O nedir ilk kez duyuyorum ilk bebeğime hamileyim o yüzden soruyorum
ROP Muayenesi
Ben yaptırdım erken doğan bebeklere kesinlikle yaptırmak gerekiyor
buketsb Bir çeşit göz muayenesi
1zehrs Bebeğiniz kaç haftalık doğdu acaba? Bugün bana doktor dedi ama çok taktım kafaya. Acılı bir şey mi ve kaçıncı haftada yaptırdınız?
sekerinannesi_ şöyle oğlum 32 haftalık doğdu 17 gün küvezde kaldı 1 aylık olunca doğumuna göre (düzeltilmiş değil ) rop muayenesi alıyorlar bebek küvezde olsa dahi küvezle muayeneye getiriyorlar hafta hafta göz arkasındaki damarların gelişimine bakıyorlar muayene acılı gerçekten tramva yaşadım ilk seferinde Google dan bakabilirsiniz iki ucu olan tel var ellerinde göz kapağını tamamen açıp gözün arkasına ve gelişimine bakıyor ben 8 defa gittim gelişimini tam tamamladıktan sonra 6 ayda sonra 1 sene de bir takibi yapıldı hiçbir muayenesinde rop rastlanmadı çok şükür ancak rop lu çok çocuk gördüğüm için kontrollerde ağlasın üzüleyim yeter ki birşey olmasın erken tedavisi olsun diye kendimi motive ettim hep herşey sağlıkları için zor bir süreç ama kimi bebekler bir iki defa dan sonra çağırılmıyor benim gittiğim doktor çok ince eledi tamamen tamamalayana kadar muayeneyi bırakmadı
- Düzenlendi
1zehrs anladım çok şükür çıkmamış bir şey🙏🏻 bebeğim 37 haftalık doğdu aslında ama düşük kiloda. Bu yüzden önerdiler. Görme testinde önce gozbebekleri damla ile buyumedi ana sonra büyüdü. Doktorumz da emin olmak istedi. Şimdi 10 günlük. Sizce ne zaman götürmeliyim? Doktor haftaya dedi ama internette 4-6 haftalikken yapiliyor diyor. Bir de hangi şehirdesiniz? Üniversite hastaneleri olması şart mı?
sekerinannesi_ tam 1 aylıkken gitmiştik biz ilk defa yine de bizimki küçük olduğu için de öyle demiş olabilir mesela benim oğlum 32 haftalık doğdu 4 hafta sonra 36 haftaya denk geliyor ilk gidişimiz belirli hastahanelerde var rop İstanbul’da biz Kanuni de yaptırdık doktorumuz sadık etka Bayramoğlu
1zehrs Peki sonuç hemen çıkıyor mu nasıl oluyor?
sekerinannesi_ şöyle ki sonuç olarak söylemiyor mesela bizim sürecimiz şöyle oldu ilk gittik haftaya tekrar gelin Şuanlık normal dedi o şekilde 8 kere gittik her hafta başta sonra 2 hafta da bir tamamlanınca gelişimi 6 ay sonra gelin dediler yine birşey çıkmadı yine 6 ay sonra gelin dediler 2 yaşa kadar gittik sonra 3 yaşında ben tekrar götürdüm yine elhamdülillah temiz çıktı
sekerinannesi_ ilk oğlum da ve ikinci ikizlerim de yaptırdım iki üç defa muayene oldular erken doğdukları için ama şimdi erken doğana da zamanında doğana da yapılıyormuş öyle duymustum
1zehrs iyi çok şükür gözünüz aydın🙏🏻inşallah bizimkinde de bir sorun çıkmaz🙏🏻Sonraki hafta da aynı işlemi mi yapıyorlar? Kıyamam çocuklar nasıl dayanıyor😣
minik-02 Rop muayenesi yaptılar değil mi?
sekerinannesi_ evet canım kuvez geçmişimiz olduğu için yapıldı merak etme korkulacak biseyi yok
- Düzenlendi
Fulya1993 sizinkini nasıl yaptılar peki? Acılı olduğu da söylendi biraz. Süreç hakkında biraz bilgi verir misiniz lütfen 🙏🏻Kaç haftalık doğum yaptınız, Kaç gün kuvözde kaldı?Bir de üniversite hastanesinde mi yaptırdınız? Ücretli mi yapıyorlar?
sekerinannesi_ 34 haftalık yaptım 4-5 gün kuvozde kaldı. Yok canım damla aldiriyorlar onu 2 kere hemşire damlatiyor yarım saatte bir falandı sanırım sonra ölçüme içeri alıyorlar böyle mandal gibi biseyle göz kapaklarını açıyorlar ama acıtacak bişey değil kamera ile bakiyorlsr 5 dk falan sürüyor öyle uzun bir işlem de değil. Ben çocuk Hastanesi’nde yaptırmıştım 2. Yi universite hastanesinde erken doğum da olduğu için bir kaç kere gitmem gerekti benim
Fulya1993 Anladım çok sağ olun🙏🏻 peki üniversite hastanesine götürünce randevu mu almak gerekiyor nasıl yapılıyor?
sekerinannesi_ evet canım randevu almıştık
sekerinannesi_ uzun bir süre göz hemşireliği yaptım ve hekimim çocuk göz doktoruydu özellikle Rop muayenesi yapıyordu . İlk etapta damlalar damlatılır hekimin kararina göre bekleme süreniz olur ardindan muayeneye alinirsiniz doktor göz dibini inceler bir aletle ama içiniz rahat olsun kesinlikle can acıtan birşey değil öncesinde zaten uyuşturucu damla damlatiliyor . Ve doktorunuz sizi hangi günde ropa cagirdiysa tekrardan kesinlikle gününü aksatmayin emin olun rop da 1 gün bile çok önemli 🙏🏻
Medineuyanik çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız🙏🏻yenidoğanlara 4.haftada yapılıyor değil mi? Bebeğim daha 13 günlük şimdiden bir ön muayene gerekli mi sizce?
sekerinannesi_ kaç haftalık doğdu bebeğiniz , bu muayene prematüre bebeklere yapılıyor sadece genelde ilki kuvezde yapılıp devamı çıktıktan sonra yapılıyor ve buda yapılma aralığına göre değişiyor