Sozde
Canım belki okumuşsundur hikayemi bırakayım. Ben de senin haftalara yakın haftalarda yaşadım belirtiler hep o zaman başladı, tesadüfi değilmiş gibi çoğu kişinin 30. Haftadan sonra sanki.
[https://forum.mutluanneleriz.com/d/1570286-preeklampsigebelik-zehirlenmesi-surecim-dogum-ve-bilinmesi-gerekenler/55]
Prematüre annelerine umut...❤️
Sozde canım seni çok iyi anlıyorum bundan bı kaç ay önce bende senin gibi sürekli araştırıp soruyordum herkese sende bnas istediğini sorabilirsin canım şöyle oldu ben ilk gebelikte yaşadım anı odem ve yüksek tansiyona 33.haftada acil sezeryan a alındım 21 tansiyonla protein kaçağı da çok vardi benimde bebeğim 20 gün yaşadı vefat etti ikinci gebelik de bundan 4 ay sonra oldu ama önce pıhtılaşma testi fln yaptırdım çıkmadı pihtilasma gebeliğin basindan ecopirin 150 kullandım ve 20. Haftaya kadar herşey çok güzeldi detaylida plesanta yaşlanması oldugunu öğrendim doktorum da dedi ki zaten riskin var preeklampsi için bu yaslanadan dolayı risk ikiye katlandı sıfır tuz beslendim hamur işi yağlı abur cubur cikolata yani güzel olan hersryi çıkarttım hayatimdan ama böyle sıfır kaçamak makarna pilav hiçbirini yemiyordum avakado brolkoli sürekli bunlar balık et fln ama sıfır tuz Allah’a şükür 36 ya kadar geldim sonra suyum geldi bı anda ve doğum yaptım çok şükür tandiyon da çıkmadı hiç bişi olmadı darısı badina insallh ama çok dikkat etmelisin
WiseMom merhaba canım bebegım de 3 hafatda gelişim gerılıgı var 34 haftalığım 2 hafatdır 1500 cıkıyor kılosu suyu da az almıs 1 2 hafta daha dayanılırsa dayanılısın dedı doktor unıversıtede takılıyım profa kendı doktoruma gidiyorum hafatda bır kez bir kez de perinatolojı doktoruna yplluyo doktorum oda uzman yanı ıksıı de aynı seyler souluyo acaba ozel bır Baska hastaneye gıtsem mı en azından kilosuna bakılır detaylıca aynımı hala acaba dun gıttım daha minicik bebek dedı nıye hocam dedim bebegın alacagı kılo o kadardır dedı kan akısıyka alakası var dedı hareket takibi yap dedı korkuyorum cok kucuk ya bısye olursa 2 hafta önce cıger gelıstırcı yapıldı bakalım ne yaşıcaz cuma tekrar doktords kontorlım var acıl alalım derse minicik daha ultrasonda fazla cıkıyo bıde kılosu dpgunca ıllakı odem gıder 1 kılo bebek ne olur bilmiyorum
Sozde ben ilk de kontrole gidiyordum ama hiç bişi cikammisti detaylı ya girmemistim ikincide hiç bişi çıkmadı işte bı plesanta yaşlanması gerilik fln da olmadı haftasında gitti her gebelik farklıdır diğerini düşünüp tekrar aynı şeyler olucak siyd düşünme bunu bana çok iyi bı doktor söyledi sende böyle düşün
Ahsenmom ah allah bağışlasın o minik bebiş hepimize umut oldu şu an rabbim sağlıkla uzun ömür nasip etsin… bizimkiler de yaşayacağı zaman doğsun illa erken doğacaklarsa🤲🏻🤲🏻
Siyahdnz Çok geçmiş olsun sebebi net belli mi anlayamadım tam ama benim ufaklık uterin arter damardaki çentik sebebiyle beslenememişti ve devamında bende preeklampsi olmuştu ayrıca, gerilik ilerledi. Bir çözüm bulamadık kan sulandırıcı ile de olmadı açılma damarda. İnşallah kilo alır bebeğiniz🙏🏻
ikiminiskoala amin canim amin çok teşekkür ederiz 💕🤲