• Doğum
  • Bebeğin suyunun patlatılması

Youngplanner benimde patlattilar iyi ki patlatmislar meger kakasini yapmis bizimki yoksa anlamicaklardi

Youngplanner evet benimde suyum kendi patlamamisti. Fazlasiyla sancm ve acilmam olmasina rağmen. Hastanede patlattilar. Normal doğum yaptim

bitterciko yaa bende doğurmak istyoem 22.23ne kadar dogurmazsam doktorum baslatiriz dedi kendimiz suni sanci istemiyorum ama baskada hangi turlu baslatila bilirki acilmamda yok

Youngplanner akşam yatisim yapildi 4 cm açıklık. Sabaha kadar acilmam ilerlemedi. Sürekli suyumu patlatmak için bebeğin başının kanala inmesini beklediler. Sabah da sis tarzı birşeyle suyumu patlattilar ama benim suyun patlamasıyla doğum yapmam arası en fazla yarım saat sürmüştür. Muhtemelen doğru zamanda patlatmadiklari için sezeryana alınmıştır.

Papiiii acımıyor. Öyle korkunç bişey düşünmeyin kafanızda. O an olması gereken bişey

ipekss yani şiş felan diyolar tövbe uzun demir filan gibi ordan sokuyolar diye hayal ediyorm korku geliyor ne yalan soylim

Sebiyelda peki sanci verince aciyormu suni sanci cok kotu felan diyolar berbat felan diyolar acilman yoksa su patlatila bilirmi?

Papiiii ya görünce ben de korktum bu ne diye ama bıçak sokar gibi hepsini sokmuyorlar ki zaten suya gelene kadar milyon kere parmak atmış oluyorlar parmak kadar uyuz etmiyor insanı

Papiiii eğer uygunluk varsa yapılabilir.
              Amniyotomi muayene sırasında plastikten yapılmış ucu kanca şeklinde steril bir alet ile yapılır. Bu işlem normal muayeneden farklı değildir ve su kesesi açılırken anne adayı herhangi bir ağrı duymaz.

Sıvı vajinadan dışarıya akarken hafif bir ılıklık hissedilir. Bazı durumlarda doğum anına kadar az miktarlarda sıvı gelmeye devam edebilir.

Amniyon kesesi açıldıktan sonra rahim kasılmalarının sıklığı ve şiddeti artar.

ipekss ondan sonrasi artik normal dogum sancisi cekersin dimi canim yani suni sanci olmaz ardindan