Pamuk anneannemlerin büyük eski evini💔… Ne kadar güzel anım varsa, hepsi o evdeydi… Koskoca dönüm arazi ekili biçili bereketli bol mahsullü… Hiç çiğ patlıcan yediniz mi? Ben o bahçede mini mini patlıcanlar yedim çiğ. Dedem mataradan iki şu döker başını keser verirdi. Şeker gibiydi o patlıcanlar. Salatalık domates incir elma armut portakal nar… İneklerimiz, keçilerimiz, koyunlarımız, tavuklarımız, asmalarımız. Ev değildi de böyle cennet gibiydi ya. Her taraf yemyeşil, anneannemin öperek büyüttüğü çiçekler, koca tandırımız orda yaptığımız ekmekler… Kümesten taze topladığımız yumurta… İstanbul’da 1 yumurta zor yiyen ablam ve ben 10 yumurtadan en çok sen tartışması yapardık… Dedemin yaptığı o harika dondurma… Ahşap tahtın üstüne kurulmuş cibinlikli yataklar… Tek seçeneğim olsa seçeceğim ve ömür boyu kalacağım tek yer. Şimdi depremde o evin tek duvarı yıkılmış. Benim annem 74 doğumlu ki önceside var ama kaç senedir duran ev düşünün sadece bahçe duvarlarından biri yıkılmış. Başkasının evi artık… Ama bir gün param olunca ahtım var orayı alacağım. Benim olsun en azından….