanmıştı ölüyorum sandım sonra acı çekmeye başlıyorsun en az 1-2 hafta yatmak kalkmak zulüm sağa sola dönmek ağır kaldırmak.. ben kolay atlatmıştım bunlwrı çekmiştim ama ve ağrısı başka yerlere vurabilir bacaklarıma inmişti yerden emekleyerek koltuğa gittiğimi bilirim
iremdemirr sezeryan doğum yapmış biri olarak kendi doğumum nasıl geçtiğini anlatayım. Zaten en başından beri hep sezeryan istemiştim doktorum da o kadar normal doğum taraftarıydi ilk oğlumu 40+3 e kadar bekletti o yüzden ama 1 cm bile acilmam olmadı. Suni sancı çok az da olsa dogumhanede uyguladilar baktılar açılma yine olmuyor. Doktorumla akşam üstü konuşup vedalaşıp sabah 8 de doğuma alacağını söyledi beni o gece doğum yapıp kalacağım odada kaldım belirli aralıklarla gelip kontrol edildim. Sabah olduğunda 08.32 de oğlum dünyaya geldi ben komple anestezi almak istedim saat 10 da uyandım. Oğlum ve ben gayet sağlıklikliydik birde halk arasında şu yanlis var sezeryan doğum yapanların sütü gelmiyor öyle birşey yok ben uyandığımda hemşire bilgi verdi iki kez benim kontrolumde emzirme yapıldı diye. Sonrasında ne ağrım oldu ne sancım hemen ayağa kalktım yürüdüm 3 gün içinde normal hayatıma döndüm o tamamen sizin direncinize bağlı ben yaticam diyip yatma taraftarı olursanız agrinizda sancinizda çok olur. Bir hafta sonra hep bebeğime kendim baktım şuan 4.5 yaşında bu zamana kadar hiç destek almadım anneler kadınlar herzaman güçlü bireylerdir. Şimdi tekrar 36 haftalik hamileyim buda sezeryan olucak 19 ocakta ikinci bebeğimde daha güçlü olacağıma inanıyorum sorumluluklarım artık iki katına çıkıyor. İçinizi rahat tutun gönlünüz neyi istiyorsa onu yapin
iremdemirr benimde ilk doğumum olucak normal düşünüyorum. Ama bakalım nasip
iremdemirr normal doğum yapan biri olarak normal doğum şişirilmiş bir balon anne bebek sağlığını saymazsak 😊 doğurdum hemen ayaklandım hemen ayağa kalktım bla bla bla kalkmak bar kalkmak var onda da kolay kolay kendine gelemiyorsun bunu sezeryan istiyorum o yüzden
iremdemirr iki normal doğumum var ikincisini 51 gün önce yaptım kendi sancıma ek suni verildi 3 gün sancı çektim.Şöyle söyliyeyim açılırken öyle dayanilmayacak sancılar yaşamıyorsunuz kısa süreli oluyor asıl o şiddetli ağrılar rahim yumuşayıp 5 cmden sonra başlıyor bebek assagiya ittirmeye başlıyor artık kendini o ittirmeye başlayınca sen ıkınınca zaten genelde 10-15 dakikada doğuruyorsun benim açılmam uzun sürdü 3 gün de 1 cm açılma bile olmadı ama doğum da kısa sürdü 6-7 cm oldu 3 kez ıkındım 5 dakikada doğdu çok şükür iyiki normal doğum yaptım yürüyerek çıktım doğururken sutlerim akmaya başladı hemende emzirdim.Yanımda sezaryan olan bayan ayılana kadar bebegi açlıktan ciyak ciyak ağladı bi saat ben hastaneden rahatça çıkarken o iki büklüm çıktı gördükçe şükrettim valla
iremdemirr bu sorularına hiç kimse kesin net bir cevap veremez canım. Herkesin doğumu çok çok farklı oluyor.
Kendi dogumumdan yola çıkarsam, benim ilk 6 cme kadar sancimi hafif bı adet sancısı gibi cektim. Açılmam da çok hızlı olmasa da güzel ilerledi. 6 yi geçince suyumu patlattilar. Ondan sonra şiddeti arttı ağrının. Adet sancısı, gaz sancısı, bel ağrısı hepsini bir arada yaşadığını düşün öyle bir ağrı. Yarım saat falan cekmisimdir o şiddetli sanciyi da. Sonra dogumhaneye alındım ve bebiş geldi. Herkesin acı eşiği farklı. Sana nasıl bir sancı gelecek bilemezsin. Belki hafif hafif vurup geçecek, belki çok sancılı olacak. Daha önce böyle bi ağrı yaşamadı hiç kimse farklı bişey doğum sancısı. Herkes yaşarken o an deneyimliyor. Sen nasıl tepki vereceğini asla bilemezsin. Ben resmen oynaya oynaya doğum yaptım büyükler şok olmuştu. Eskiden odaya kapatıp kalkmana bile izin vermiyolarmis yatiriyomus hemsireler çünkü. Çok hareketli olursan daha hafif atlatırsın.
