Dilarasil bende korunduğum halde hamile kaldım şok oldum ama şöyle düşündüm Rabbimin bi bildiği var ki bana bu bebeği verdi şimdi 38 haftalık olduk kızım da küçük olduğu için koşuşturmalı bi gebelik geçirdim ama kızım ne ise oda ayni diye düşünüp bir göz yaşı bile dökmedim bence böyle bir şey yapmayın en fazla 2-3 sene zor olacak sonra rahatlayacağız

goncacan Evet onu demeye getirdiniz :) Bakın yazdığınız şeyi buraya yazıyorum; eğer çocuğu aldırırsa '‘kürtaj olursaniz hayattaki saglikli cocugunuza bi hastalik bisey verirse ’' yazdınız. Herkes sizin nasıl bir insan olduğunuzu görsün. sana ne demek ha? Allah umarım insanlara söylediğin sözlerinle sınatır seni, haydi güle güle canım benim :) selametleee

Dilarasil aynı şey aynı zamanda benim de başıma geldi oğlumun birinci yaşını kutlarken hamileymişim. kalp atışını duyana kadar hergün düşsün diye dua ettim. Ama şu an 30. Haftadayım ve iyi ki diyorum kızım bana güç veriyor. Daha çok sabırlı daha güçlü olduğumu gördüm. İnan bana herşey daha kolay ilerliyor. Sadece biraz zaman ver kendine. Ayrıca ben ilk çocuktan sonra bir daha çocuk doğurmamaya da tövbe etmiştim 😀. Daha nasıl anlatırım bilmiyorum 🤷‍♀️

-irem123- rabbim sabr versin öncelikle canım bende ilk bebeğimi 7 haftalıkti kaybettim daha sonra oğluma hamile kalmıştm onu da doğuma 2 hafta kala kaybettim 38 haftada anne karnında kalbî durmuştu bende sezaryen olmuştum sezaryenden sonra 7. Ayimda hamile kaldım çok şükür bir oğlum oldu 18 aylık su an herşey imtihan canım sabret dua et vardır rabbimin bir bildiği en yakın zamanda tekrardan nasip etsin inşallah sana anne olmayı onlar bizi cennet bahçelerinde bekliyor olacak.

Sermec27
    Teşekkür ederim saolun Allah sizede sabır versin ve birdaha yaşatmasın evet öbür tarafta bizi beklediğini biliyorum tek tesellim o zaten güzel dilekleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim 🙏🏼

Dilarasil Allah bebegine uzun ömür versin ama diyelim ki Allah senden ilk çocuğunu aldı ve bir daha bebegin olmazsa ne yapacaksın?
    Ayrıca 2. Bebegi düşündüğünde ya Allah vermezse?

Dilarasil
      Biliyorum seni çok iyi anlıyorum canım bu seni kötü anne yapmaz eğer kötü bir anne olsaydın zaten buraya yazmazdın gider aldırırdın kimseye söylemeden ama söyle düşün burası bir bebek anne formu ve burda bir çok çocuk hasreti çeken ve çocuğunu kaybeden veya hamile olan anneler var sende ikna olmak istiyorsun ki buraya yazmışsın yoksa yazmazdın bile dedim ya kalbini duyduğun zaman emin ol öbür çocuğun gibi onuda sahiplenip istiyceksin ve ben senin bunu yapabileceğine eminim o gücü Allahım sana verecektir ben sadece vicdan azabı çekmeni hayatın boyunca bunu düşünerek yaşamanı istemem tanımıyorum seni ama burda kimsenin haddi değil seni yargılamak çünkü kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor ama ben sana inanıyorum sen yapacaksın çünkü ilk hamile olduğumu öğrendiğimde hiç istememiştim çünkü maddi yönden yeni evlenmiştik ve çok borcumuz vardı işten yeni çakmıştım ve hamile olduğum için hiçbir yer işe almamıştı hiç zamanı değil diyordum nasıl yapıcaz diyordum ben nasıl bakıcam çalişmam lazım diyordum taki onu karnımda hareketlerini hissedinceye kadar ve ben eminim ki sen burnunda üstesinden geliceksin

Dilarasil benim de 8 aylık bir bebeğim var inanki pkolojikmen bakamıycamın düşündüğüm icin salı günü kürtajım var cok üzgünüm ama yapamam ona da yetemem 😒

minikbebetoannesi kınamak istemiyorum ama cocuk doğana kadar bebeğiniz hemen hemen 2 yaşına gelicek zaten beraber büyüyenler ilk çocuğunuzla tek kalıp sıkılmicak benim kızım çok sıkılıyor tek başına keşke bende pespese yapsaydım çok pişmanım sakın aldırmayın inanın sonra çok pişman olursunuz

BBiricik allah sizin de ilk çocuğunuzu alır, ölür falan diye yedek olsun diye 1-2 tane daha yapın madem. nasıl insanlarsınız be siz, insanlığınızdan utanın. Kadına gelmiş '‘allah ilk çocuğunu alırsa ve bir daha çocuğun olmazsa ne yapacaksın?’' diyorsunuz.

siz ne niyetlerle çocuk yapıyorsunuz? çok merak ediyorum. yedeklemek için mi, stoklamak için mi? ilki ölür de ikincisi kenarda dursun diye mi? zihniyete bak ya deliricem.

