İkili test size direkt olarak down sendromlu demez olasılık verir.

Eğer olasılık yüksek ise test yapmanızı ve kesin sonucu almanızı isterler.

Amniyosentez ya da fetal dna yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hepinize ultrasonda da 3 gördü doktor amniyosentez istediler

11-11 olasılık o ama yine de ölçüm yapıyor doktor. Ensesi doğru olabilir. Bu durumda fetal dna yaptırın eğer durumunuz varsa. En doğru sonucu o verir. Eminim ki bebeğiniz sağlıklıdır ama yine de acaba deyip hamileliği kendinize zehir etmeyin.

11-11 fetal DNA yaptırın biraz pahalı oluyormuş ama en azından gereksiz yere kendinizi üzmesiniz. Benim de bir arkadaşıma down sendromlu dediler. hem de şehrin en iyi 3 doktoruna ayrı ayrı görünmesine rağmen. Ense kalınlığı baya kalındı bebeğinin ve burun kemigi de çok kısaydı. Çocuk sapasağlam doğdu bizzat gözlerimle şahidim bu olaya. O yüzden moralinizi bozmayın genetik olarak ensesi kalın olabilir çocuğunuzun. Mesela arkadaşımin öyleymiş ailede varmış aslında ama insan hamileyken onu fark edemiyor, düşünemiyor tabiki..

11-11 Canım benim bizimde üçlü de problem çıkmıştı aminosentex istediler vermedim sonra detaylıua girdik yüzde 99 sağlıklı dedi şükür biliyorum çok zor ama sabırlı ol çok dua et ben çok ettim şükür inan duanın gucune

11-11 canım bende ense kalınlığında falan sıkıntı gözükmedi ultrasonda da sağlıklı bebek dedi doktorum ama ikili testte 2 değerim normal çıktı birtanesi yüksek çıktı beni de perinatoloji doktoruna yönlendirdi 2.gebeliğim ilk gebeliğimde hiç böyle bişey gelmemişti basıma

11-11 evet ama Allah korusun çıkan sonuça göre hareket edecekseniz yaptırın, biz mesela ne olursa olsun bizimle olacak bu bebek dedik ve yaptırmadik

İnşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız her şey Allahtan ama bu üzüntüyle kendimi de yoptatırım net bir sonuç almak istiyorum sanırım kendimi iyi hissetmek için

11-11 aldırıp aldırmama meselesi de değil. Kendinizi buna hazırlamak da önemli. Bence de yaptırın içiniz rahat olsun🤗

11-11 ama riskli bir işlem, bebeğinizde sorun yoksa da kalbi durabilir, sakatlik riski olabilir, siz enfeksiyon kapabilirsiniz bebek de aynı şekilde . Bunları da düşünün derim

11-11 down sendromlu diyip adlirim diyen doktorlar var. Anneler aldirmayip dogurdugunda cocukda hic bir sorun yok. Ki kutfen arastirin bunu aile de bu hastlalik varsa olabiliyormuş, gebeligini riske atip strese sokma kendini ki Allah korusun tabiki boyle olsa nolucak aldircakmisin bence hayir bi anne olarak sanmiyorum. O zaman uzulmenin bi anlami da yok duani et. Ekin ol uzulmek yerine Allaha siginirsan senim icin daha iyi olur

11-11 ayroca soyle biis var ikili test yapildiginda bebek daha yeni olusumu bitmis oluyo benegin ilk uc ay ensesi kalin oluyo zaten belki daha tam normale donmemistir ki bu testlerde cok yanilma payi var ki ben hic duymadim testte bu cikip da dogumca boyle olan.bu testler sadece bi ihtimaldir ikili de boyle cikiysa detsyliya bakarlar sonra 3 lu test 4 lu testler var bunlar zaten bunu garantilemek icin kesin car mi yok mu diye bakarlar yani suan ki 2 li teste oek inanma derim cunku cogu kadina da boyle demistir doktor ama cocuk dogdugunda sapasaglamdir ben yaptirmayi bile dusunmuyorum acikcasi doktorum bi bakalim felan derse belki o zaman yaptiririm

busraayksll sen iyi kisin amniyosentez yapildiginda sonuclarini hikiyo musun ?? Bence cok iyi sekilde arastir ondan sonra gel burda bu kadar riskli biseyi yaptir de. Cocuk da anne de enfeksiyon kapabilir bebegin kalbi durabilir dusuk olabilir yaptirin dediginiz sey hem anneye hem de bebege zarari olan ki ikisininde belki hayatina son verebilcek bisey. Gebelikde enfeksiyon kaparsa bebek hastalik kapabilir gelsikmimde gerilik olabilir. Bilmeidgin sey hakkinda yaptirin kesin sonuc alirsin deme

MorKelebek54 aşkım bende aynı şeyi yazdım nasıl anladın okuduğunu anlamadım , bu risklerden dolayı yaptirdmadim ve şükür detaylı sonucunda sağlıklı olduğunu söyledi doktorum. Eşim kağıdı okuduğunda ben buna imza atmam ne olursa olsun bu bizim çocuğumuz dedi

MorKelebek54 aynen canım benimde ultrasonda bi sıkıntı görünmedi ikili testimde de iki değerim normal bi değerim de yüksek çıktı perinatoloji doktoruna yönlendirdi

11-11 olasılık veriyor sonuçlar sana 100 de 100 down sendromu denmiyor zaten kağıdında da yazıyor sonuçlar olasılık gösterir diye o kada cok insan tanıdım ki down sendromu var diyip sağlıklı bebeği olan

11-11 içinizi ferahlatmak açısından inşallah yoktur ama varsa böyle bir durum kendinizi psikolojikmen hazirlamaniz bebeğiniz doğana kadar gerekli araştırmaları yapmanız her şeyi ile hazır olmanız açısından fetal DNA yaptirmanizi öneririm. Bazı yorumları gördüm aldırmayacaksan hiçbirsey yaptırma içini ferah tut falan. Kimse size aldırın diyemez zaten bu tamamen annenin isteğine bağlı bir durum ama bebeğin bir rahatsızlığı varsa bu önden bilinmeli 9 ay boş boş geçirileceğine bebeğe hazırlık yapılmalı diye düşünüyorum. Hatta bazı hastalıklarda dogumhanede ki ameliyat sonrası malzemelerin bile bu duruma hazır olması gerekiyor. Bebeğiniz için sizin için hakkınızdaki en hayırlısi olsun inşallah