• Doğum Hikayeleri
  • Preeklampsi(gebelik zehirlenmesi) Sürecim, Doğum ve Bilinmesi Gerekenler

@Deletedmom_69 askooyumm Bsrasln2903 @designermoms @dexter

**Evde takipli iseniz hafif/orta preeklampsi durumunda yapabileceğiniz en iyi şeyleri tekrar özet geçmek isterim:

• Çok su içmek
  • Sıfır tuz, mümkünse sıfır kafein, şekeri abartmamak
  • Bol protein almak
  • Sıkça ılık suya girmek, duş almak
  • Kaya/deniz tuzu+sirke ile ayak banyosu(uzunca)
  • Bebeğin suyunu iyi tutmak için doktora danışarak havuç suyu tüketmek.
  • Sinir strese elveda demek, çevremizi bilinçlendirmek ve uyaranlardan kaçmak. Gerekirse sert çıkmak ve kestirip atmak(sizden kıymetli değiller)
  • Özellikle güneş ışığından ve diğer yüksek ışıklardan kaçmak, bu doktorların uyardığı bir madde yine. Dışarı gerekmedikçe çıkmayın, şapka gözlük iyidir. Evde de güneşlikler kapalı olursa iyidir.
  • Bebeğin hareketlerini mutlaka takip etmek.
  • En geç 2 saatte bir tansiyon ölçmek(ben uykumda kendiliğinden uyanırsam ölçtüm.) Bana üst sınır 14-8 dendi. İki değer aynı anda bu sınırı geçerse haydi sezaryene dendi, bir kez hastanede tedavi görmüş olduğum için.
  • Düzenli Magnezyum ve balık yağı kullanımı yine doktor ikazıdır. (Ben Ocean marka kullandım, doktorunuza danışırsınız.)
  • Farkındalık çok önemli. Ne size iyi gelmiyorsa mutlaka fark edelim.**

Bonus: Bunu söylemeyecektim ben inançlar konusu hassas diye ama duanın gücüne inandığım için ettiğim bir duam vardı, onu ne zaman 3 kez okusam tansiyonum düştü. İnanmak tutunmak önemliydi. Ben naçizane onu sizinle de paylaşayım madem. Aynı zamanda hadis olarak bilinir ve sözü geçen hadiste “atan damarın şerrinden” manası olduğunu okumuştum. Yani tansiyon :)

“ Bismillâhil kebîr eûzü billâhil azîm min şerri külli ırkın ne’ar ve şerri harrin-nâr “
Manası: Büyük Allah’ın adıyla. Kanı kesilmeyen damarın şerri ve ateşin sıcaklığının şerrinden yüce Allah’a sığınırız. (Tirmizi, Tıb, 26)

Herkesin bebeğini sağlıkla kucağına almasını dilerim🙏🏻

ya çok tatlısın çok teşekkür ederim 💙

WiseMom çok çok sağ ol🥹 dikkate alacağım amin hepimizinkini insallah🙏🙏

WiseMom çok geçmiş olsun , tane tane açık net düzgün yazdığınız için sıkılmadan sonuna kadar okudum,teşekkürler. Siz zaten lohusanız buna rağmen çokbiyi kontrollü aklı başında soğukkanlı hissettim sizi,bu süreçte ihtiyacınız olan da bu zaten, Allah büyük sağlıkla kavuşun ins.

WiseMom çok teşekkür ederim Allah razı olsun. Hemşire bir arkadaşımla görüştüm bebek artık seni etkilemeye başlamış bulantı kusma sebebi o inatlaşma sadece bebeği değil kendini de düşün dedi hayırlısı olsun artık

WiseMom Rabbim yardımcınız olsun size dayanma gücü versin inşallah.İnşallah düzelecek çıkacak yavrunuzda.

Amin çok saolun çok teşekkür ediyorum, inşallah faydasını görürsünüz 🙏🏻

WiseMom öncelikle gözünüz aydın umarım biran önce bu süreci atlatıp kavuşursunuz miniğinizle😘💐 sonrasında bu kadar bilgili olup güçlü olduğunuz için sizi tebrik ediyorum süreci bence en iyi şekilde atlatmışsınız kendinizi takip ederek 👍

Yldzhra teşekkür ederim çok incesiniz, çocukluğumdan beri sağlık anksiyetem var, doktordan teşhisli :) Bazen bize imtihan olan şeyler aynı zamanda ödüldür. Bunu unutmayın, her şey olması gerektiği için var🙏🏻

