AAmine1823 ben de ssvd dusunuyorum sadece oncesinde sancilar cok uzun mu surer yoksa sizinki gbi cabucak olur mu hersey onu merak ediyorum acilma olmazsa felan diye korkuyorum acikcasi bebegin suyu gelip de acaba oyle bir durumda ne yapiyorlar

minikmelegim_ ssvd olunca fiyat farkı oluyor mu mesela ilk. Sezeryan oldun peşine normal doğum istedin sırf ilkin sezeryan diye mi aliyor daha fazla ay umarım anladın anlatamadim😂💗

AAmine1823 ne kadar güzel Allah’ım inşallah benim de böyle olur Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin ☺️

karanmom evet ilki sezaryen olunca ikinciyi normal isterseniz farklı bir boyut kazanıyor 🤣🤣

Ssvd düşünen için Dr önerim olabilir ama doğum pahalı istanbul avrupa yakasında kadın sezeryan hiç. Sevmiyor öyle bir Dr 🤣 sezeryana da gün vermiyor sancısı gelmeyince almıyor çünkü bebeğin geleceği günü kendi belirlemeli diyor apar topar alınmamalıymış anne karnından ki çok mantıklı

AAmine1823 sağlıkla büyütün inşallah çok içimde kaldı normal doğum birgun bebek düşünürsem bana da nasip olur umarım 🙏🏻

Pamuk, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

Zeze03 bende 38+1 de doğum yaptım 3500 gr dı. Gelmesni hiç beklemiyorduk iki gün önce kontrolümde ne açıklığım ne de nst de sancım vardı doktor daha gelmez iri bebek daha da kilo alır bakalım duruma göre falan diyodu benim içinde. Bekleseydi biraz daha yapabilir miydim bende bilmiyorum

Melike_sevgi evet gerçekten etkiliyor. İlk hamileliğimde doğru nefes alamamıştım sadece bağırıyordum. Ebeler nefes almazsam bebeğin oksijensiz kalacağını söylemişlerdi. Ama ben kendimi toplayıpta hiç bi şekilde doğru nefes alamadım ve sezeryan olmuştum panikten. Ama bu sefer her sancı geldiğinde derin nefes alıp mum üfler gibi yavaş yavaş verdim nefesimi sancılarım da nefese odaklandığım için sanki daha da hafifliyordu

Haticeakcy merhaba teşekkür ederim amin inşallah ❤️ evet çiğdem hanım normal doğum konusunda başarılı ve ödül almış bi doktor zaten. Ama benim herşey evde gerçekleştiği için sadece doğum anında hastanedeydim. Alelacele koşturmalı bi doğum oldu hasta bakıcısından ebesine kadar herkes bi telaş içindeydi

Damla teşekkürler Rabbim gönlünüze göre nasip etsin inşallah 🤲🏻

Kilicpnr kendi sancınızın olması tabi ki büyük avantaj. Genel olarak gördüğüm kadarıyla ikinci doğumlarda hızlı ilerliyor gibi. Benim de ilk doğumumda o kadar sancı çekmeme rağmen açıklığın hızlı değildi. Ama bunda 3 saat içerisinde doğurdum

minikpatik doğumum gündüz oldu canım öğlen saatinde doğurmuştum. Ama gece olsaydı da kendisi geleceğini söylemişti

Arassimo açıkcası kişiden kişiye değişir bu durum. İlk gebeliğimde açıklığım hızlı ilerlememişti ama bunda çok hızlı ilerledi. Sıcak suyunda katkısının olduğunu düşünüyorum. O zaman girmemiştim sıcak suya. Bu sefer ki doğuumda da sancılarım çok aşırı şiddetli değildi bende açıklığımın fazla olmadığını düşünerek gittim hastaneye doktor 8 cm dediğinde şok olmuştum 😄

AAmine1823 o zaman benim de aklimda bulunsun sicak su epey etkili oluyor demekki cunki oncelikle aciklik onemli onu bekliyor doktorlar diye biliyorum oncesinde su gelmesinde “/