Bebekannesiii_ kemikle ne alakası var? Hiç sezaryen videosu ve animasyonu izlediniz mi acaba?
Bebekannesiii_ Muş Muş la olmuyor arkadaşım. Öyle şeyler tamamen hastanenin işleyişiyle alakalı bişey. Ben de normal doğum yaptım bebeği öptüm sonra aldılar yanımdan ölçümlerini yapmak ve giydirmek için. Ben giyinirken bütün sulalem bebeği gördü izledi beni kimse görmeden. Kendi kendine patlayan dikişler normal doğumda da olabiliyor. Sezaryenden neden korkutmaya veya uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz insanları? Belki kismetimizde sezaryen var senin yüzünden ben korkarak girdiğimde nasıl bir vebal alacaksın günaha giriyorsun farkında mısın bunun?
iremdemirr sezeryan doğum kolay değil sana tavsiyem kessinlikle normal doğum yap. Çünkü o an sancını çekiyorsun ikinci gün kalkıyorsun her şeyini yapıyorsun ama sezeryan çok zor. Çocuğunu tek kucağına alamıyor emziremiyirsun işini yapamıyorsun yara yerin iglese en kadar hiç bir ağırlık kaldıramıyorsun. Çatın dar değil ise kessinlikle normal doğum yap derim.
- Düzenlendi
iremdemirr Bu soruyu ilk dogumu normal ikinci dogumu zorunlu sezaryen yapmış birisi olarak cevapliyorum. Oğlumda normal doğum yaptım. Sancısı evde çektim 5 dakika da 1 e düşünce suresi hastaneye gittim. Gittikten 3 saat sonra dogumum gerçekleşti. Sonrasında toparlanmam kolay oldu. Doğumdan kısa süre sonra spora başladım kilo verdim. Kızım sezaryen doğumla dünyaya geldi. Sancı ağrı olmadi ilk zaman. Ama doğumdan cikinca ağrı kesiminin etkisi geçince şunu sayikladigimi biliyorum canım çok acıyor insanlar nasıl bile bile sezaryen oluyor demiştim. Spinal olduğu için birkaç gün inanılmaz boyun ağrısı çektim. İlk yürüyüş benim için zor oldu. Ve rahatça yatağıma uzanıp kalkabilmem 10 günü buldu. Tabi bu durum herkeste aynı olmaz ben sadece kendi yaşadıklarımdan tecrübe ettiklerimi aktarıyorum. Normal doğumdan korkan biriydim ama korktuğum kadar birsey değilmiş. Kendiniz için hanginizi uygun görüyorsanız onu tercih edin. Sizin için uygun olanı doktorunuz söyler. Herkesin tecrübesi biyolojik yapisi farklıdır. İkisinin de zorlukları ve kolaylıklar var.
Bebekannesiii_ normalde bu kadar cevap vermem insanlara ama aşırı sinir oldum gerçekten. Kuzenim sezaryen oldu ben normal. Benim doğumum çok kolay geçti. Sonrasında dikişler basur vs zorlandım. Kuzenim sezaryenden sonra hemen kalktı yürümeye başladı 20 günlükken mutfak dolapları bile sildi. Yani herkesin farklı oluyor. Bilemezsin yaşamadan. Kolayı zoru, normalde sezaryende aynı kişinin farklı doğumlarımda bile çok farklı oluyor. Kemiklere kadra kesiyorlar demeniz de tamamen sizin kör cahilliginizle alakalı. Siz öyle sanıp kendinizi korkutmaya devam edin. Rahmin olduğu bölgede kemik var mıymış önce bunu öğrenin. İnce ince katmanlara kesi atilip rahme ve keseye ulaşıp bebek alınır. Tek tek katlar dikilip kapatılır. Yok omurgaya kadar kesecekler bağırsakları falan dışarı çıkaracaklar. Tövbe Estağfurullah. Bilmediğiniz konular hakkında yorum yapmayın.
Meliha123 o tamamen sizin direncinize bağlı ben yaticam diyip yatma taraftarı olursanız agrinizda sancinizda çok olur.
