Hazalaskin doğrudur valla o Korkuyla o kadarını görebildim 🥲
Bebeğin suyunun patlatılması
bitterciko aciyormu
Hazalaskin aciyormu canim?Sis nasil sokuyorlar ya iceri offf patlatinca girince agri oluyormu
Youngplanner benimde patlattilar iyi ki patlatmislar meger kakasini yapmis bizimki yoksa anlamicaklardi
Youngplanner evet benimde suyum kendi patlamamisti. Fazlasiyla sancm ve acilmam olmasina rağmen. Hastanede patlattilar. Normal doğum yaptim
Papiiii o an o kadar acım vardı ki onu hissetmedim bile
bitterciko yaa bende doğurmak istyoem 22.23ne kadar dogurmazsam doktorum baslatiriz dedi kendimiz suni sanci istemiyorum ama baskada hangi turlu baslatila bilirki acilmamda yok
Papiiii hurma bol yürüyüş squat yardımcı oluyor açılmaya
bitterciko yapicam bunları mutlaka kendi sancim gelsin istyorm ya
Youngplanner benim de oyle oldu söyleki 38+0 da kontrolüm vardı gittim çatı muayenesi yaparken 5-6 cm acikligin var doğumu başlatalım dedi hemen soyunup önlük vs giyindim bir şeyle suyumu patlattilar suni sancı verdiler 40 dakika içinde doğum oldu
Papiiii hayır ağrı vs olmuyor sadece
- Düzenlendi
Youngplanner akşam yatisim yapildi 4 cm açıklık. Sabaha kadar acilmam ilerlemedi. Sürekli suyumu patlatmak için bebeğin başının kanala inmesini beklediler. Sabah da sis tarzı birşeyle suyumu patlattilar ama benim suyun patlamasıyla doğum yapmam arası en fazla yarım saat sürmüştür. Muhtemelen doğru zamanda patlatmadiklari için sezeryana alınmıştır.
Papiiii eğer uygunluk varsa yapılabilir.
Amniyotomi muayene sırasında plastikten yapılmış ucu kanca şeklinde steril bir alet ile yapılır. Bu işlem normal muayeneden farklı değildir ve su kesesi açılırken anne adayı herhangi bir ağrı duymaz.
Sıvı vajinadan dışarıya akarken hafif bir ılıklık hissedilir. Bazı durumlarda doğum anına kadar az miktarlarda sıvı gelmeye devam edebilir.
Amniyon kesesi açıldıktan sonra rahim kasılmalarının sıklığı ve şiddeti artar.
Youngplanner evet benimkini de patlatmışlardı hiçbişey anlamıyorsun zaten o an sancıdan