bebitomom Başka şeylere yöneltiyorum aslında araba oynuyoruz beraber puzzle falan var oynuyoruz ama hemen sıkılıyor televizyon istiyor açmazsam küçük kardeşine sarıyor busefer vuruyor düşürmeye çalışıyor 🙊 Tükendiğim zamanlar oluyor ozaman açıyorum mecbur ama uzaklaştırıcam birde öyle bakayım değişim olucak mı teşekkürler 🙏
2 yaş çocuk konuşmama
sedefyrs1101 benimde oğlum 27 aylık bunların yarısı anca diyor bence takma kafana zamanla olur
sedefyrs1101 çocuğunuza tek taraflı iletişim olan tablet telefon televizyon verdiğimiz anda çocuğunuz sadece izler dinler ve ezberler o yüzden ceviz adam şarkısını ezberleyen çocuk annecim seni seviyorum bacım seni seviyorum da rahatlıkla diyebilir ama. Konuşma tembelliği var sanırım o da sürekli dinleyen izleyen taraf kızınız olduğu için. 2 yaşındaki kız çocuklarınin normalde 310 kelime kurabilirler tabi bu gelişime bağlı az ve ya çok da olabilir. Sizin bundan sonra kızınızı konuşmaya teşvik etmek için sürekli basit sorular sormanız onunla sürekli konuşmanız,zeka kartları almanız renkelr sebzeler meyveler hayvanla tarzı ona önce öğretip sonra bu hangi meyve hangi hayvan diye her gün tekrar etmeniz gerek. Yoksa konuşamıyor değil kızıniz şarkı söylediğine göre :)
sedefyrs1101 alıştığı için sıkılıyodur hemen diğer şeylerden. İlk etapta biraz zor olabilir ama 1 hafta 10 gün üstüne düş alışır. Oyun oynarken sürekli sohbet et onunla mesela bilerek uzun cevap verceği şeyleri sor özellikle cevap vermese bile sen sürekli konuş zamanla o da cebap vermeye başlar. Nadiren izlesin ama az izlesin yani
sedefyrs1101 mesela bu oyun kartları oluyo onlardan al onları oynayın her şeyin ismini sorun bilmese de sorun filan öyle şeyler yani. Yaşa göre gelişim setleri oluyo onlardan alabilirain vs vs
sedefyrs1101 göz teması ismine dönme vs de sorun yoksa açılır zamanla. Benim oğlan da hiç susmuyor. Çok erken konuştu. Ben doğduğu günden bu yana hatta karnındayken bile konuşuyorum onunla. Erken konuşma kartları almıştım onlar çok faydalı
Canann1601 Yokkız 😅 Kız değil benimki erkek 2 çocuğum da erkek. Erkek çocukları geç konuşur diyorlar bide ondan da olabilir belki. Konuşuyorum zaten sürekli sorular da soruyorum ama tık yok.
Şeyleri biliyor ama hayvanları. Soruyorum mesela inekler ne der? Diyorum “Mö” diyo. Kediler ne der? Diyorum “Miyav” diyo köpekler ne der? Diyorum “hav hav” diyo vs. Hepsini biliyor hayvanların. Ama ağzın nerde? Konuşuyorum soruyorum Yapıcak inşallah zamanla 😇
sedefyrs1101 benimde 24 aylık oğlum var ve akıcı şekilde konuşuyor bunun en büyük nedeni benim sürekli ama sürekli bi şekilde onunla konuşmam şarkılar söylemem her şeyi doğru bi şekilde anlatmam tekrar sorunca en az 10 kez tekrarlamam vs son 2 aydır günde max 1 saat telefonl benim kontrolümde vakit geçiriyor ki bu bile fazla bence burda hatalarım olduğunu düşünüyorum ama çevresel faktörlerden kaynaklı bu kadar dayanabiliyorum. Bence telefon tableti bi süre vermeyin ve sürekli iletşim halinde olun
Ozlemdemir Göz teması ismine dönme ismiyle seslenmeye dönme de sıkıntı yok onlarda ya :) Bende almayı deniyeyim ekrandan uzak onlarla öğrenir belki 🙏
sedefyrs1101 hiç korkma bi iki kelime bile çıkarıyorsa o çocuktan korkma dedi doktor bana benimki 3 yaşına girdi yeni konuşmaya başladı
Bahar1011 MaşAllah 🙏 Umarım bizimkide çok gecikmeden başlar😊
sedefyrs1101 Benm oğlum da öğle ya bence normal Konuşur her çocuğun gelişimi farklı
sedefyrs1101 o kadar haklısın ki ilk gebeliğim bakalım benim kız ne çoraplar örecek başıma 😁
- Düzenlendi
sedefyrs1101 yine sizinki iyi konuşuyormus masallah benim kızım 23 aylık anne
baba
mama
Koko
gel
elif
bu
Sadece bunları söyleyebiliyor.telefon vermiyorum TV de çok nadir izler kendisiyle konuşuyorum,zeka kartlarıyla oynuyoruz,parka gidiyoruz,soru soruyorum,kelimeleri öğretiyorum sürekli bir iletişim halindeyim ama yine de inat ediyor konuşmuyor söylediğim şeyleri tekrar ediyor ama konuşmuyor hadi şunu söyleyelim dediğim hii ii yani hayır diyor doğumdan sonraya kadar beklicem bakalım bir gelişme olmazsa doktora görüncez artık.
1 yaşından önce
Dede
At
Git
Gel
Elif gel
Ayaz gel
Ayaz
Anne
Baba
Abla
Vs. Daha çok kelime söylerdi
sedefyrs1101 benim oğlumda konuşmuyor 18 aylık sadece baba annem su bide yeğenimin adını söylüyor bazen git telefonumu getir komandoyu getir diyorum anlıyor getiriyor ama konuşmuyor bende endişeliyim ne yacagimi bilmiyorum
sedefyrs1101 ay pardon ben kız diye okumuşum nasil öyle okumussam 😂😂 düzelir bence ama senin de ilgiyi brakmaman lazım ve telefonu tableti TV yi izletmek zorunda kalırsan da eğitici ve arada sen de onla izleyip ona sorular sorman lazim dalmasın telefona yani
sedefyrs1101 daha nolsun bacım iki yas iki kelime yeterli şuanlik derdini anlatabilecek kadar 😀 bunlar biraz genetik bence çocuktan çocuğa değişiyor kiyaslamamak lazim.mesela bende 3 yasında konusmusum kızım da 2 yasında o da daha tam ifade edemiyor kendini ama anlayabiliyoruz birbirimizi
My_Angels Demekki her çocuğun gelişimi farklı ondan kaynaklanıyor. Bende biraz daha bekleyeceğim olmazsa doktora göstereceğim bakalım biraz daha bekleyelim 😅
Hshfhfnn 18 aylık birazcık daha erken bence 2 yaşını geçmesini bekleyin 🙏
Ozlem788 Nebilim çevremdeki erkek çocuklarını kız çocuklarını bıcır bıcır konuşurken görünce heves ediyorum hemen konuşsun diye 😅 Onların öyle olunca insan ister istemez kıyaslıyor