• Doğum
  • Kızlar normal doğum yaptım merak etikleriniz 🙃

Gizem_cetinbas direk normal doğum anısı yazsanız olur mu acaba yani doğum sancısı nasıldı bişey hissetiniz mi 40 haftalık olduk ağrı sancı bişey yok

birgaripana_ benim 37. Haftada olacağı için korkuyorum başarabilir miyim acaba normalde hiç sancım yok gelişim geriliği olduğu için doğum kararı alındı

Gizem_cetinbas çok zayıf olduğum icin normal dogurabilirmiyim tereddütlerim var sezeryan kötü normal doğur diyor her ikisinide tadanlar ama normalde de o acıya sancıya katlanabilirmiyim bilmiyorum sancı ve hissettiğiniz hislerden bahsedebilirseniz sevinirim.

Gizem_cetinbas ne güzel hayırlı olsun, ben beceremedim önceki gün akşama kadar suni sancı alıp sezeryana girdim birincisi normal doğumdu,bu olmadı.şuanda berbat haldeyim dikiş ağrılari yüzünden

Eylulum25 bendede 39. Haftada gelişim geriliği oldugu için suni sancıyla başlatılmıştı. 2.800kg dogdu
        Seninkinin kilosu haftasına göre çok çok iyi

Eylulum25 suni sancının içeriği östrojen. Yani vücudun normal doğumu başlatabilmek için salgıladığı hormonu size veriyorlar. Aslında bilinenin aksine ağrı ya da acı yapan bir şey değil o yüzden korkmayın. Kasılmaların olması çok doğal normal doğum da yapsanız aynı şeyi yaşayacaksınız zaten bir anda şiddetlice değil normal kasılmalar seyrinde seviyeli olarak veriliyor. Bence rahat olun 🥰

Gizem_cetinbas benim de ilk doğumum normaldi. Şimdi ikincide normal olacak gibi görünüyor . Benim merak ettiğim acaba açılma daha hızlı mı oluyor?

Tubabebe benim ki marjinal plasenta previa teşhisi yüzünden zorunlu sezaryendi ama bu hafta kontrolümde doktorum yukarıda olduğunu , normal yapabileceğimi söyledi. Açıkçası hem sevindin hem korktum. İlk doğumum benim de normaldi. Ama sanki hiç bir şey hatırlamıyorum. Doğum nasıl olacak ? Sanki ilkinde daha cesurmuşum.
            Sizin açılmanız olmadı mı ? Beden sezaryen oldu sonrasında ?

mombarbie_ bu tamamen halk arasında söyleyen bi saçmalık. Zayıf diye normal doğum olmaması ne alaka tam tersi kilolu insanlar için daha zor oluyodur zaten hamilelikte ağırlasiyosun. Kaldı ki rahim çatı vs bunların kiloyla alakası yok. Ben de kız kardeşlerim de çok zayiftik hep diyorlardı zayifisn normal olmaz falan hepimiz de normal doğurduk hamdolsun.

Gizem_cetinbas ilk doğumun başlanhıcı ne belirtiydı. Ikıncı doğum bağlama belırtısı aynımı oldu?
                Ve doğum dahamı kolay oldu?

Ervan bebeğin karın çevresi geriden geliyor doktor riske atmak istemiyor 37 de doğuma almak istiyor

Gizem_cetinbas ayy öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıkla büyütmek nasip olsun🥰
                  38+2 deyiz oğluşumla gelişimi önde şuan 4 kg doktorum bebek doğum pozisyonunda her an olabilir dedi. bir haftadan beri sancılarım vardı ama çok düzensizdi bu hafta iki defa kontrole gittim ilk gittiğimde sancım çok ileri düzeyde değildi bu nedenle nst de de bişey çıkmayınca eve geldik. Bugün tekrardan gittim ama bugün gittiğimde sancım olmamasına rağmen nst de sancı çıktı doktor çatı muayenesi istedi. Açıklığım yok ama açıklığıma bakmadan evvel ağrılarım vardı ebe açıklığa da baktıktan sonra çok tuhaf sancılar olmaya başladı. Hiç daha öncekiler gibi değil sanki bıçak saplıyorlar rahmime on onbeş saniye sonra geçiyor hastaneden geldiğimden beri iki defa bu oldu şuan da da ağrılarım var vajinal batma bel ağrısı ama ümitlenmek istemiyorum. Doğum yakın mı sizce 🙄🙄🙄🙄

Denizinci 0 açılma 0 sancıyla gittim çocuğun kilosu 38.haftada 3800 kiloydu, 39+6 da gel dedi gittim suni sancı verdiler Sabah 8 de,açılmam 3 oldu çocuk çok yukardaydi inmedi aşağı 5.30 da sancılana sancılana sezeryana gittim .Çocuk 3100 kilo doğdu ben bu kadar düşük olduğunu bilseydim 41-42 haftayı beklerdim kendi sancımin gelmesi için belki de normal yapabilirdim o zmn

Tubabebe arada epey fark varmış gerçekten . Yanlış ölçülmüş. Hayırlısı buymuş demek , önemli olan ikinizin de iyi olması. İlki normal olunca insan ikincisinin de normal olmasını istiyor. Ben sizi anlıyorum . Benim durumum da bıçak sırtı zorunlu sezaryen de olabilir normal de . Bakalım hakkımızda hayırlısı ☺️🤲