bende normalde icen biriydim gebeligimi ogrendigimde 5. haftamdaydim hemen biraktim su an 13 haftalik hic tiksinmedim yanimda icilince dumanindan kaciyorum ama cok canim istiyor gercekten yipratici bi surec tamamen istememe gibi bir durum olucak mi merak ediyorum kendimi tutuyorum ama sanirim stres ve sinir hissi yaratiyor bu bile bebege zararli icenleri yargilamam bende belki tutamazsam icerdim herkes kendisi ve bebegi icin en dogru karari verir. herkesin bagimliligi ayni seviyede olmayabilir ben dayanabilirim ama baskasi dayanamaz o yüzden kimse kendini suclayip uzmesin.

Pembebulut41 bir kitap var okuyorum müthiş etki ediyor bana aşırı iradesiz biriyim hiç yoktur iradem antidepresan kullanıyordum hamile olduğumu öğrendikten sonra ilacı mecbur bıraktım doktor ikisini aynı anda kesme dedi yoksunluk belirtisi gerginlik stres yapar çok gergin sinirli olduğunda içebilirsin dedi abartmadan aslında canım sigara değil de daha çok ilacı istiyor ama ilacı içermediğim için arada sigara bir fırt alıp hevesimi alıp atıyorum kesinlikle kitabın etkisi var yoksa kendimi biliyorum doktor bide az da olsa izin vermişken kitabın ismi ‘sigarayı bırakmanın kolay yolu’ allen carr yazar kitabın üstünde bu kitabı okumadan sigarayı bırakmayın yazıyor kitabın üstünde

cerenimmo merhaba Kesınlıkle benı yazmışsınız . Bende sizin gibiyim ve bırakamıyorum 2 günde 1 paket bitiyor 18 haftamdaym

Pembebulut41 hamileliğim boyunca içtim bırakmaya çalıştım kendime kızdım tiksinirim dedim tiksinemedim doğum yaptım 3 aydır ağzıms sürmüyorum aklıma bile gelmiyo şuan kokusuna midem bile bulanıyo diyebilirim

Pembebulut41 5 buçuk ay içmedim ondan sonra eşimle tartistik başladım içmeye erken doğum yaptım bebişim yoğun bakımda kaldı suyunu yuttuğu için şuan 21 günlüguz içmiyorum bana sorarsan 2 3 tane de içme bence ..

cerenimmo hanfendi buna kader inancı diyoruz.Tevekkül denilen şey bütün tedbirleri alıp olana razı gelmektir.Ama vebal dedigimiz şey ihmal oluçturmasıdır.Yani yapılması gerekenleri yapıp sonuçta sağlıklı bir birey veya sağlıgı yerinde olmayan bir bireyde dünyaya gelebilir bunun garantisi yok ama sonuca razı gelmek tevekküldür.Ne demiş eşeğini önce sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et.Eger sağlam kazıga bağlamadan emanet edersen vebale girersin.Direkt veya dolaylı olarak sorumlu olursun.Ben sigara içipte az bilinci olan bir anne adayının vicdanın rahat olduguna inanmıyorum.Dilerim hem kendi hem bebeği için o gücü bulur hem manevi hem maddi rahatlar🤗

Esraliiii hamileyken plesenta tam geçirmiyor nikotini ama emzirirken direkt süte geçiyor.İnşallah hem hamilelikte hem emzirirken uzak kalırlar

2kidsmoms allahım bu postta ne saçma yorumlar okudum…. Biri der ki sigara içiyorum sen çocuğumu benden daha çok düşünemezsin, biri derki ben içiyorum çok süper aşırı sağlıklıyız biri der ki içmeyende sorun olmuyor mu canım takdir allahtan biz içelim ne de olsa içmeyende de sorun çıkıyor 😂😂 allahım sen bu yaşımda bana daha neler göstereceksin.. eminim bu yazdığıma da yükselip cevap verirler ama hamilelikle sigara içilebilir kafasındaki insanlarla tartışmayacak kadar bilgiliyim, bence siz de hiç kendinizi yormayın babamın bir lafı vardır ahmağa verilecek en güzel cevap sukuttur diye bence boşuna polemiğe girmeyelim kimseyle.. allahım herkese sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah

Pembebulut41 Bebek düşündüğümüz için hamile kalmadan 3 ay önce sigarayı bıraktım.İçmiyorum. Bebeğimin sağlığı için içmemde. Bebeğinizin sağlığı için bırakın.

Pembebulut41 ilk gebeliğimde de şimdi ki gebeliğimde de öğrendiğim an bıraktım çok şükür çünkü tiksindim umarım sizde bırakırsınız

bendiyebiriii kanka bak bununla alakalı bin tane post açılmış insanların sizin hakkınızda bi yorum yapmasını kaldıramayacaksanız girersiniz o postlara olursunuz omlarda aynı senin gibi başlık açıp paylaşmış siz milletin size ne demesini bekliyorsunuz anlamıyorum ki ne diyelim iç kanka ben de içtim bişey olmadı mı ? Zararlı içmeyin içinizdekine zarar veriyorsunuz diyen biri olumcada böyle SANANE diye saçmalarsınız

catandgirlmom çünkü neden yükseliyolar biliyor musun onlar bizden onların vicdanını rahatlatmamızı bekliyorlar biz tam tersini doğruları söyleyince böyle zoruna gidiyorlar

Pembebulut41 bende sürekli içerdim günde 1 paketi bile geçiyordu bazen ama şuan 2. Gebeliğim ikisindw de iğrendim arada tek tük ortamlarda içerim yanımda biri varsa yoksa içmiyorum.

bendiyebiriii hadi canım hadiiiii işinize gelmediği takdirde işte aynen böyle olursunuz 🤣iç doya doya iç şunu unutma ama kafanı her o yastığa koyduğunda tekrar vicdanın sızlayacak buradaki sana ben 3-4 içiyorum bi paket içiyorum sağsalim doğurdum diyenlerle avut kendini size çünkü dürüst yorum yapanlara kıl olursunuz neyse ki bi arkadaş yukarda çok güzel belirtmiş böyle insanlarla gerçekten tartışmaya girmek ahmaklıktır 🙄