8+1 hamileyim çok şükür hiçbir sıkıntı yok.
Fakat tek sıkıntım hamurişi dayamıyorum sabah çok güzel kahvaltı yaptığım halde ara öğünde meyve yediğim halde saat 1 gibi titremeye başlıyorum bayılacak gibi oluyorum. İlla hamurla ilgili birşey yemek istiyorum tost gözleme pide çalıştığım için bazen evden getiriyorum ama çok fazla kaçırıyorum nasıl durduracağım kendimi. Akşamları da ana yemek yanına illa ki pilav makarna oluyor ekmek yemiyorum ama yine de çok acıkıyorum ekmeği hayatımdan çıkaralı 2 yıl oldu sadece tost gözleme olarak öğlen tüketsem dengelemiş olur muyum ama maalesef ki 69 ile hamile kaldım suan 71.5 olmuşum yolun çok basındayım

-Canser- diyetisyen düşünmedim değil daha şimdiden göbeğim önden gidiyor resmen çok sinirlerim bozuluyor şeker çıkmasından korkuyorum

aysu-citak98 yani kilon boyunla dengeliyse ve her öğün hamur işi karbonhidrat tüketmiyorsan bi öğünden bişey olmaz mesela akşam makarna pilavı ye ama ekmek yeme eğer çok takıntı yapacaksan
    Ben iki gebeliğimde de Allah ne verdiyse yedim hiç dikkat etmedim açıkçası çünkü içimdeki buna asla izin vermezdi 🤣

aysu-citak98 arada baktir bende insülin direnci var yemekten sonra illaki tatlı yada hamur işi tüketecem yoksa senin gibi ellerim titriyor uyku çok oluyor yemekten sonra dikkat edin kendinize geçmiş olsun 🌸

Merve0227 sabah 2 dilim kepekli ekmek yiyorum öğlen illa tost tarzı şeyler yemek istiyorum akşam da normal yemek ama asla ekmek yemiyorum yatana kadar başka birşey ağzıma sokmuyorum ama inanılmaz uyku bastırıyor yiyecek fırsatım olmuyor zaten 😀

Mutluemos benimde öyle öğlen özellikle çok kötü oluyorum akşamda yemiyorum ama dediğiniz gibi baktırayım ne olur olmaz çok teşekkür ederim ☺️

fztanne_ Frenlemem lazım kendimi rahatsız oluyorum zaten çok pantolonlarım çok sıkmaya başladı bende farkındayım kendimi beslenme programına sokmam lazım öğlen yemek yerine meyve yoğurtla dengelesem nasıl olur acaba

aysu-citak98 şekeriniz düşüyor o zaman kadın doğum doktoruna da bildir durumunu gereken testleri yaptırır Allaha emanet ol dikkat et kendine ❣️🌸

aysu-citak98 kız sen ne yiyosun hani göremedim 🤣🤣kepekli ekmek mi iki dilim mi ben olsam bende titrerdim yani 🥴her sabah kahvaltıda 1 somun yiyodum akşam pilav makarnam varsa yerdim öğlen yemekleriyle aram yoktu genelde geçiştirirdim ama yine ağzım boş durmazdı sen bana bakma ama yine de her bünye bir değil çünkü ama doymaman normal bunlarla içinde bi can var belli ki obur 🤣az ve sık yemeni tavsiye ederim daha iyi olur senin için

aysu-citak98 hamur işi demek karbonhidrat demek ekmeği hayatınızdan çıkartıp diğerlerine ağırlık vermişsiniz ne anlamı kaldı ki o zaman ekmeği bırakmanın😅

Merve0227 ayyy deme öyle alışkın değilim ben 😀😀
                    Evde olsam hep hareket halindeyim işte de hep oturuyorum oda yapıyor beni 🥲 Öğleni bende kescem ara öğün olarak geçiştircem yarından itibaren 😂

Beggg ama çok uzun süredir çıkardım öyle teselli ediyorum kendimi 😂😂 suan da sabah kahvaltıda kepekli öğlenleri Allah ne verdiyse tost gözleme pidee falan 😂😂🤤🤤

aysu-citak98 bence dikkat etseniz daha iyi olur hem çok kilo almamak için hemde gebelik sekeri riski açısından. Ben kilolu hamile kaldım çok kilo almadım ama gebelik şekeri de çıktı. Mecburen bu sefer diyetisyene gittim ve diyete başladım. 🤷‍♀️ bence protein ağırlıklı beslenmeye çalışın mesela sabah 2 haşlanmış yumurta peynir zeytin domates salatalık yeseniz öğlene çok acikmazsiniz bence. Ama yine de öğle yemeğini atlamayın atladikca bir sonraki öğünde insan çok acıkıyor 😅 bir de aralarda yoğurt ya da çiğ kuruyemis yiyebilirsiniz. Meyveyi de dengeli tüketmek lazım ben çok abartmışım mesela o da şekerimi yükseltti. Isyerinizde öğle yemeği çıkıyorsa en sağlıklı olanları tercih edebilirsiniz ben mesela pilav ve makarnayı almıyorum çorba ana yemek ve yoğurt salata şeklinde alıyorum. Kendi deneyimlerim bu şekilde şimdi 29 haftalık olduk😊

aysu-citak98 oturduğun için oluyodur canım ödem tutuyosundur illaki bol bol hareket et derim ilerki zamanlar içinde daha iyi olur doğumunda kolay olur hem nacizhane tavsiyemdir ☺️

aysu-citak98 bende yaşadım o haftalarda bunu 🤷🏼‍♀️ şeker olmasın diye uğraşıyorum hala. Kendimce şöyle çözümler buldum ki diyetisyene gitsem aynı şeyleri söyleyecek daha önce gittim.
                        Sabah kahvaltıda bol domates salatalık peynir 1 yumurta. Hamurişi çok istersem tam buğday ekmek sandviç veya trendyoldan bi lavaş aldım çok beğendim şekersiz. Onun içine peynir biber domates koyup yiyorum dürüm gibi 😂 tatmin ediyor beni. Makarna vb canın isterse esmer makarna, esmer pirinç tüketmeni öneriyorlar. Ara öğünlerde sade activia muz, yabanmersini koyabilirsin. Canın çooook tatlı isterse yulaflı bi tarif var magnolia gibi yiyorum 🙈 onu da yazabilirim. Herseyini bi yolunu buldum suan çok rahatım insülin direnci olabilir o yüzden dikkat et. Sırf bu yüzden bende yazmıştım buraya 🌸
                        56 ile hamile kaldım 12. Haftadayım sabah açken 56.7 çıkıyorum o da miniğimle alakalıdır herhalde 😂