yaseminaltintas parayla satmaz ya kim alsın ki almaz zaten ücretsiz veriliyor yani
AILE HEKIMI SAHTEKARLIGI
yaseminaltintas yasemin hanım günah aldığınızı düşünüyorum bu uyuşturucu gibi bise değil zaten eczaneler de satılan bisey adam niye satmaya tenezzül etsin ki? Ayrıca eğer hastanedenn bildirim yapılıyor. Dvit aldığınızı nereden gördünüz bizde bakalım
yaseminaltintas o ara başka birşeyler ile uğraşıyorduk başımız kalabalık ugrasamayiz diye şikayet etmedik o sebeple
Maya25 Satiyor demiyorum ki, ya satiyorsa devlet neden denetlemiyor diyorum. E nabizda hastane ziyaretlerim kismindan baktim kayit acilmis icerige girip detay goruntule diyince d vitamini cikiyor. Normalde devlet veriyor bunu ucretsiz ama ben drun yazdigini eczaneden yuzdesini odeyerek sgkli aliyorum. Almadigim bir seyi neden almisim gibi sisteme islemis orasini anlamadim ve bir kez de degil 3 kez 2 ay arayla islenmis.
Maya25 Sattigina dair kanitim yok ama kendim eczane teknikeriyim. Daha once calistigim her eczanede bu tarz olaylara sahit oldum. Hasta eczaneye geliyor ilac dokumunde goruyoruz ama hastanin haberi yok. Aile hekimi hastaya ilac yaziyor ama ne hasta o ilaci kullaniyor ne de aile hekimine gitmis. Bu isin ticareti cok yapiliyor o yuzden diyorum belki satiyor diye.
yaseminaltintas d vitaminini mi satacak😃
Freyan 3-5 liralik ilac derdim vitamin degil ki 😀 Birincisi bakanligin denetlemiyor olmasi ikincisi verilerin kullaniliyor olmasi yoksa satsin 3 kutusundan hadi 100 lira alsin mesele o degil
Hnd3535 Satsin en fazla 100 lira alir mesele bakanligin bunlari denetlemiyor olmasi sonucta bizim verilerimiz isleniyor oraya takildim ben
yaseminaltintas size verildi gibi yazıldı diye anlatıyorsunuz ama belki sağlık bakanlığından sizin adınıza bu ilacı depodan fln çekti. Önce bence aile hekiminize ve hemşirenize danışın kimsenin bu tarz yok satmaymış yok başkasına vermeymiş gbi işleriyle uğraşacağını sanmıyorum adınıza girilmiş bişeydir yani belki
Ben daha haber vermeden kayıtlı olduğum aile hekimliğinden aradı ebe sistemde sonuçlarımın olduğunu vs söyledi çağırdı gerekli birkaç testi yaptı (hemogram biyokimya ve Seroloji ) ufak bir bilgi Alışveriş yaptık .
Hnd3535 Bana d vit kullaniyor musunuz diye sordu ben de dr recete ediyor onu kullaniyorum dedim tamam dedi. Ben zaten normalde aile hekiminin ucretsiz damla verdigini biliyorum gebe arkadaslarim aliyor ama damla yagli oldugu icin midem almiyor hap icmek daha kolay. Subat ayindan beri 3 kez girilmis 1 kere olsa hadi neyse ama 2 ay arayla duzenli verildi diye girilmis sisteme
Beyaz0172 Benimmi duzenli takip etmiyor sorun da degil benim icin disarda takipliyim zaten ama ben sistemin bu sekilde suistimale acik olmasina takildim yoksa 3-5 liralik ilac adima recete de edilmemis verilerin izinsiz kullanilmasi problem bunlarin siki denetlenmesi lazim bana kalirsa
yaseminaltintas canm hastane bilgi gonderiyo onlar kayit acmiyolar hastane kayit aciyi oraya bilgi gonderiyi ayjisi benimde basima geldi saglik bakanlığını aradim oyle söyledi
yaseminaltintas adınıza girilse bile o ilacı gidip eczaneden tc ile alıyorsunuz yani başkasının alması mümkün değil. Yazılmıştır ever ama alan olmamıştır o ilacı.Sehven de yazilmis olabilir hatayla yani. Gidip yuz yuze girusup sorun bence cozum sikayet degil.Bile isteye israrla size resmiyet disi islem yapilsa tmm sikayet edin.Gebelere bi suru ilac tavsiye ediliyor bakanlık tarafından ama hepsi 5 para etmez yani benim kendi aile hekimi bile bunu alma git parayla folik asitini al demisti. Vitaminler de ona keza.
Freyan Adima recete edilmemis ben ifade edemedim ama nasil anlaticam bilemedim😂 Aile hekimi elden hastaya direkt veriyor onu. O ilaci bana verildi diye islemis sisteme ama vermedi. Bir kere degil 3 kere islemis. Derdim ilac degil aslinda sehven olma ihtimali de yok ben verilerin izinsiz islenmis olmasina takildim
cicegim_234 Valla ben anlamadim bu nasil is. Hangi hastane kayit aciyo aile hekimi mi takip edildigim hastane mi valla kafam allak bullak oldu
yaseminaltintas hastaneye gittiğinizde bilgileriniz e-nabız sistemine işleniyor ve tüm bilgileriniz bağlı olduğunuz sağlık ocağına veriliyor. Sağlık ocağı sizi resmi olarak sistemde izlemek zorunda. Eğer izlem olmazsa doktora ve hemşireye ceza yazılıyor. Yani gidip orası ile görüşmeseniz bile düzenli olarak bilgileriniz sağlık ocağında işleniyor. D-vit. belirli bir süreden sonra almanız gereken bir takviye zaten siz bu zamana kadar neden gidip aile hekiminizle görüşmediniz? Burada sizin ihmaliniz var. Devletin kurumlarını, devletin doktorunu böyle sahtekar diye suçlayacağınıza gidip aile hekiminize bilgi verseydiniz. Her geçen gün sağlıkçıları itibarsızlaştırıyorsunuz. Devlet bedava dağıttığı vitamininize mi kaldı?
yaseminaltintas sanmam bana bile ne cevaplar verdiler görmeyin işini yapiyormus gibi gözükmesi lazım sanırım benim
mutlaka düşmem gerekiyor not dedi bana
Keske devletin tüm kurumlarını yorumlarda da olduğu gibi müfettişlik eğitimi almış ebeveynler denetlese ne güzel oldurdu demi ulkemiz tadindan yenmezdi valla
- Düzenlendi
yaseminaltintas Gercekten sağlık ocağındaki ebelerin hamile kontrolü zorunluluğu olduğunu takibini yapmaları ve sizin de onlara bilgi vermeniz gerektiğini bilmiyor musunuz? Acil bir ameliyat durumunda özelde takipçi bilr olsanız devlette bir gebelik kaydınız olması gerektiğini bilmiyor musunuz?Ciddi misiniz bu nasıl sorumsuzluk bu bi vatandaşlık görevidir hiç olmadı ama.Sikayet etmeyi biliyoruz ama vatandaşlık görevlerine gelince yok.Bunu şahsınıza söylemiyorum sadece bu görüşte olan herkese sözüm