Hanımlar 35+6 yım hiç emzik almadım kullanıp kullanmama konusunda kararsızım siz ne yaptınız
Emzik kullanıp kullanmama konusu?
sumaytac
Avent aldım ben her ihtimale karşı onu tutma ihtimali yüksek diye duymuştum. Doğduğu ilk gün hastanede deneme amaçlı verdim. Amaan nasıl olsa hemen tutmaz diye düşündüm ama bir tuttu daha da bırakmadı😅😅🙈 Hatta doktoruma hemşirelere de sordum bir sakıncası olur mu diye yok daha iyi tutması falan dediler. Şuan iki eliyle de kendisi tutuyor emerken aman çalarız emziğini falan mazallah😂😂🙈🥰🐣
Bnde doğum ypli 9 gün oldu herkes diyor ki damagi duser bilmem ne kaynanamlr diyor annemde ver diyo
Kararsız kldm
sumaytac Kızım doğduğu gün Philips Avent Night Ultra Air modelini vermiştim. Direkt tuttu, 11. Ayında emziği kendisi bıraktı. Herhangi bir damak düşmesi vs. bi sorun olmadı. Keşke devam etseydi biraz daha emmeye 🫢 şimdi beni emzik olarak kullanıyor…
- Düzenlendi
sumaytac ilk kızımda zorla alıştırmıştım bakıcı tutup çalışmaya devam edecektim rahat olur uykusu diye ama planladığım gibi olmadı. Emziğe devam ettik çok da severim emzikli bebek hele ki emeklerkenki hallerine bayılıyorum 🥰 bu arada ayı büyüdükçe asla emziğin boyutunu büyütmedim. 2 yaşına girmeden de bıraktırdım zaten uykuda kullanıyorduk sadece. En son bile 0-6 emzikle bıraktı. Ağız diş yapısında hiçbir sorun olmadı çok şükür. Şimdi 2.de de kullanıcam eğer alışırsa emzikli bebekler çok sevimli 😍
Ben verdim emzik şimdilik bi zararını görmedim hatta rahatlatıyor ağlarken verince
sumaytac valla hamileyken aynen böyle senin gibi kararsızdım her ihtimale karşı bi emzik aldım tutmazsa asla zorlamam dedim emziğe biraz karşıydım şimdi 2. Hamileliğimi yaşıyorum hemen emzik vermeyi düşünüyorum çünkü büyük rahatlık hem bebek rahat uyuyor hemde anne rahat ediyor sadece uyurken verdim ben bizde şimdi uyku rutini gibi oldu emzik gün içerisinde emmiyor bi tek uyurken emiyor bi zararınu da görmedim henğz bırakma aşaması nasıl olur bilmiyorum ama elbet bırakacak bir gün ☺️
sumaytac ben aldım ve ilk günden emzik vereceğim. Damak yapısını bozma konusu ilk aylarda değil sonraki aylar için risk taşıyan bir durum. Benim kendi fikrim vermeyi düşünüyorum emzik. En geç bir yaşında da braktirmsayi düşünüyorum belki de emzik almayacak bebeğim bilmiyorum ama ben deneyeceğim yine de. Konuşma yaşı gelmeden biraktiririm eğer emzik emerse
sumaytac ben ilk oglumda kullanmadım ama oglum kucuk ve bebek de dogunca baya zorşanacagımı düşünüyorum o yüzden 2. Bebegıme vermeyı düşünüyorum yoksa kesınlıkle yetisemem
Kızım 1,5 yıl kullandı biraktirdim herhangi bir sağlık problemiyle karşılaşmadık. Hatta uykuya geçişte falan büyük rahatlık emzik sayesinde desteksiz uyuyordu kızım kendi başına. Şimdi oğluma hamileyim kızıma verdiğim emzikten aldım tutarsa emzige karşı değilim. Herkesin kendi tercihi🙏
Adenala fayda derken şöyle bebekler sürekli memede emerek uyumak istiyorlar evet çok güzel bişey ama büyüdükçe zor oluyor çünkü kadın olarak bizimde evde işlerimiz oluyor ve memede uyumaya alışan çocuklar uyandıkları zamana tekrar uykuya dalmak için meme arıyorlar böyle durumlarda kızım mesela emziğini ağzına alıp tekrar geri uykuya dalabiliyor ve sadece uyku zamanlato verdiğim için emziği gördüğü zaman uyuku zamanı olduğunu anlıyor
sumaytac Philips avent aldım hastanede direk verdim bazen uykuya geçerken yardımcı oluyor ben memnunum
sumaytac bu benim üçüncü gebeliğim diğer iki bebeğim de hiç kullanmadım sadece buyuyunde biberon kullandım bna göre emzik başa bela ama uzun yoldur emzirme için müsait yer yoksa kullanılır bn hiç kullanmadım