Down Sendromu Süphesi ?
Ayselucr ay hayır yaaa :) bin maşallah alakası yok doktor nasıl benzetmiş
Maşallah çok tatlıymış ama ben benzetemedim down sendromlu bebeklere
Ayselucr bence anımsatmıyor bide babasını bilen sizsiniz bide down send bebekler düşük kas tonusuna sahip oluyor görünüş olarak olmasa dahi siz kucağınıza alınca vs farkederdiniz. Şüphe olmasın derseniz yine test yaptırın ama ben benzetemedim
Ayselucr maşallah çok tatlı bence öyle bişey yok ama Dr değiliz içinizin rahat etmesi için yakın zamanda iyi bir hastaneye götürün
pmedic112 aynen öyle mesela ne gibi yani ben şunu diyim down sendromlu bebek direkt fark ediliyor yani avucunun içinde bir cizgi oluyormuş kizimda yok ayak parmaklari ayrik olurmuş oyle bişey yok ben hamileyken öyle bişey dendiginde ankarada yasiyorum ben sinan tan diye bir doktora gittim çok iyi bir doktor ayak kemiklerine bakti diz kemiklerine genelde down sendromlu bebeklerde olmuyormuş ense kalinligida gayet güzel demişti haftasina göre bilemiyorum ya her şey Allah’tan öyle biseyde olsa benim cigerim o her türlü xok seviyorum allah herseyin hayirlisini versin
Ayselucr 39+3 haftalık hamileyim bnde 3lu tarama testim riskli çıkmıştı down sendromu olma ihtimali yüksek çıkmıştı detaylı ya grdim temiz dediler Rabbime bıraktım her ne gelirse kabulumuz bilmiyorum ilk başlarda üzüldüm ama şuan bazen aklıma geliyor ya öyle ise ihtimali
Ayselucr aminn
Ayselucr evet ever aslında tüm bu dedikleriniz çok şükür yok bence içinizi karartmayın bizim arkadaşın vardı down sendromlu böyle kucakta bebek yağ gibi akıyordu resmen yavrum benim nasıl anlatsam daha böyle kasları zayıf oluyor da yumuşacık oluyor etleri. Ben sadece yakınen o bebeğe şahit olmuştum
2melkannsi hiç merak etmeyin her şey Allah’tan olursa da olsun herkesin çocuğu kendinw özel sevgisi wvlat çok başka dogduktan sonra anliyorsunuz ne demek oldugunu onu her haliyle kabul ediyosunuz çünkü sizin bi caniniz tarifi yok anlatilmaz ben artik uzulmicem takmicam kafama içimde rahat rabbime biraktim her şeyi o en guzelini bilir çok şükür inancliyiz🤍
Ayselucr bu bebek hiç benzemiyor neyini benzetmiş hayret ettim .
Ayselucr yok canı maşallah hiç bir şeyi yok korkmayın siz dediğim gibi suratından belli olurdu en basitinden olsa yaz Googledan bak fotoğraflarına anlarsın zaten. Boşuna korkutmuş sizi doktor
Ayselucr biraz benziyor derken açıklama da yapması lzm dı. Kulaklari hafif sivri ,gözleri çekik gibi ya da burnu şöyle fln gibi ,ayrica söyleyip de geçilmez bu konunun uzmanı doktorlar var onlardan birine değerlendirmesi için göndermesi çok daha doğru olur. Öyle bir şey yapmayacaklarsa fikirlerini kendilerine saklasınlar. Böyle ortaya bisiler atıp sonra arkasını destekleyici hiçbir şey yapmamaları sinir bozucu.
Ayselucr ilk doğumda fark edilirdi bence çocuk doktoru muayene ederken belli başlı özelliklere sahip oluyorlar çünkü avuç içindeki çizgi ayrık ayak baş parmağı vs vs benim hamileliğimde son haftalarda birsürü sorun çıkarmışlardı yok down yok cüce sağlıklı bir bebek beklemeyin demişlerdi sürekli soruyorduk doktorlara böyle cevaplar veriyorlardı
İnşallah normal sağlıklıdır güzel haberler alın🙏🙏🙏
Ayselucr n’aptınız gittiniz mi