sumaytac ben ilk oglumda kullanmadım ama oglum kucuk ve bebek de dogunca baya zorşanacagımı düşünüyorum o yüzden 2. Bebegıme vermeyı düşünüyorum yoksa kesınlıkle yetisemem
Emzik kullanıp kullanmama konusu?
Kızım 1,5 yıl kullandı biraktirdim herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmadık. Hatta uykuya geçişte falan büyük rahatlık emzik sayesinde desteksiz uyuyordu kızım kendi başına. Şimdi oğluma hamileyim kızıma verdiğim emzikten aldım tutarsa emzige karşı değilim. Herkesin kendi tercihi🙏
Adenala fayda derken şöyle bebekler sürekli memede emerek uyumak istiyorlar evet çok güzel bişey ama büyüdükçe zor oluyor çünkü kadın olarak bizimde evde işlerimiz oluyor ve memede uyumaya alışan çocuklar uyandıkları zamana tekrar uykuya dalmak için meme arıyorlar böyle durumlarda kızım mesela emziğini ağzına alıp tekrar geri uykuya dalabiliyor ve sadece uyku zamanlato verdiğim için emziği gördüğü zaman uyuku zamanı olduğunu anlıyor
sumaytac Philips avent aldım hastanede direk verdim bazen uykuya geçerken yardımcı oluyor ben memnunum
sumaytac bu benim üçüncü gebeliğim diğer iki bebeğim de hiç kullanmadım sadece buyuyunde biberon kullandım bna göre emzik başa bela ama uzun yoldur emzirme için müsait yer yoksa kullanılır bn hiç kullanmadım
Ben avent almıştım hamile iken doğumdan sonra hastanede emzik verme diye tembihlediler çocuk doktoru da verme demişti kafamı çok karıştırdılar annemi dinleyip verseydim keşke şimdi o kadar pişmanım ki cok zor oluyor uyuması hastaneye veya bir yere gitsek ortalığı birbirine katıyor tok olsa dahi uyumak için emiyor emzik rahatlık şimdide her gördüğüm emziği alıyorum deniyorum ama bana mısın demiyor 🥲🥲🥲🥲🥲
Atak haftasındayken bebeğim ağzında meme ile uyumak istiyordu çok zor geçti benim için emzik tutsaydı mesela belki bi kolaylık olurdu sabaha kadar öyle emzirerek uyuduk
sumaytac her benek farkli oluyo emzik vermek istiyosaniz eger ilk 15 gunlukten sonra verin bence bebek meme ye alissin ona adapte olsun sonra emzik vermek isterseniz verin yoksa emmeyi bile reddedebilir ben ilk 15 20 gun vermeyi dusunmuyorum sonrasinda bi kac kere denerim tutarsa o sekilde veririm tutmassa da yapcak bisi yok bisi olmaz ama emzik de kurtirici oluyo valla be yalan soyliyim evet dislere zarari oluyo fakat belli bi yasi var mesela 2 yasidnan sonra dislere zarari oluyomus bi doktorun videosunda izlemistim oyle diyodu bukursam eger atarim
Adenala size cevap verilmis ama agzidaki kaslari da cakistirsigi icin guclendirmis de oluyo bi bakima. Tabi ki emzik kullanmanin bi zamani var bi doktorun demesine gore 2 yasina kadar kullanabilir sonrasinda dislerine zarar veriyomus iste egiklik felan oluyo ya bazi bebeklerde onjn icin sanirim ayrica vericek olursaniz dogudgunda hemen vermeyin anne memesine alissin 15 20 gun alistirin memeye sonra bi iki denersiniz emzigi tutarsa verirsiniz tutmassada cok fazla da zorlamassiniz eger ki vericekseniz diye diyorum bebek memeye alismadan emzige alisirsa anne memesine yabas alisir adapte olamaz hemen
MorKelebek54
Anladım çok teşekkür ederim🌸 hangi emziği almalıyım siz aldınız mı
[silindi]
sumaytac ben kullanıyorum susturucu 🤣
Ay resmen kurtarici emzik bi donem cok iyi oliyo gercekten meme reddi vs yoksa verilmeli dye dusnyrm herkesn kendi karari tabiki. İlk cocugumda avent kullandm 2 bck yasina kdr emdi biraz zor biraktrdm ama hic bir zarari olmadi. Smdiki bebegimede ayni emzigi aldm 1 2 hafta snra vermeyi dusnyrm
Adenala ben avent almistim ilk ogrendigimizde hafirladigim kadariyla bu markaydi valla kuzum
MorKelebek54
Bende bakayım teşekkür ederim 🌸
sumaytac Ben de vermek istemiyordum fakat emzik olarak beni kullanmaya başlayınca vermek zorunda kaldım
sumaytac sadece gece verdim fazla uyanıyor diye