Bsrasln2903 Yok canım çıkmadı hala solunuma bağlı, enfeksiyon filan tam geçmedi, gazı başlamış vitamin başladılar bugün gördüm geldim, borularını çekiştiriyo çok huzursuz ağlıyormuş sürekli:(

Bende gebelik zehirlenmesi geçirmiş bir anne olarak yazmak istedim ❤
        Bende ilk doğumumda rastladım böyle bir şeye. Ankara’da yaşıyorum 31 32 haftalarda oğlum karnımda 2 kiloydu tansıyon vs hiç dikkatli bakılmadı bi kaç kere yüksek çıktı 13 8 gibi ama yüksek görülmedi keçiören hastanesinde yürüdüğün içindir vs dendi bende takılmadım.sonra kurban bayramı için memlekete gitmiştim ama karnım o kdr agırlaşmıştı ki zorlanıyordum. Gece mide suyumu istiğfar etmekle beraber hastaneye gittim. Direk serum ne taktılar ben serumdan sonra çıkarım sandım orada Hemşirenin biri fark etti saolasun yozgat şehir hastanesinde. Tansiyonada bakalm diye yoksa serumdan sonra göndereceklerdi normal istiğfar sandılar tansiyon başladı ordan 14 9 gibi sonra beni servise aldılar yatırdılar dil altı günde 3 5 tane içiyordm faydasz tansiyon hep 14 13 filan 1 haftayı geçkin yattım bu şekilde hastanede. Nst sürekli bakıyorlardı idrarda protein vs nst kalp atışı 120 110 lara düşünce sabah aniden 11 de sezeryana alacaklarını söylediler o kdr korktum ki anlatamam titreyerek gittim nolur beni tüm uyutun diye ağladım orda saolsun çok iyilerdi teselli ettiler belden uyuşturalm çok narkoz verirsek bebek kalbi zaten düştü bebegı alalım söz uyutacam dedi aneztesizcm🤣 neyse iğne filan hiç acımadı sadece çekiştirmeleri hissettm başımdakş hemşire hep teselli verdi yüzünü hala hatırlarm. Çocugu gösterdiler kocaman bi çocuktu muhtemelen şişlik 😁 uyutcakmsnz hadi dedim 🤦‍♀️abla ne uyutması bitti 5 dk dikip kapatcagz deyip bana güldüler bende kendime güldüm bak bi şey olmadı vs dediler neyse beni odama götürdüler tabi ben bu zehirlenmnn etkisiyle kalkamdm 3 4 saat sonra kalkmak gerekli normalde ben sabah 11 . 30 dogurudgm çocugu gece 11 de küvezde görmeye gidebildim bayagı küçüktü 1720 gr doğdu şişlik inmesi filan 1500 düştü ama Allah’tan ciğer iğnesi yapılmıştı solunum sorunu yoktu sadece küçüktü ve kilosu aZdı 34 haftamın sonunda doğmuştu. 1 ay küvezde kaldı ilk mama verildi tabi sütüm olmayınca sonra gücü yetmiyor diye emziremdm sağdım . Çok şükür oğlum şuan çok sağlıklı tam bır ay sonra 2300 kilo ile hastaneden çıktık. 1500 kilo çocuk yaşadı her şey Rabbimden.
        Şimdi yine hastanedeym 🙈 akıllanmamışım süpriz bir hamilelik ile hamile olduğumu öğrendim
        Şuan 36 haftadym tansiyondan dolayı yatışım verildi. Ama şuan bebek 34 hafta gibi görünüyor kilo alamamış çok kan akışı yavaş dendi.
        2 gündür takip yapılıyor tansiyon larım düştü ama kan akışı ne durumda bilmym 24 saatlik idrar sonucu bekleniyor bakalm proteinin.
        Çıkar mıym kalır mym hiç bilmym grilik hiç sevmem doktor bu gelişim geriliği dikkat edecgz devam ederse 37 de planlarz doğumu dedi dün .
        Acaba tansiyn düştü ya damardan kan akışı vardır belki diyorum nst filan iyi çikiyor sancım 50 vs olduğu oldu ama sürekli değil sancılarda düştü.
        Yani şuan ne olur bilemedim kan akımı düzelir mi sonradan yaşayan varsa bana da bi yazsın.
        Dua ediyorum en azından 2500 doğsa da küvezde gerek kalmasa şuan 2300 du ama doktorlar kiloyu çok dikkate almıyor dünde dedğ ben 2500 derm 2000 doğar 2000 derim 2500 doğar yüzde yüz veriler değil takılma ona dedi ama ne blym bayagı uzun oldu iç döker gibi ❤

9 gün sonra