Arkadaşlar ense kalınlığı 3.5 çıktı çok üzgünüm çok kötüyüm var mı yüksek çıkan
Morale ihtiyacım var lütfen
İkili test mi?
11-11 benimde aynı çıktı otuzbes yasindayim yaşından dolayı filan dedi riskli sonucun amniuosentez önerdi doktorum ama kabul etmedim kızımda hiç öyle testler filan yaptırmadım çok şükür sağlıkli çevremde doktorlar down sendromu deyip hiçbir şeyi olmayan dünyaya gelen o kadar çok Bebek varki hamilesiniz bence kendinizi boş yere strese sokmayın dua edin bol bol Allah’ın verdiği başımız gözümüz üstüne
İkili test size direkt olarak down sendromlu demez olasılık verir.
Eğer olasılık yüksek ise test yapmanızı ve kesin sonucu almanızı isterler.
Amniyosentez ya da fetal dna yaptırarak kesin sonucu öğrenebilirsiniz.
Çok teşekkür ederim hepinize ultrasonda da 3 gördü doktor amniyosentez istediler
11-11 olasılık o ama yine de ölçüm yapıyor doktor. Ensesi doğru olabilir. Bu durumda fetal dna yaptırın eğer durumunuz varsa. En doğru sonucu o verir. Eminim ki bebeğiniz sağlıklıdır ama yine de acaba deyip hamileliği kendinize zehir etmeyin.
11-11 fetal DNA yaptırın biraz pahalı oluyormuş ama en azından gereksiz yere kendinizi üzmesiniz. Benim de bir arkadaşıma down sendromlu dediler. hem de şehrin en iyi 3 doktoruna ayrı ayrı görünmesine rağmen. Ense kalınlığı baya kalındı bebeğinin ve burun kemigi de çok kısaydı. Çocuk sapasağlam doğdu bizzat gözlerimle şahidim bu olaya. O yüzden moralinizi bozmayın genetik olarak ensesi kalın olabilir çocuğunuzun. Mesela arkadaşımin öyleymiş ailede varmış aslında ama insan hamileyken onu fark edemiyor, düşünemiyor tabiki..
11-11 Canım benim bizimde üçlü de problem çıkmıştı aminosentex istediler vermedim sonra detaylıua girdik yüzde 99 sağlıklı dedi şükür biliyorum çok zor ama sabırlı ol çok dua et ben çok ettim şükür inan duanın gucune
Haklısınız amniyosentez de net cevap verir diyorlar öyle mi peki
11-11 canım bende ense kalınlığında falan sıkıntı gözükmedi ultrasonda da sağlıklı bebek dedi doktorum ama ikili testte 2 değerim normal çıktı birtanesi yüksek çıktı beni de perinatoloji doktoruna yönlendirdi 2.gebeliğim ilk gebeliğimde hiç böyle bişey gelmemişti basıma
11-11 evet ama Allah korusun çıkan sonuça göre hareket edecekseniz yaptırın, biz mesela ne olursa olsun bizimle olacak bu bebek dedik ve yaptırmadik
İnşallah hepimiz güzel sonuçlar alırız her şey Allahtan ama bu üzüntüyle kendimi de yoptatırım net bir sonuç almak istiyorum sanırım kendimi iyi hissetmek için
11-11 ama riskli bir işlem, bebeğinizde sorun yoksa da kalbi durabilir, sakatlik riski olabilir, siz enfeksiyon kapabilirsiniz bebek de aynı şekilde . Bunları da düşünün derim
Gerçekten mi
11-11 down sendromlu diyip adlirim diyen doktorlar var. Anneler aldirmayip dogurdugunda cocukda hic bir sorun yok. Ki kutfen arastirin bunu aile de bu hastlalik varsa olabiliyormuş, gebeligini riske atip strese sokma kendini ki Allah korusun tabiki boyle olsa nolucak aldircakmisin bence hayir bi anne olarak sanmiyorum. O zaman uzulmenin bi anlami da yok duani et. Ekin ol uzulmek yerine Allaha siginirsan senim icin daha iyi olur