Sonunda doğum hikayemi yazmak bana da nasip oldu kızlar ☺️ ilk hamileliğimde kızım makat geliş olduğu için sezaryen olmak zorunda kaldım. Ama sonrası benim için faciaydı. Yürüyeceğim ayağa zor kalktım bel ağrılarım dayanılmazdı. Bu doğumumda normal doğum yapmaktan başka hiçbir şey düşünmedim. İki kızımın arası tam 18 aydı ama doktorum beni cesaretlendirdi yaparız dedi ve oldu çok şükür. 41+0 haftalıkken kontrole gittiğimde hiç sancım yoktu doktor artık beklemeyelim yarın akşam gel yatışını yapalım dedi. Yatışım yapılıp fitille normal doğum denenecekti. Ben doktordan sonra avmye gittim yürüyüş yaptım eve geldim temizlik yemek yaptım. Zorladım biraz kendimi. Gece saat 1 artık yatayım dediğim vakitte kasılmalarım başladı. Kasılmalarımı saat 2 buçuğa kadar takip ettim 7 dakikada bir geliyordu. Ne uzadı ne kısaldı sancı sıklığı. Ssvd olduğu için ebem sancın başladığında hemen hastaneye gel demişti. Ebeye haber verip hemen hastaneye gittik. Hastaneye vardığımızda saat 3 buçuktu. Ebe açıklığa baktı açıklığım 4 cm fakat bebek doğum kanalında sırt üstü duruyordu. Ebe önce bebeğin pozisyonunu değiştirmemiz lazım dedi odaya aldı. Odada birkaç hareket yaptık sonrasında beni nstye bağladı. Bu arada sancılarım sıklaşmaya ve şiddetlenmeye başlamıştı. Sonrasında duşa gir biraz iyi gelir dedi duşa girdim. Ama duş beni hiç rahatlatmadı çünkü ayakta durmakta zorlanıyordum. Sonrasında beni yatağa yatırdı tekrar nstye bağladı ve sonrasında artık suyunu patlatalım dedi. Suyumu patlattıktan sonra herşey çok hızlı ilerledi. Sancın geldiğinde eğer ıkınma hissediyorsan ıkın dedi bana. Ben 2 kere ıkındım sancı anında. Bunların hepsini normal odada yaptı eşim de vardı yanımızda ve eşime biz doğumhaneye geçiyoruz çünkü bebe geliyor kafasını gördüm bile dedi. Hemen doğumhaneye geçtik çatala yattım o sıra doktorum geldi. Ben endişeliyim tabi bu kadar ıkınmaya sezaryen dikişlerim yırtılır diye. Doktor hiç endişelenme sancı anında yırtılsa yırtılırdı artık rüptür riski yok dedi. Sen sancı geldiğinde sadece ıkın dedi. Ve ben tek sancıda 3 kere ıkınarak bebeğimi 6:40 ta kucağıma aldım ☺️ kesi atılmadı fakat ufak bir sıyrık oluştuğu için 1 tane dikişim oldu. Her doğum farklıdır kızlar tabi ki ama sezaryenin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen o kadar kolay doğurdum ki SSVD yapmak isteyenlere bir umut olsun diye kendi hikayemi yazmak istedim. Ben ebe ve doktor yönünden çok şanslıydım. İyi bir ebe ve doktor olmasa yapamazdım çünkü bir çok doktora sordum hepsi en az 5 sene arası olması gerekir demişti. Eğer ssvd istiyorsanız doktorunuzu iyi seçmeniz gerek. Umarım hepinizin gönlüne göre olur doğumu. Bol sütlü günler 😘😘
Pozitif SSVD Hikayem ❤️🌹
Milkshaker ya kendim doğum yapmış gibi mutlu oldum. Ne güzel bana da nasıp olsun inşallah böylesi. Bende ssvd adayıyım cok istiyorum normal doğum siz hangi şehirdesnz hangi hastane acaba
lovecanim ben İstanbul’da yaşıyorum canım. Doktorumun anlaşmalı olduğu hastane memorial orada doğum yaptım.
Hayırlı olsun 🌸 eben ve doktorun kimdir acaba öneri olarak alabilir miyiz
Milkshaker nerde acaba Memorial hastanesi
__mom1 doktorum Belgin Harzadın. Ebem Elif Polat Demiröz ☺️
lovecanim Bahçelievler’de
Milkshaker teşekkürler 💐
Milkshaker aaa benim burada. Ayıptır sorması muayene ücreti ve ssvd ücreti ne kadr di
Milkshaker ya maşallah hayırlı olsun, sağlıkla büyütün 🩷 benim de 16-17 ay olacak araları ama karnım büyüdükçe dikişlerim ağrımaya başladı ssvd istiyordum bu ağrılar beni çok korkutuyor 😬
Milkshaker @Seymamemektar siz de ssvd istiyordunuz. çok güzel bir doğum hikayesi inşallah sizin de böyle geçer 🌸🙈
Ssvd ne demek
Yaseminduygulu sezeryan sonrası vajinal doğum
lovecanim çok tşk ederim 18 yıl sonra hamile kalınca bilmiyorum bu tarz olayları 😊
koalamiyim benim doktorum benim doğumumdan 2 hafta önce arası 11 ay olan bir ssvd yaptırdı. Onu bana anlatınca benim içim ferahlamıştı. Ama tabi dikişlerine bakması gerek. Bazen çabuk iyileşmeyebiliyormuş
Yaseminduygulu rica ederim. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah 🌸🤲
lovecanim muayene ücreti 1000 ₺. Doğum için de doktor 15 bin ebe 5500 ve hastaneye 14 bin ödedik. Toplamda 34500₺ ödedik canım.
Milkshaker hamilelikte ağrılarınız olmuş muydu peki? Dikişlerime hiç güvenemiyorum çünkü doğumuma kendi doktorum girmedi asistanlar yaptı minik bi travma yaşadım 🙄
koalamiyim dikişlerimde ağrı hissetmedim sadece göbeğim büyükçe kaşınma olmuştu.
Milkshaker teşekkür ederim cevaplarınız için 🩷 benim dikişlerim sıkıntılı sanırım 🙈