Etlik Şehir Hastanesinde Normal Doğum Yaptım 2 (pozitif normal doğum hikâyem)💐
Mercandere65 amin teşekkürler ❤️
edadm bende etlige gidiyorum şuanlik memnunum umarım doğumda da siz gibi memnun kalırım ben bişey sormak istiyorum süsleme yapmaya izin veriyorlarmi bide ücretli odalar varmış suit oda diye onunla ilgili bilginiz var mı?
edadm öncelikle çok geçmiş olsun ve bebeğinizi sağlıklı büyütmenizi temenni ediyorum🌺bende etlik şehirde doğum yapmayı düşünüyorum ama doğum anınız beni biraz korkuttu. Sizin dar olduğunuzu görmelerine ve doğum anında da bebeğin kalbi yavaşlamasına rağmen neden hala normal doğumda direttiler onu anlamadım, sezeryan yapmayı tercih etmiyorlar mı yoksa siz mi normal doğumda direttiniz? Doktorları ve hastaneyi bilmiyorum, Ankara’ya doğum için geleceğim ailemin yanında olması için, bilgi verirseniz sevinirim 😇
melikemstf süslemeye özel kadar olmasa da izin veriyorlar canım. balon vs götürebiliyorsun yatağını süsleyebiliyorsun. tek kişilik oda denk gelirse odayı da süsleyebilirsin. ücretli odaları bilmiyorum maalesef :(
Muberra_cay93 çok teşekkür ederim ❤️ normal doğurmak için diretmedim fakat sezaryen de istemedim açıkçası. sadece son ıkınmamda dayanamıyorum sezaryene alın dedim ama ebem hayır gerçekten saçlarını görüyoruz ne sezaryeni dedi bir daha da lafı geçmedi. devlet hastanelerinde dar olmak maalesef sezaryen sebebi değil :( hem dar olup hem bebeğin kilosu fazla olursa gerçekten imkansız gibi görünürse alıyorlar. kalp atışları konusunda da ıkınma esnasında ben çok panik oldum nefes kontrolümü yapamadım doktorum ıkınmayı bırakma demesine rağmen nefesim yetmediği için bırakmak zorunda kaldım. kalp atışları yavaşlıyor son kez ıkın dedi onda da doğurdum doğuramasaydım alırlardı diye düşünüyorum daha fazla zorlamanın anlamı olmazdı 🥰
edadm anladım canım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için💫🌼doğum yaklaştıkça korkmaya başlıyorum iyice, Allah yardımcımız olsun ne diyelim bir şekilde olacak da kolay olur inşallah🤲
melikemstf ücretli suit oda yok. Tek ve çift kişilik odalar var. Tek odalarda eşi refakatçi kalacak olanlar kalıyor boşluk varsa.
Muberra_cay93 tam aciklik olmuş başı gelmeye yanaşmış, o raddede sezeryana alınması zor. Ayrıca devlet hastanesi son raddeye kadar direniyor çünkü devlet sezeryandan hesap soruyor çok didikliyormus.
