sekerinannesi_ kaç haftalık doğdu bebeğiniz , bu muayene prematüre bebeklere yapılıyor sadece genelde ilki kuvezde yapılıp devamı çıktıktan sonra yapılıyor ve buda yapılma aralığına göre değişiyor
ROP Muayenesi
- Düzenlendi
Fulya1993 teşekkürler🙏🏻 peki direkt rop için mi gittiniz yoksa ön muayeneye de gidiliyor mu?
- Düzenlendi
Medineuyanik Aslında 37+1 de doğdu. Ama 2215 gram olarak. Gelişimi hafta olarak gerideymiş.Sezaryen ile aldılar.3 gün kuvözde kaldı. Geçen gün görme testi için gidince 2 kez damla kullandık fakat gozbebekleri büyümedi. Doktor farklı bir damla kullandı o zaman büyüdü. Doktorumuz her ihtimale karşı yaptırmamızı önerdi🥲
Benüm oğlum 35 haftalık oşdu 8 gün küvez serüvenimiz oldu küvezden sonra çocuk drum6z yönlendirdi kendisi randevu aldı ve gitik Biz 2 defa kanuniye gitik acılı çocuk çok ağlıyo gözün arkasındaki damarlar bakılıuo 1 seferde özel de yaptım bişey çıkmadı 6 ay sonra normal göze götürün dendi gitik oğlumda miyom astikmat çıktı ve 1 yıl gözlük taktık 4 numara 3 buçuk yaşındayız ara verildi gözlüğe görme bozuklupu ve tembelik var devlet habire getir götür yapıyo okmeydanında şuan kontrol altında ama özele göstercem 1 sefer yine
sekerinannesi_ bugün bebeğiniz 13 günlükse gebelik sürecinde tam 39 haftalık sayılıyor , rop muayenesi de 40 haftada sonuncusu yapılıyor bu hafta götürebilirsiniz götürün bence aksi takdirde haftaya çarşambaya kadar kesin götürün 🙏🏻
Birsen56 Anladım çok çok geçmiş olsun🙏🏻🙏🏻
Fiyat açısından sizin için uygun mudur bilmiyorum ama rop ve çocuk göz doktoru açısından İstinye üniversite hastanesi Liv hospital da Süleyman mesut Karaatlı var hocamızın üstüne tanımam bu konuda . Zaten İstanbul’da gerçekten çocuk göz doktoru olan sadece 2 hekim var biri de kendisidir . Kesinlikle tavsiye ederim.
Medineuyanik Bana da göz doktoru 4 haftalıkken getirin dedi. Doğumdan sonrası baz alınmıyor mu acaba?
Medineuyanik Biz maalesef Sivas’ta oturuyoruz. Eşim de kamu personeli olduğu için izin konusu sıkıntı oluyor. Cumhuriyet üniversitesinde doktor araştırıyorum şu an🥲
sekerinannesi_ teşekür ederim canım
sekerinannesi_ 33 haftalık doğan bebegıme yaptırmıştım doğumdan sonra belli bi gün vardı mutlaka o gün yaptırmak lazım. Acılı bir muayene kendını hazırla. Ben normal muayene diye rahat gittim ama hala o tramvayı üzerimden atamadım
sekerinannesi_ biz doğumdan sonrasını doğum haftasına ekleyip hesaplama yapıyorduk
sekerinannesi_ özellikle arayıp sorun her doktor rop yapmıyor 🙏🏻
sekerinannesi_ evet hep aynı işlem bu şekilde muayene gerçekleşiyor malesef
1zehrs anladım teşekkür ederim 🙏🏻
Medineuyanik tamamdır teşekkür ederim 🙏🏻🙏🏻
- Düzenlendi
sekerinannesi_ direk rop testri için demiştim
Medineuyanik Çok şükür bugün randevu alabildik. Doktor doğum tarihine göre bir gün verdi. Sizin bu yorumunuzu okuyunca acıtmıyor diye içim rahatlıyor. Ama kimileri travma boyutunda olduğunu yazmış. Çok korkuyorum gerçekten. Rahatlatmak için demiyorsunuz değil mi? Psikolojikmen hazır hissedip gitmem lazım🥲