• Down sendromu riskli çıkanlar oldumu?

Azram cok sükür benimde testim temiz çıktı allaha şükürler olsun allah hepimizinki korusun saflıklı sıhatlı kucagımıza almamızı nasip etsin inşallah 🙏🏻🙏🏻

5 gün sonra

Tsevgi merhaba 18 haftalık hamileyim dün kontrol sırasında doktor cok hafif bağırsakta parlaklık var ama önemli değil okuduğm kadarıyla down sendrmu belirtisiymiş 2li testim temiz cıktı ayrıntılya girmedm doktorum hiç bahsetmedi baska testte önermedi ama dünden beri uyuyamıorm cok taktım szinde basınıza gelmiş sonrasında ne oldu neden kaynaklamıomus kacınck hafta görüldü

pembedamlasakizi benmde bağırsağında parlaklık varmıs ama benm doktorum hiç down sendrmu riskinden bahsetmedi çok hafif dedi size nasıl teşhis koydular başka test yaptırdnz mı uykularım kaçtı resmen benm doktorum 18 haftasındasn bu haftalar arası normal dedi ama bakıorm benm doktorum dısımda herkesim doktoru önemsemiş 2 hafta sonra detaylıya gircm nasıl sabredecem bilmıorm

MuratZeynepDiner benim de 13. 14. haftalarda bagirsaginda parlaklik gordu tek basina bi anlam ifade etmez dedi ama ihtimali de soyledi tabi. dun de detaylida kalbinde gordu fetal Dna yi önerdi fakat ben yaptirmayi dusunmuyorum

pembedamlasakizi daha öncesinde kalbinde hiç fark etmemişmiydi benimde 18 haftasında görüldü daha önce hiç bahsetmedi ama cok korkuyorm Rabbim büyük inşallah sağsalim kavusuruz bebeklerimize

Mesdeniz bende deilde bi tanıdıgımın çocuguna öyle demişlerdi ama o aldırmayı kabul etmedi ne olursa olsun benim bebegim dedi aldırmadı iyikide aldırmamış çocuk taş gibi maşallah

MuratZeynepDiner benim ayrıntılı ultrasonda gözükmüştü ilk ikili taramam normaldi ama doktor birçok sebebi olabilir dedirahim içinde kanama olup bebek yutmuş olablr veya bağırsaklarnda bi tkanıklık olabilir yada hiçbiryer yoktur zamanla kaybolur demişti.down sedromu riski için böle bi test var dedi yüzde doksan bişey yok ama yinede yüzde yüz garanti veremem hiçbrmanan demişti bende bu düşünceyle strese girmek istemedm yaptrdm

Tsevgi benmde 18 haftamda görüldü doktorum hiç üzerinde durmadı önemsemedi ben nette okudum down sendrmu riski olabilir dedi pe bağırsak parlaklığının riski down sendrmu riskinde fazla mı oluyormus birşey söledi mi size bende yarın baska bir doktora gtcm test önerir mi bilmıorm ama benm doktorum hiç bir testten bahsetmedi

MuratZeynepDiner canım sen öncelikle detaylı ultrasonu bekle doktor görüşleride değişiyor demekki ben özele gidiyorum ve doktorum görünce bu durumla çok sık karşılaşıyorum zamanla geçiyo dedi fakat yinede bu bir risk dedi yüzde yüz kimse garanti veremez amniyosentez için geç kaldık dedi bişey çıkmıcaktır fakat yinede kesin sonuç istiyorsan böle bir test var dedi.ben bu durumu özel dahil olmak üzere proflarda dahil en az 10 doktora daha gidip sordum hepsinden aynı cvp aldım evet tek başına çok biley ifade etmiyo ama bir risk faktörü dediler yüzde yüz kimse garanti vermedi hatta biri kordosentez önerdi ondada azda olsa düşük riski varmış.bende o yüzden testi yaptırdım ilk hamileliğim dediğin gibi düşüncesi bile insanın uykularını kaçırıyo.eğer bebeğinin gelişimi haftasına göre normalse ikili taramanda normalse bence Bebeğin sağlıklı içini ferah tut bi detaylıya gir ondan sonra kaybolmamışsa daha ayrıntılı testler yaptırabilirsn

Tsevgi bende özele gidiyorm medipol megaya doktorum hiç önemsemedi erken daha geçer dedi bende aminyosentez düşünyorm bu nedenle zaman çok geçmeden yapaym die yarın perintologa randevü aldım çok zor bi durum cok düşük bir ihtimal bile insanı çok üzüyor bana parlaklık cok az o yüzden önemli değil dedi ama ben rahatlayamıyorm ne güzel canm senin temiz cıkmasına sevindm darısı benm basıma inşallah

murgan çok şükür dna testi temız cıktı 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Bızdede

2 ay sonra