Merhabalar bende cuma günü yaptırdım.ense kalınlığı ve kalpte delık var şüphesi ile yaptırdım 12 haftalık gebeyim inşallah tüm sonuçlarımız temız çıkar.Beklemek çok zor durum nedense etrafımda çok bu durumla karşılaşan görüp duyuyorum

@323832 elimde değil sanki hamile değilim karnım küçülmüş gibi hissediyorum yarın randevum var inşallah bebeğimi sağ Salim görürüm

Sng_snr biz 12. Haftada doppler de ense kalınlığı 5.5 çıktı. Doktorum fetal dna istedi. Maddi durumunuz var ise nipt testi yaptırın. Risk almayın. Başka bi prof e gittim. 13. Haftada kordonvillus 16. Haftada amniyosentez olur dedi. Ama ikisininde de bebegin düşük riski var dedi. Sonuc olarak fetal dna yaptırdım. (NIPT Testi). Bir tüp kan ile temiz sonucumu aldım. Yüzde yüz sonuç vermiyor oda ama eger olumsuz çıksaydı 16 haftada amniyosentez yaptırırdım. Ki zaten 16. Haftada ense ödemi yok oldu. 2,4 mm e düştü. Su an 37. Haftadayiz. Cok şükür sağlıklıyız 🙏🙏🙏

Prensesdiana canim bendede aynı ya tüm belirtiler yok oldu hiç hamile degilm gibi yarin bende gidcem dr bnde korkuyorum

Kardelennnky sadece kalpte parlaklık varsa amniyosentez önerilmiyor parlaklıkla birlikte farklı bir bulgu daha olursa öneriliyor kalpteki parlaklık 24. Haftadan sonra kayboluyormuş bir cok bebekte görülüyormuş

Sng_snr banada dediler şahsen ben nolursa olsun bebeğimi aldırmak istemediğim için sıvı aldırmadım

Sng_snr ben 1 gün dinlenebildim 3 yaşında kızım var kalkıp onunla ilgilendim ama çok şükür bir sorun yaşamadım. İnşallah canım 🙏

Prensesdiana aynen belli ederdi kendini sorun olsa birde 3 gün kritik sonrası daha birşey olmuyo dedi doktor

Sng_snr bende Antalya da yaptırmıştım risk görüldüğü için yaptırmıştım perinatolog yaptı Prof.bir sorun yaşamadım yapılma sürecinde

Sng_snr valla canim doğru sonuç vermiyor benim bebeğim sorunluydu yaprim test temiz çıktı ama bebek çok sorunluydu ve sonlandırıldı.

• Eluf bunu yanıtladı.
      • [silindi]

bebem-1 sıvıyla kan aynı şey değil,amniyosentez %100sonuç veriyor

• Eluf bunu yanıtladı.

Ben de yaptırdım, sonrasında 3 gün kadar istirahat edip bi 15 gün eski haline dönmesini beklemek, bir sıkıntı olup olmadığına bakmak gerekiyor. Çok şükür ben bir sıkıntı yaşamamıştım.

Sng_snr bende orta riskli çıktım 3 lü taramada ama yaptırmadım sonuçta bu taramalar bize %100 bir sonuç vermiyor %50 bu yüzden çocuğum sağlıklıysa bile onu tehlikeye atmak istemedim yaptırmadım

Mervemm karninda sivimi aldılar temiz çıktı canim ..sorun detayli utresyon dami çıktı