Zorunlu sezeryan olacağımm sezeryanla doğum yapmış anneler önerilerinizi alabilir miyimmm 🙈
Sezeryan 🙄
Ben de bekliyim burda 🥲
Sezeryan sonrası başınız yüksekte kalacak şekilde yatın baş ağrısını önlüyor. Sıvı almanız önemli tuvalete çıkabilmek için. Yavaş ve hafif hareketler yapın. İnşallah kolaylıkla geçer
Emineedrk boll su yürüyüş kayısı hoşafı sade nesgafe 🥰
EymeninAnnesi__ Nescafe ve kayısı hoşafı koydum çantama hatta kupamı bile aldım 🤭
busraaslan sizde mii sezeryan olucaksınızzzz 🤭🙈
Emineedrk Aklıma gelenler ;
1) İlk kalkışta canınız cok yanabilir. Sonucta ameliyatlı olacaksınız. İki kişiden destek alarak yürümeye calısın.
2) sürekli yürüyün
3) gece öksürürseniz (ki inş öksürmezsiniz) canınız dikişlerinizden dolayı muhtemelen acır ve haliyle öksürmek istemeyeceksiniz. Bu yüzden yanınızda su bulundurun ki , öksürük gelince azar azar için. (Muhtemelen anestezi kaynaklıdır) benim 6 ay öksürüğüm sürdü. Artık bitti ama.
3) Kayısı suyu, normal su cok için ki kabızlık çekmeyin ama sezeryan olacağınız icin çok etkilemez diye düşünüyorum (doğumdan sonra kabızlık cekmedim bilemiyorum)
4) Ameliyata girerken aşırı heyecan basmıştı beni. Acı çekecek miyim ? Kesilmeleri hissedecek miyim filan diye. Ama bilinçli doktorunuz varsa güvenin. Ve doktor size ne söylüyorsa dikkatle dinleyin. Belden uyuşturmada , ayağınızı kaldırmanız istenecek, kaldırırsanız söyleyin, kaldıramazsanız da söyleyin. Bunlar önemli seyler.
Kahvesever Çok teşekkür ederim bende de korku olmaya başladı hastanede ağrı makinası var ameliyattan sonra takıyormuşlar ondanda taktırmayı düşünüyorum
Emineedrk o nedir hic duymadım?
Emineedrk aynen o ne ilk defa duydum
Kahvesever titreşim yayıyormuş sanırım bide seruma ilaç koyuyormuşlae arkadaşımda aynı hastanede doğum yaptı çok bişey hissetmedim ben demişti ve yürümesinde falan zorluk çekmemişti sadece ekstra ücret istiyorlar
Emineedrk Hic duymadım. Öyle birşey varsa değerlendirilebilir tabiki. Bir de söylemek istediğim birşey var. Sezeryan doğumdan sonra sütünüz hemen gelmeyebilir. Benim 2 gün gelmemişti , cok az geliyordu sanırım. Bunun doğumla da bir alakası yok. Normal yapanın hemen gelir filan diyolar ama yok öyle birşey. Kendinizi üzüp stres yapmayın. Bir süre mama içer sonra süt içer. Benim bebeğim sütte içti mama da. İnş sütünüz hemen gelir ve bol olur. Sadcee demek istediğim kendinizi üzüp, insanların saçma sözlerini kafanıza takmayın.
Emineedrk bol bol yürüyüş ve kayısı hoşafı ve kahve
Kahvesever Görümcem normal doğum yaptı 1 hafta sonra gelmiş sütü o yüzden çok fazla insan bulundurmak istemiyorum yanımda annem olsa yeter çünkü sürekli konuşuyorlar sizinki erken gelmiş inşallah Benimkide erken gelir emziririm bebişi , emzik kullanmış mıydınız ben emziğede alıştırmak istiyorum ama onla alakalı da bir sürü şey yazıyorlar kafam karışıyor 🥲
Emineedrk emziğe alıştırdım rahat ettim valla ben. Tercih meselesi tabiki. Benimki emziksiz dalamazdı. Bakın mesela görümceniz normal yapmış ama 1 hafta sonra gelmiş. Yani bünye meselesi doğumla ilgili değil. O zaman benim 2 gün sonra gelmezdi sütüm 3 hafta sonra gelirdi.
Emineedrk yanına kettle ve sıcak su torbası al canm benm omuzlarım tutulmuştu o fayda etti