Kubrak5 insallah herkes saglıkla olsun kucagna insallah

2 ay sonra
5 gün sonra

PrensinibekleyenAnnee doğduğunda üfürüm var denildi çocuk kardiyolojisine yönlendirildik.gittik bizdeki müsküler vsd tip olarak.kardiyoloji hiç bi problem oluşturmaz tesavi gerektirmeden kendiliğinden kapanır zaten çok minik dedi.ki kapanmasa da hiç problem değil hayatını asla etkilemz en masum delik dedi.sporcu dahi olabilir dedi.5. Ayda tekrar kontrole gidicez yinede

Onemother1 bizimkide o tip canm ya bide internette okuyorum delikte down sendromu veya başka sendrom.belirtisi olabilir yazıyor 30 yaşına geldim ilk kez bunu duydum bide bunun kaygısı ister istemez oldu.

PrensinibekleyenAnnee detaylıda aynısını bana da söylediler down ihtimalini amniyosentez önerdiler yaptırmadım.down falan da değil bebeğim çok şükür.zaten dediğim gibi bizim tipteki delikler en masum u down sendromlulardaki kalp deliklerinin tipi farklı internetten bakabilirsin.bi down ihtimali varsa her bebekteki kadar var kafana takılcak birşey değil.ben de çok takmıştım hamileliğim zehir oldu hatta doğumda bile çok ağladım çok korktum.şimdi çok pişmanım keşke hamileliğimin tadını çıkarsaymışım.bence çok takılmayın dediğim gibi down sendromu ihtimali her bebekte var tek bir bulguyla down denilemez.kendi doktorum da bana bizim daha öncelikli baktığımız durumlar var demişti burun kemiği ense kalınlığı gibi.onlarda normaldi zaten.detaylıdakindoktor öyle ihtimalden bahsedince akşımdan çıkaramamıştım.şimdi pişmanım.içini ferah tut hamileliğine odaklan sağlıkla alıcaksın inşallah bebeğini sende kucağına

Onemother1 Benimde inşallah sağlıkla doğar hiç elimde değil takmak bide devlete gidiyorum bendende aminosentez istermisin dedi biz her hastaya soruyoruz dedi perinotoji doktoru ayrıntılıda sadace organlara bakılıyor dedi sonra ben üzülünce üzülme nolmus dedi bak bende bu yasımda asd var sitede Allah razı olsun teselli etti

PrensinibekleyenAnnee amniyosentez in de riskleri var belki bebeğin sağlıklı ama hatalı iğne batırılırsa allah korusun bebeğin sağlığından olabilir.ben o risk i göze alamamıştım.ne olursa olsun demiştim.kaldı ki gereksiz korkmuşum sonuçta burun kemiği vardı en önmlisi.bence siz bu konuyu kapatın ve unutun bebeğiniz sağlıklı 🙏

Visal95 benim ilk cocugumda öyleydi hatta 7 tane delik vardı irili ufaklı gebeligimden beri çocuk kalp doktoruna takipliydim erken doğduğu halde hiç bi sıkıntı yaşanmadı zamanla düzelecek dendi başka doktora çıkmıştım özeldi diğer doktor 12 günlük bebeğe ilaç vermişti ama kullanmadım kendi doktoruma gittim 5 yaşında şuan hiç bi ilaç kullanmadan kendiliğinden kapandı delikleri sadece herhangi bir cerrahi operasyon geçirirse tehlikeliydi şimdiye kadar bi ameliyat durumu vs olmadı ama her hastalığında sürekli belirtmen gerekiyor ona göre ilacı tedavisi uygulanıyor şuan sadece 2 3 tane delik var ama oda engel teskil etmiyor zamanla onlarda kapanacak inşallah kalp deliginin dışında kalp duvarında kalinlasma esneme var dedi ama çocukların çoğunluğunda oluyormuş biraz yaş alınca sadece yorulunca merdiven falan fazla çıkınca tıkanmalar olur onlar da normal dedi

Bize dalak kisti var 5mm dediler bu konuda bilgisi olan var mı acaba?

9 gün sonra