Merhaba 2 li testte risk görüldü ve perinatolog amniyosentez yapılması gerektiğini söyledi riskleri var ama hem üzgünüm hem de ilerde pişman olmamak için yaptıracağım. Sıvı alımı sonrası risk yaşayan var mı?
Amniyosentez yaptiranlar
@Sng_snr bende perşembe günü yaptırdım zor bir karar normalde yapma taraftarı değildim 2 kez fetal DNA testi yaptım kan sulandırıcı ilaçlar içtiğim için kanım analiz edilemedi 2 ayım çok kötü geçti ağlamakla üzülmekle 9 ay bunu yaşamak istemedim varsa da şimdi öğrenmek istedim şükürler olsun ki kromozom testimiz temiz çıktı yarın bebeğimi görücez inşallah şimdi de iyi mi diye stres yapıyorum İnşallah yarın herşey yolunda olarak mutlu bir şekilde çıkarız hastaneden
@Yeso59 bir şey sorucam yaptırdığım yerde yaptıktan sonra kalp atışını dinletti doktor ve sadece adet ağrısı gibi ağrılarım oldu yani çocuğa bir şey olsa bi belirti olurdu demi
Sng_snr bende amniyosentez yaptırdım 2li test kan değerleri sonucu riskli çıkmıştı. Ultrasonda bir bulgu yoktu. Perinatolog direk amniyosentez önerdi, çok korkarak yaptırdım ileride sorun yaşarsak hazırlıklı olmak için. O iğnenin açtığı delik 2 günde kapanacak dedi doktor. Çok şükür bir sorun yaşamadım şuan 24 haftalık hamileyim herşey yolunda görünüyor. Korkma yaptır için rahat etsin.
Prensesdiana benimde ilk gün her hareketimde karnımda ağrı oldu sonraki gün geçti çok şükür.
Sng_snr 3 hafta oldu yaptirali bi sorunla karsilasmadim bende cok tereddut ettim bebege bisey olcak korkusu vardi ama doktoruma güvendim benim karşılaştığım hicbir sorun olmadi simdiye kadar rahat ol demisti 2 gun dikkat ettim kendime bol su ictim 3.gun normal ev duzenime döndüm cok ayakta kalmamak sartiyla bol bol dinlendim
Sng_snr bence yaptırmayın burada yaptırıp bebeğini kaybeden kaybettikten sonra ise sonucu temiz çıkan biri vardı inanılmaz üzülmüstüm, birçok kisinin riskli cıkıyor fetal dna yaptırın bence onun yerine amniyosentezin riskleri çok fazla🙏🏻
- Düzenlendi
@nohutkizinannesi kanamam yok sıvı kaybım yok ateş falan yok ama bi kaç gün karnım ağrıdı daha bebeğimi de görmedim şimdi de onun için korkuyor stres yapıyorum
Sng_snr amniyosentez bende ilk gebeliğimde yaptırmıştım. Büyük bi iğneyle karnından sıvı alıyolar. Bebeğin bi yerine gelmediği sürece sorun olmuyomuş. Ben yaptırırken tam iğneyi yaptı sıvı çekmeye başladı bebek elini iğneye doğru getirince hızlıca geri çekti. Sonra tekrar başladı sorunsuz alabildi. Ultrasondan inceledikleri için ben pek sorun olacağını düşünmüyorum. Sadece sonucu 1 aya yakın sürmüştü o 1 ay asır gibi geçmişti benim için. Şükür sonuç temiz çıktı ama doğana kdr yedim bitirdim kendimi ya öyle doğarsa diye. Ben ikili testleri hiç sevmiyorum aslında çoğu insanda risk gösteriyo ve amniyosentez yaptırmak öneriliyo. Sonuç çoğu insanda temiz çıkıyo çektiğimiz o üzüntü o stres o sıkıntı yanımıza kâr kalıyo. Ben 2.gebeliğimdede 2 li test yaptırdım ondada risk çıktı doktorum senin bi hormonun çocuklarını riskli gösteriyo demekki amniyosenteze gerek görmüyorum demişti. Artık ustalaştım bu konuda 3.ve 4.hamileliklerde ikili test yaptırmadım bile. Hepside normal şükür. Sizinde temiz çıkacak inşallah kendinizi rahatlatın.
Nifty testi var doktorunuz söyledi mi bilmiyorum özel laboratuvara gidip verebilirsiniz 3 gün içerisinde çıkar sonucu sadece sizden alacağı 1 tüp kandır ne bebeğe ne de siz bi zarar vermez
Sng_snr canim ben iki hafta önce yaptım sonucu bekliyom ankarada sivi aldılar ama bir haftadr hiç birsey hissetmiyim sanki gebe degilm gibi biseymi olsu diye korkumda var ben başka ilde otryim sıvıyı ankarda aldılar bugün dr gittm sonuc çıkmış ama ankaraya gidcen sonucu alıp bana getrcen oyle bakiyoz dedi
Sng_snr Merhaba, benim ikili testimde hiçbir risk görülmedi fakat detaylı ultrasona gittiğimde burnu normale göre daha küçüktü ve kalbinde parlama vardı. Perinatolog 2 bulgu gördüğü için amniyosentez önerdi eşimle ciddi anlamda çok üzülmüştük araştırdık kesin net sonuç veriyorsa yaptıralım diye çünkü fiyatı nerden baksan doğum ücreti kadardı. Neyse biz karar verdik yaptırdık işlem zor ve acılı değil kesinlikle korkma. İğne vurulmak gibi düşün sadece göbeğinden usg yardımıyla bebeğe ve plesentaya gelmeyecek şekilde ayarlayıp alıyorlar doktorun bu konuda tecrübesi olmalı. Daha sonrasında eve döndük kendi doktoruma 2 günde bir kontrole gittim normalde ayda 1 kere gidiyordum. Keseyi deliyor sonuçta herhangi bir sorun var mı diye 1 hafta dikkat ettim. Çok şükür bi sorun olmadı ama işlem sonrası kendini yorma yat dinlen bol bol. Tabi bunları doktorun sana söyler izah eder. Ve kesinlikle kötü düşünme ikili testin çünkü pek gerçeklik payı olmuyor. İhtimaller üzerinden yorumlanıyor gibi. Ben 2 hafta sonuç çıkana kadar psikolojim mahvoldu Allah’a şükür temiz çıktı. Sen de korkma stres olma sakın ne hissedersen bebeğin de hisseder. Kötü düşünüp kötüyü çağırma sakın. Çok geçmiş olsun güzel anne umarım kaygılarını ve merakını biraz giderebilmişimdir 😊
Meliissaaaa bende sıvıyı ikiye böldüler iki yer ayrı ayribakacak dedi biri bir hafta birde 3 hafta sonra çıkar dedi sendede oyle yaptlarmi canim