Gozde_32 hiç korkma.kardesim de aynı senin gibi dediler bebegi alicaz dediler neler çektim antibiyotik verdiler onada sonuc sağlıklı.bir yigenim var Allah’a şükür ins öyle olur kötü düşünme

Gozde_32 benimde ıgm sınırda çıktı avidite yapıldı çalışılamadı evde kedim var.Bebeğe geçmesi çok düşük bir ihtimalmiş canını sıkma Rabbim istemedikçe hiç birşey olmaz 🤲🏼

Gozde_32 benimde ilk gebeliğimde kanda çıkmıştı bende çok korkmuştum sonra tekrar bi kan testi yaptılar ve gebelikten önce geçirdiğim anlaşıldı. Dolayısıyla bebeğe bir etkisi yok ve bebek sağlıklı görünüyor dediler çok şükür bin şükür ki bebeğimi sağlıklı doğurdum🙏 sizde lazım gelen testleri yaptırın yine. Benim gibi hamilelikten önce geçrdiyseniz sıkıntı olmaz inşallah ve inşallahta öyledir🤲🌸 meyve sebzeleri iyi yıkamadan tüketilirse olurmuş birde yanlış hatırlamıyorsam fazla pişmemiş etten geçiyormuş. İnşallah bi sıkıntı olmaz ya çok dua edicem size, sonuçlardan yine haberdar edin, güzel haberlerle gelirsiniz inşallah🙏❤️

Gozde_32 benim de pozitifti ama sağlıklı doğum gerçekleştirdim kimse de bana risklisin vs demedi. Senden farkım evde kedimiz var 2 tane.

yaramisa
        Benimde kedilerim var.Ama eve sokmuyorum.Temas etdim oynadım ama sonra bana zararli olur dediler.Birdaha dokunmadim.Simdi acaba test yapsammi diyorum.Ya oynadigim sırada bisey olduysa diye düşünüyorum.Acaba belirtiler varmı toxoplasmada?

Melodimm hayır canım bu sadece kediden olan birşey değil keza kediden bulaşmışsa dışkısıyla temas etmeniz gerek sevmekten bişey olmaz.Toxoplazma iyi yıkanmamış meyve sebze iyi pişmemiş çiğ kalmış etten bile olabiliyo.

canparelerim_ teşekkür ediyorum canım benim gebeligimde cikti malesef 7 aylik gebeyim amniyosentez sıvısı alındı genetik laboratuvar araştırıyor enfeksiyon sıvıya geçmemiş şükür ama önlem amaçlı antibiyotik devam yakın takip devam dedi doktor umarım bende sağlıkla alirim bebeğimi sizede gecmis olsun sağlıkla büyütün 💗🤲

Gozde_32 Ben de dün başlık açtım bu konuyla ilgili ama yazan olmadı bende de ikisi pozitif çıktı avidite testini bekliyorum. Antikor testi yaptiracaksin bebeğe geçip geçmediğiyle alakali. Geç haftalarda bebeğe geçse bile hasar vermesi zor oluyormuş ilk haftalarda daha çok hasar bırakıyor.Bu virüsten dolayı engelli doğanı görmedik dedi doktorum ama ateş üstündeyim ne yapacağımı bilmiyorum ben de.

Sukranerolkaradag
                Geçmiş olsun ikşnize de, ben de 15. Haftamda öğrendim ıgg de ıgm de pozitifti hemen spiramisin başladık, avidite de düşük çıkınca tüm doktorlar (çok fazla danıştık) amniyosentez önerdi. Biz de araştırdık ve tedavi değişeceği için yaptırdık, çok şükür bi sıkıntı olmadı iki gün olabildiğince dinlendim. İşlemde bş sıkıntı yok bi dk bile sürmedi. Ehil birş yaparsa Allahın izniyle sıkıntı olmaz. 19. Haftadaydık iki hafta sonra sonuçlarımız çıktı. Çok şükür bebeğimize geçmemiş ardından detaylıya girdik orda da bi bulguya rastlanmadı zaten. Detaylıda bi bulgu yoksa inşallah heçmemiştir. Sadece gözlerinde bi problem olabilir sonra hep göz doktoruna götürün doğunca dedi doktorlar. İnsaallah yoktur. Şimdi 26. Haftadayız. Bebeğimize geçmediği içşn gerçekten rahatladık stresimde azaldı. Ama tedavi değişmeyecek deseler amniyosentez yaptırmazdım. Doğuma kadar da spiramisine devam edicez. İçinizi ferah tutun inşallah bebeğinize geçmemiştir. Zaten küçğkken geçtiyse büyğk hasarlara sebep olduğu için kendilğinden düşüğe sebep oluyormuş

Sukranerolkaradag canım öncelikle çok geçmiş olsun bn birşey olacağını düşünmüyorum Allahın izniyle içini ferah tut youtube’dan izlermisin.

Sedac23
                    Canım ben 16 haftayim.Ama o dediginiz igg igm testini yaptirmadim.Istemediler.Ne için o testler?