Size 2 yetmez siz üçüncüyü mutlaka geç yaşta doğurun neden biliyor musunuz? siz yaşlanırsanız 3.bebeğinizin eli kolu tutsun, genç kuvvetli olsun, size baksın yaşlıyken. Zihniyetinize bu yakışır. 2. bebegi düşündüğünde de çocuğu olmazsa olmaz, 1 kere çocuk sevgisini tatmış 1 taneyle yetinir.

Dilarasil bu kürtajla ilgili şöyle bir olay vardı. Anne ayni sebepten kurtaj olmak istiyor doktorda diyor ki o zaman ilk cocugunu öldürelim zaten gormus hevesini almissin birazda yeni gelen yasasin. Anne sinirle cikiyor olurmu oyle sey onun canini nasil alirim ben? Doktorda cevapliyor karnindakinin canini almak istiyorsun ama? Ayni sey ha dunyadakini öldürmüşsün ha karnındakini. Birde böyle bakın bu duruma hangi cocugunun katili olmak istersin? Lutfen Allaha sığın. Rabbim yardımcın olsun.

Dilarasil Kızım 11 aylıkken oğluma hamile olduğumu öğrendim ağladım yetemem diye korktum ama sonra kalp atışlarını duyduğumda ağladım yeterim dedim neden olmasın yaparım ben.Yetemem diye korkuyorsun anliyorum ama anne yüreği öyle farklı ki eminim kalp atışlarını duyunca yapamayacaksın ve yapma lütfen yetersin ikisine de korkma

Dilarasil ben allaha da havale etmiyorum dilara hanım bunları, söylediklerini yaşasınlar.
          Neden bu Aysenur222 denilen kadına, allah doğal yolla bebek vermiyor belli, baksana size söylediklerine.

Dikkat et Aysenur222 başkasının çocuğunun yaşamını konuşurken, allah senin de başına bir şey getirmesin. Sen kimsin hangi cüretle bir kadının bebeği için '‘allah bebeğini alırsa napacaksın, bu sularda yüzme’' diyebiliyorsun. Ölüm - yaşam - bebeğin ölümü gibi konularda bu kadar rahat konuşma bence, bir çarpar tokatı hayat sana, feleğin şaşar. RIZKIMDAKİ BUYMUŞ DER KAHROLURSUN SONRA BENDEN SANA SÖYLEMESİ TATLIM.
          Bence sen artık kendine dikkat et canım benim. allahın işine karışma, malum bir bebeğin yaşamı-ölümü hakkında konuşacak hadde sahip değilsin.

OzgeSrc Bunlar felaket tellallığı değil bence. Saf kötülük. Kötü insanlar bunlar. Bu tipler bebeğini aldırsa ne aldırmasa ne… Sanıyorlar ki hiç günah yazılmayacak hanelerine bir şey yapmazlarsa. Böyle kötülük içinde, insanlara böyle konuşarak ne günahlara girdiklerini bir bilseler…. Allah bunu da görüyordur.

Dilarasil canım seni çok iyi anlıyorum inan bana yazını okurken kendimi hayal ettim yaşadıklarımı hatirladim ilk kızımı istedim çok ilgili davraniyordum ama 13 aylıkken hamile olduğumu öğrendim ve yıkıldım çok ağladım aldırmak istedim ama izin vermediler gizli gizli düşmesi için herşeyi yaptım ama almayan Allah almıyor neyse alışmaya çalıştım 2.kizim doğdu ikisini büyütmek ti tek hedefim başka çocuk istemiyordum derken 2.kizim 11 aylık iken tekrar hamile kaldım okadar dikkat etmeme ragmen hamile olduğumu ogrendim yıkıldım çok yıprandım intihara dahi kalmıştım ama aldiramadim eşim aldirirsan seni boşarım dedi cesaret edemedim alışmam çok uzun sürdü 3.kizim doğduğunda dahi yüzüne bakamiyordum artık çok yorulmuştum neyse onu büyüttüm 2 yaşında oldu bu sefer tekrar baskı yapmaya başladılar kızlar büyüdü 1 tane daha yap belki onlara abi olur kimseyi dinlemedim yapmadım 2 yıl çok üzerime geldiler sonra kızım 4 yaşında oldu bu sefer kendim bir bebek istedim bilinçli hamile kaldım Allah nasip etti 1 oğlum oldu oglum 11 aylık iken hamile olduğumu öğrendim eşimle boşanma derecesine geldim 4 aya kadar düşmesi için herşeyi yaptım ilaçlar kullandım en sonunda bir gün oğlum önümde kafa üstü borcamin üzerine düştü anlı yarıldı ölümden döndü o anı hiç unutamadim ve tobe ettim bu benim için bir işaret diye düşündüm ve ilaç içmeyi düşürmek için biseyler yapmaktan vaz geçtim şuan 7 aylık hamileyim 5. çocuğumu bekliyorum rabbim nasip ederse Şubat gibi doğacak sana tavsiyem aldırma hayatın boyunca pişmanlık yaşarsın Allah muhafaza Allah’ın emrine karşı çıkarsan Allah seni sevdiğin ile sınar yapma ikisi beraber büyürler bundan sonrası için dikkat edersin rabbim hakkında hayırlı olanı versin inşallah

Dilarasil keşke hatalarinizin bedelini o karninizdaki cana ödetmeseniz. Yeterli şekilde korunsaydiniz olmazdı. Şimdi hata sizde iken cezasını neden o yavru çekiyor. Biraz insaf ..