Gizem_cetinbas maşallah ne güzel🧿 keşke sunide almasaydınız çünkü almadan 6cm açılmış zaten ne güzel, devamıda gelirdi sanki ama böyle nasip olcakmış demek ki. Sağlıkla büyütün güzel yavrunuzu🙏🥰 bende ilk doğumumda baktılar 3cm açılma ve düzenli sancılarım vardı, 41.haftada kendi sancımla 6saatte doğum yapmıştım. Şimdi 2.bebeğime hamileyim 24haftalık olduk bakalım bu doğumum nasıl olcak merak ediyorum. İnşallah hem 41i beklemeyiz hemde dediğiniz gibi daha kolay bi doğum geçiririm bende umarım hayırlısıyla tabi öncelikle🙏 ama internette bi uzmandan okumuştum genelde ilk doğum daha kolay olur diyordu. Vücut ilk defa karşılaştığı bişey oldugu için bünyesinden atmak için kasılmalara yardım eder diyordu. 2.doğumda vücut daha önce doğumu deneyimlediği ve tanıdığı için yardımcı olmaz, bütün iş kişiye düşer doğurmak için, vücudu kişi yönlendirir ve bu daha zor olur diyordu doktor. Gerçi kişiden kişiye göre de farkediyordur ama bakalım heycanla ve merakla bekliyorum hayırlısı olsun sağlıkla güzellikle alalım hepimiz yavrularımızı kucaklarımıza inşallah en güzel zamanda en güzel şekilde🤲❤️🌸