Çocuk parasını eşlerimiz almıuormu devletten çocuk belli bir yaşa gelene kadar ödeniyor o sonra kesiliyor

Bu arada emzirme parası son 1 yılda 120 gün sigortası yatmış olanlara veriliyormuş. Alo 170′i arayıp öğrendim. Sizleri de haberdar etmek istedim.

Ozgeomur doğum belgesini kuruma götürünce doğum parası ve emzirme ödeneği diye yönlendiriyorlar

smeyye_44 teşekkürler canım. Birde hamilelik boyunca verilen var ama doğum olduktan sonra başlıyorlar yatırmaya yine sosyal yardımdan başvuru yapılıyor bende sizleri bilgilendirmeyi. Post mu açsam acaba 🤭

Pinar41 inşallah iki çocuk sonuçta tc ile alındığına göre öyle olması lazım

Rosense arkadaş bana gebelik yardımı dedi. Gittim sağlık ocağındaki Doktorumuza söyledim öyle bişey var dedi. Kağıt verdi hamileliğime dair o zaman 27 haftalıktım imzaladı sosyal yardıma götür dedi gittim beş dk da hallettim başvurumu yaptım. Doğumdan sonra başlar dedi yardım 9 ay boyunca veriliyor gebeliğe eş işte numara verdiler e devlette görünmez arayıp öğrenirsiniz doğumdan sonra dedi

Rosense devletin verdiği şuan ücretleri bilmiyorum ama kactane çocuğun varsa ona göre para aliyosun ama belli bı yaşa kadar örnek veriyorum çocuklar 18 yaşına gelince kesiliyor bu para eslerimize veriliyor diye biliyorum

Rosense hayır. Sanmıyorum çünkü benim eşim sigortalı ve hiçbir sıkıntı çıkmadı.

Ozgeomur 1.takip döneminde toplam 4 kez kontrole gideceksiniz ve 4 ödeme alacaksınız. Buda 4×100=400 TL yapmaktadır.
            2.takip döneminde toplam 3 kez kontrole gideceksiniz ve 3 ödeme alacaksınız. Buda 3×100=300 TL yapmaktadır.
            3.takip döneminde toplam 1 kez kontrole gideceksiniz ve 1 ödeme alacaksınız. Buda 100 TL yapmaktadır.
            4.takip döneminde toplam 1 kez kontrole gideceksiniz ve 1 ödeme alacaksınız. Buda 100 TL yapmaktadır. Şartlar bu şekildeymiş.