Merhaba kızlarr. Gecen hafta sormustum ama istedgim cevapları alamadım. Bebegim kalbinde kücük bi delik gördüler bagırsaktada parlama vardı bugun gittik bagırsaktaki görünmüyo. İki bulgu varken nıpt testi yaptırdısanız iyi olur demişlerdi. Bugunde delik cok kücük önemli degil AMA rahat uyumak istiyorsanız yaptırın dedi perinotolog. Basına gelen var mı sadece delik yüzünden nıpt yaptırıp sıkıntı cıkan oldu mu bebeginde lütfen cevap yazın :(
Kalpte delik
Visal95 bsnada kalpte parlaklık var demdi araştırınca nerdeyse herkeste çıkmış ve hamilelik ilerledikçe kaybolmuş yada doğduğunda geçmiş amniyosentez bebek için riskli bence gerek yok ben kesinlikle yaptirmicam bişey olsada benim yine bence çok kafanıza takmayın ben öyle yapıyorum hatta unuttum yani kimseye de söylemeyin millet evham yaptırmak için yer arıyor zaten
Benim doktorum da kalbinde delik gördü peribatolojiye gittim. Yokmuş çok şükür ama çoğu kapanıyor korkacak bişey yok.
Visal95 hiç üzülmeyğn büyük oranda kapanıyor tek başına bir bulgu bi anlam ifade etmez
Sna-3457 bende icimi ferah tutuyorum aslında ama o yüzde bir bile intimal can sıkıcı . Olmusum 22 haftalık test bi ay sonra cıkıyor. Ense kalınlığı burun onlarda skkıntı yoktu benim 11. Haftada sorun olsaydı yaptırırdık zaten. Bana dese delik kapanır icini rahat tut diye demiyoe rahat uyumak istersen yaptır diyor. Sansımdan düzgn bi doktorada denk gelemedim zaten . Tesekkr ederim 🤲
Benim bebeğimde de kalpte parlaklık ve üfürüm yani delik var demişti ayrıntılı ultrason zamanında, bebeğim şuan 50 günlük 1 aylıkken çocuk kardiyolojiye götürdük doktor geçici bir şey olduğunu söyledi endişelecek bir şey değil dedi bende çok korkmuştum ayrıca parlaklık varda demişti ama çok şükür dağlıkla
Benim bebeğimde de vardı kalpte delik ve böbreklerde genişleme bana da önerdiler ben yaptırmadım çok şükür 27. Haftada delik kayboldu böbrekler de aynı devam ediyor ekstra bir büyüme gözlemlenmedi.perinatolog bana da genetik olabilir vs demişti fakat kendi doktorum bunlar yapısal problemler kalıtsal değil dedi.down sendromu belirtisi olabilmesi için daha öncelikli baktığımız durumlar var burun kemiği ense kalınlığı gibi demişti.onlarda bi problem olmadığı için içim rahat ki nitekim delikte kapanmış.kendinizi üzmeyin sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız inşallah 🙏