• Gebelik
  • Bebeğim çok mu küçük 😢

Selcennnn her bebek 3.5-4 kilo doğmaz maalesef benim bebeğim de küçük hatta seninkinin kilosuna ulaşır mı bilmiyorum bile. Bir dr var YouTube’da 2500 gr altı olmadıkça bebek sağlıklıdır diyor tabi ultrasonla aynı grda doğmuyor çocuklar. İnş biraz daha alır bebişiniz🙏

minnakkraker ultrasonda yanılma payı olabiliyor dediler dizleriyle karnini kapattığı için yanlış ölçüm de olabilir dediler ama insan ister istemez merak ediyor üzülüyor 😔 inşallah sağlıcakla kucağımıza alalım hepimiz🤲❤️

Selcennnn 4kizim 5 yaşında hiç bir problem olmadi simki 32 haftalik hamiləyim oğlum olacak oda erkən dogacag

Selcennnn üzülme canım daha alır kilo, almazsa da sağlıklı olsun da hemen kötü düşünüp paniğe kapılma

Selcennnn sen güzel düşün güzel olsun canım dediğim gibi kilosu çoğu dr için sorun yaratacak değil bir hafta geriliği de önemsemiyorlar önemli olan sağlıklı doğması

Selcennnn canim kilo genetikle alakali bebegin saglikliysa onemseme ne kilosunu nede kilosu hakkinda yorum yapanlari

Selcennnn canım benim ablam 2300-2700 doğum yaptı dört çocuğunu da gelişimini tamamlamışsa bence hiç sorun değil

Selcennnn 2.800 ölçüldü benimde dün , bolca çiğ kuruyemiş kaşar peyniri yiyebilirsiniz . Ultrasonun +300 -300 yanılma payı var.
                Bence çokta küçük değil. 11 gün önce 2.600 dü .
                Çiğ kuruyemiş ve hırma yedim ekstra ben zayıfladım ama bebeğim 200 gr almış sizde yiyebilirsiniz

Selcennnn kaldı ki çok kilolu bebek sağlıklı değil çok zayıf bebek kötü değildir. Doktor açısından herhangi bir sorun yoksa dert etmene gerek yok bence. Misal bebeğim 30. Haftada 1301 gramdı arkadaşımın bebeği 25 haftalık 1500 gramdı. Ama benim doktoruma göre gayet sağlıklı sonuçta hedef tosun paşa doğurmak değil sağlıklı doğurmak demişti doktorum.

Forever gelişimi hakkında olumsuz herhangi bir şey demediler çok şükür şimdi bekliyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun inşallah ❤️

Forever yani şöyle doktorum doğsa bile çok bir sıkıntı yaşamazsınız dedi inşallah öyle olur

Selcennnn 36+5 de doğum başladı 2595 gr, 48 cm dünyaya geldi, ilk ay anne sütü ile 1500 gr aldı, her ay bu şekilde 1000 gr üstü aldı. Gelişimi şu an persentil olarak üst seviyede. Yani doğum kilosunun düşük olması gelişimin kötü olacağı anlamına gelmez. Oğlum şu an 5 yaşında ama yaşıtlarına göre daha büyük duruyor. Ama baba da kilo olarak düşük kilo doğmuş şu an 1.87 boyunda. Ben de 2900 doğmuşum ama kısayım. Genetik de önemli. Haftası ile uyumsuz değil kilosu bence normal gayet ortalamada.

Selcennnn canm kilolu olmasi demek saglikli vs olmasi demek degil. Kilolu olmasi cok iyi bsey olsaydi şeker yuklemesi cart curt testleri yapilip bunu kontrol altina almak icin ugrasilmazdi. İster 1 kilo dogsun ister 10kilo. Gercekten muhim olan saglikli olmasi. Gelisimi ile ilgli bisey demedilerse hic kafana takma. Bende 37basindayken 2500-2700 arasi demslerdi,kontrole gidince 38 olcam saylir anca 3kg cikar diye tahmn ediyorumm. Ki 2 hfta gerilik var denmesine ragmen yani. Caninizi skmayin o yzden. Kilosu flan da gayet iyi.Rabbim saglikla kucaginiza almayi nasip etsin🌼

Burcum maşallah sağlıklı uzun ömürleri olsun ❤️şuanda sancım var sanırım bebişim daha fazla beklmek istemiyor🥲