NovaVina_ ilk gebeliğim de erken doğum riskim olduğu halde ultrasona az alındım erken doğum riskim olduğu belli olduğu halde sık sık kontrol olmadı ve oğlum 34 haftalık iken doğdu 1 ay küvezde kaldı. Bu son gebeliğim de ise başından beri düşük riskim vardı 7.haftada kesede kanama olduğu halde 13.haftada alındım ultrasona. Ultrason randevu zamanını öyle kafana göre de almıyorsun doktorların sana kağıt gönderiyor onlarla öyle iletişim kuruyorsun . Yurt dışında cinsiyetini dai asla 21.haftadan önce söylemiyorlar şanslı isen belki iyisine denk gelirsen tahmin söyler yoksa ağzından asla duyamazsın. Basarsın parayı gider istediğin kadar girersin ultrasona ama devlet şartlar ne olursa olsun senin istediğine göre iş yapmıyor. Türkiye gibi değil yakından uzaktan alakası yok canım. Elbette en güzeli sık sık ultrasona girmemek ama erken doğum yaptı isen yada sıkıntılı bir gebelik süreci geçirdi isen psikolojin bozuluyor ve diğer gebelik sürecinde ultrasona girmediğin her an yüreğin ağzında yaşıyorsun. Ben bu son gebeliğim de düşük riskimi bildiğim için 2 haftadan fazla kanama yaşadığım için geceleri ağlayarak uyandığım günleri biliyorum. Bir kere ultrasona girince diğer ultrason haftana haftalar var diyerek bebeğimi gözümü bir saniye ayırmadan izlerdim. Artıları olduğu kadar eksileri de var