• Öneri
  • Pastörize süt ile yoğurt yapimi

Bende hep evde yaparım yoğurdu hamileliği öğrendiğimden beri AOÇ nin günlük sütüyle mayalamaya başladım

@Nmt01- ben de cam şişe pastörize günlük sütten yapıyorum ama bir türlü tutturamadım. Süt gibi kaliyor hiç bir değişiklik yok. Nerde hata yapıyorum acaba

cikolataligofret tatlım belki sıcaklığıyla ilgilidir oluyor ha olmuyorsa yine AOÇ nin yoğurdunu al hiç çiğ süte girme Dr bana AOÇ demişti ondan marka veriyorum 😊

cikolataligofret Ben yurtdisinda yasadigim icin malesef acik taze sut bulma imkanim yok. Marketten aldigim sutu ayni acik sute yaptigim gibi bir tasim fokurdayana kadar kaynatiyorum. Sonra emaye tencereye alip ilininca mayalayip 6 saat bekletip sonra agzi acik 1 gun buzdolabinda bekletiyorum. Her seferinde tutuyor yogurt sadece tas gibi degil de biraz daha yumusak oluyor.

cikolataligofret ben oğlumda AOÇ nin günlük cam şişede satılan sütüyle mayalamistim hep çok güzel tutuyordu

cikolataligofret günlük şişe sütten bahs diyorsunuz değil mi? Onları kaynatmaya gerek yok ben maya kivqmina gelene kadar ısıtıp mayaliyorum. Çok ısıtıyor olabilirsiniz belki ondan tutmuyordur

cikolataligofret cam şişe günlük sütlerden almanız lazım. Açık süt kullanmak yerine cam şişe sütleri kullanmanızı tavsiye etmiştir.

cikolataligofret canım birinden bir kaşık yoğurt mayası işte şurubu 3 4 dakika kaynatman şart çok fazla fikir ayrılığı var bunu bı veteriner hek. Olarak söylüyorum sonra parmağinla kontrol et 6 7 saniye elini yakmadan tut baktın durabiliyorsun mayalamani yapıp kaldır

@Nmt01- cook teşekkür ediyorum, bu akşam yine deneyeceğim 😅 inşallah tutar. Allah razı olsun hepinizden 🌸