Buna katilmiyorum. Sezaryenden sonra asla yatma taraftarı olmadım zaten kızım yoğun bakımda diye gidip geliyordum yanına. Hep yürüyüş yaptım. Evdekiler bana sen git dinlen yat diyordu ben yürüyüş yapıyordum. Ama yine de yatağa uzanıp kalabilmem 10 günü buldu.
iremdemirr İkisini de tecrübe etmiş biri olarak keşke şeytandır derler ama nasip olsaydı da ikinci doğumum da normal olsaydı diyorum. Sezaryen dan sonra 1hafta bi süründüm zaten toplamda da 3 hafta ağrıdan sancıdan duramadım.ilk doğumum normaldi onda 12 saat suni sancı çektim mukayese edersem yine bi 12 saat suni sancı filan çekseydim de normal yapsaydım diyorum.Her bünye bir değil tabii bunlar bence kısmı.Son olarak kesinlikle Allah da nasip ederse doğal doğum vajinal doğum 😇
iremdemirr ilk doğumumu 1,5 ay önce sezaryen yaptım herşey yolundaydı ama ben tercih ettim ameliyatım çok kolay geçti çabucak toparladım 3-4 güne zorlamadan normal işlerimi yapıyordum bir hafta sonra tamamen normale döndüm eğilip kalktım şu an hiç doğum yapmamış gibiyim tavsiye edebilirim sezaryen öcü değil kendi vücudunuzu en iyi siz bilirsiniz tercih de sizin
sasha yok ay bizi ortadan ikiye yardılar 😆😆 zihniyete bak yazık ya insanları korkutmaktan bir işe yaramayanlar burda gelmiş yorum yapıyor dikiş yerimi bile görmediğim bir doğum şeklini bu kadar kötülemek niye?
Biz mama verdik de bebeğimiz büyümüyor sanki sütleri akmışmış sezaryen olanın bebeği ciyak ciyak ağlamışmış😂😂 benim sütümde vardı bebeğim emmek istemedi sağdım mama da verdim kime ne eksik mi kaldı şimdi😄
İç dış 40 dikişi olan dikişleri geri açılan genişledim hiçbirşey hissetmiyorum diyen normal doğumcular gelmiş burda sezaryeni kötülüyor ya hadi ordan!
Cahil cahil zihniyetler azbi araştırın okuyun 🧠 kullanın elli yıl geriden gelmeyin eğitim ne kadar önemli !
iremdemirr en iyisi nomal doğum lakin herkes kendi çözümünde kendine göre bir bildiği vardır. Bende tedirgindim korkmuyor değildim lakin kendimi psikolojik olarak hazirlamak zorundaydim çünkü benim için en iyisi bu olduğundan emindim. Cidden de öyle oldu 35 haftalik 3 gün yatış yapıldı yanimaki kadin normal doğum yapti geldiğinde kuş gibiyim aklınız varsa normal doğum yapın ihtimaliniz varsa deyip beni daha da cesaretlendirdi. Tabi ki annelik gibi normal doğum da sezeryan da kendi başına zorlukları var lakin normal doğumda herşeyin farkindasiniz ve o kadar güzel bir şey ki anlatamam sancı aşamasında 5dan sonra yavaş yavaş başladı zorluklar 8de çok zorlandm 9da hemen aldilar 3 dk icinde doğum yaptım. En zoru zaten o sancı çekmek yoksa çatala çıkınca pek bir şey kalmıyor doğumun neredeyse %90ı sancı çekmekle bitiyor 6.30 saatte doğum yaptım suni sancı ben hiç dayanamadim taktırdım başta ama açılmam hemen olsun diye cidden zor bir şey rabbim isteyen herkese nasip etsin evladın da hayırlısını nasip etsin ❤️
Bebekannesiii_ hangi kemikmiş o ben ameliyathane hemşiresiyim bilmiyorum da siz bana öğretin 😄😄
iremdemirr bi sorun olmadığı müddetçe normal doğum düşünüyordum. 38+3te gece birden suyum boşaldı ve ilk hamileliğim olduğu için tecrübesizlikle hemen hastaneye gittim sabaha karşı hafif sancılarım vardı ebeler saat 9 gibi suni sancı vermek istediler ama bu zamana kadar hiç pıhtılaşma sorunum olmayan ben ne hikmetse suni sancı için açılan damar yolum tıkandı fitille sancı verdiler saatlerce ama saatlerce sancı çektim ve 1 cm açıklıktan öteye gitmedi 😄 en son yalvararak sezaryene gittim doktora ebelere kalsa daha bekleteceklerdi nst sorun gözükmediği için ama benim sancı çekmekten kusmaktan takatim kalmadı gelip gidip parmak muayenesi yapıyorlar ya yalvarırım 2 olmuş 3 olmuş bari diyin de çektiğim acılara değiyor diyim ama yok 1 cmden öteye gitmedi sezaryene döndüm bu kadar sancı çektikten sonra ameliyat tahmin edersiniz ki sonrası da baya ağrım oldu 1 hafta yatarak uyuyamadım oturdum ayaklarım şişti 1 hafta bastonla yürüdüm çok fenaydım düşündükçe hem gülüp hem ağlıyorum 😄