Selâm, Almanya Baden – Württemberg Stuttgart-Ulm de yaşıyorum, doktorum Alman ilk 3 ultrasonu Aok karşıladı sonra sınırsız baktırmak istersem 80 Euro ödedim ve sınırsız bakıldı. 2-3 kez kalp atışını dinledik sonrası kalp atışını ekranda gördüm. Renkli ultrason 3D için 50 Euro ücret vardı ama oğlum her seferinde çok hareketle ya yüzünü kapadı ya elini emdi yüzünü net olarak çekemedik. Detaylı ultrason için üniversite hastanesine sevk etti beni kaçıncı hafta hatırlamıyorum 2 saat bir profesör yaptı detaylı ultrasonu ücret ödemedim. İlk gebelik Yaşım 39 olduğu için Nipt genetik test yapıldı ve ücret ödemedim ve sanırım 35 yaş üzeri Aok karşılıyor demişlerdi Nipt testiyle birlikte hemşire 14. Haftadasin cinsiyetini öğrenmek istermisin dedi evet dedim 20 Euro dedi öğrenmek, sadece 20 Euro cinsiyet için ödedim..Her gittiğimde idrar testi hala alıyor, şeker yükleme testi iki kez yapıldı ilk önce 50 ’lik sonra biraz yüksek çıkınca ikinci kez 75′lik yapıldı ücretsiz. Eşim ve ben ikimizde çalıştığımız için Aok ya iyi bir bedel zaten ödüyoruz bir zahmet bir çok şeyi karşılasın yani 😀 bir çok şehirde çok farklılık okudum ilginç oldu bu bilgilerde Allah herkese yardım etsin. Son 2 hafta geri sayım doguruyorum hepimiz sağlıkla kavuşalım evlatlarımıza 🙋🏻♀️