- Düzenlendi
edadm hayırlı olsun sağlıcakla buyutun. Ekip çok önemli cidden ben de etlikte doğum yaptım beni doğum yaptıran ekip o kadar muhteşem degildi ama lohusa servisi iyiydi cidden. Benim eşim de görüş saati sonrasına gelebildi aksam. 1 saat kadar falan yanımızda durdu hatta hemşire geldi kontrole o bile bişey dememişti 😁
edadm maşallah🌸 sağlıkla güzellikle büyütün
Muberra_cay93 rica ederim kuzum ne demek ❤️ korkma lütfen ben hamilelik sürecimde de sancılandığımda hastaneye gittiğimde yatış verdiklerinde dahi hiç korkmadım sadece doğuramadığım için panik oldum o da benim tecrübesizliğimdendi. okuduğum her doğum hikayesinde ilk ikinci ya da üçüncü ıkınmamda doğurdum gibi şeyler yazıyordu bende de öyle olacak sandım olmayınca ümidimi kesmiştim. şimdi anladım ki herkesin süreci farklıymış gerçekten. doktor sancın geldiğinde ıkın dedi, ilk sancıda üç kez ıkındım, geçtiğinde ikinci sancıda yine üç kez ıkındım, böyle böyle altı kere üçer kez ıkındım sonra ümidimi kestim doğmuyor doğuramıyorum dedim.. eğer doğum anında böyle bir şey yaşarsan sakın korkma sadece derin nefes al nefesin tamamen bitene kadar ıkın ki bir an önce çıksın bebek. benim zor doğurmamın tek sebebi nefes kontrolü yapamayışımdı. tek bi doğum hikayesinde bile altı yedinci ıkınmada doğurdum tarzı bir şey okusaydım o anda da panik olmazdım umarım sen de olmazsın 🙏 rabbim sabrını da kolaylığını da veriyor. herkes söylerdi de inanmazdım ama gerçekten bebek çıktığı an bütün sancılar bitiyor hiçbir şey hissetmiyorsun. sonunun çok güzel olacağını düşün hep 🥰
ipekss çok teşekkür ederim siz de sağlıcakla büyütün bebeğinizi ❤️ evet yanınızda birilerinin olması konusunda gerçekten esnek davranıyorlar iyi ki de öyle yapıyorlar 🥰 doğumunuz için neden öyle söylediniz umarım travma olmamıştır sizde.. benim yanımdaki insanlar müthiş olduğu hâlde ben bir daha doğurmak istemiyorum o yüzden sordum
edadm @Emine-yamankaya birde böyle pozitif yorumlar çıkıyor tabi bu yüzden karışıyor kafam
Yenianneperci35 çok teşekkür ederim siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️
Melos066 merhaba canım merak edip bir önceki yazına baktım. ben 7 haftalıktan 38+4e yani doğumuma hatta dikiş kontrolüme kadar etlikte takipliydim. emine hanımın söylediği şeylere kısmen katılıyorum. aynı doktor sürekli denk gelmiyor çünkü sadece gebe polikliniğinde olmuyorlar. lohusa, menopoz, jinekoloji gibi polikliniklerde de olmaları gerekiyor. sanırım iki haftada bir değişiyorlar bu yüzden. fotoğraf da vermiyorlar evet, fakat ben bugüne kadar fotoğraf veren devlet hastanesi hiç görmedim duymadım varsa da bilmiyorum. ilgi alaka sıfır demiş ama ona katılmıyorum sonuçta devlet hastanesine gidiyoruz bir günde bizim gibi onlarca kişiyi muayene ediyorlar. azarlamadıkları terslemedikleri sürece -hemen hemen her doktora gittim hiçbirinden ters bir kelime bile duymadım- sıkıntı yok. elbette sert olanlar da var ama herkesin mizacı farklı. bana boy kilo söyleyenler oldu, kilo söyleyip boy söyleyemiyoruz diyen oldu, net ölçüm yapamadım diyen de oldu. her sorumu da tatmin olacağım biçimde cevapladılar hiçbir doktorun hakkını yiyemem. çok sert dediğim bi doktor bile sağ olsun ikili test sonucunda içimi rahatlatmak için demediğini bırakmamıştı yani ben oldukça memnun kaldım her anından 💐
Melos066 ben de 20 yaşındayım 🥹 lütfen korkma yapabilirsin yapacaksın da biz kadınlarda bu güç var gerçekten. ben çok çok memnunum doktorlardan ebelerden hemşirelerden herkesten allah bin kere razı olsun hep dualarımda olacaklar. doğumda korkmamak çok önemli doğru ıkınmak çok önemli lütfen kendini şimdiden sakinleştir o anda da bilincin açık olsun doktorun ne söylerse onu yap eminim yapabileceğine ❤️