Adenks Adana şehir Hastahanesi’nde Kadın doğum kayıt bölümünün arkasında kapısının üzerinde Gebe Okulu yazan bir oda var. Orada ilgili hemşire ayrıntılı bilgi verip randevu oluşturuyor. Tamamen ücretsiz. Fizik tedavi binasının 2. Katında eğitim veriliyor. Kocaman bir odada, pilates matı, pilates topu, gerekli spor aletleri, sandalyelerde sırt minderleriyle çok güzel döşenmiş. Sırayla hastahanenin diyetisyeni, fizyoterapisti, psikoloğu, ebe hemşiresi ve gönüllü stajyer hem sunum yapıyor hem de sohbet ederek sorularınızı cevaplıyor. Toplam 3 kur var. 1. Kurda hamilelik sürecinde beslenme, egzersiz, ruh hali kontrolü, aylara göre aşı ve test zamanları gibi gerekli bilgilendirme yapıldı ve fizypterapist eşliğinde egzersizleri uyguladık. Hamileliğin 28. Haftası ve sonrası 2. Kur’da isterseniz yanınızda eşinizle veya doğum hazırlığında yanınızda olacak kişiyle doğum süreci eğitimine katılıyorsunuz. Bu eğitimin hemen ardından 3. Kur’da ise lohusa dönemi için bilgi veriliyor. Ben 1e gittim, 2 için sabırsızlanıyorum. Çok sıcakkanlı herkes. İnternette doğumhane ve oda gezisi de yaptıklarını okudum ama sormamıştım. Bu gidişimde onu da sorucam. Sözün özü kesinlikle tavsiye ederim. Çok az kişi biliyor ama bence yayılmalı bu imkân. Sağlıkla kavuşun yavrunuzla birbirinize inşallah.