Iki tanidigimda sigara yuzunden erken dogum yapti. Bebeklerde Biri kuvozde kaldi. Bariz kendi hatalarinda oldu doktorun dedigine gore:/
Sigara
Esraliiii dogurduktan sonra emzirme asamasi daha kotu ki. Sut verecek.. ne bileyim cok garip insanlar. Bende cok garibim milletin evladi icin endiseleniyorum korkuyorum uzuluyorum. Cok degisik cidden
Kirmizibalik1 kendileri düşünsün napalım
cerenimmo ben yargılama ya da anneliğinizi sorgulama yapmadım onlar diğer yorumlarda mevcut. Sizin bana cevap olarak takdir Allah’tan deyip sigara içmiş bir şey olmamış örneğiniz tedbir alma örneği değildi ya kendinizi güzel ifade edemediğiniz için sizi yanlış anladım ya da hala aynı şeyi savunduğunuz halde bunu yargılamaya hakkınız yok diyorsunuz. Ben şuan olmasa da ileride olabilir dikkatli olunmalı diyorum özetle. Siz iradesizsiniz öyle şey mi olur da demedim vurgularım sadece zararlar üstüne.Yargılama, aşağılama vs ifadelerini bana karşı kullanamazsınız.
- Düzenlendi
2kidsmoms hayır hanımefendi siz yazdığımı ya yanlış okudunuz ya da ben kendimi yanlış ifade ettim şimdi şöyle ben sigara kullanıyorum şu an fakat size ilk başta vermiş olduğum örnekte annemin örneğinde o hiçbir şekilde sigara kullanmamış buna rağmen ben de ve kardeşimde hastalıklar var problemler var bunu demeye çalıştım yani sadece sigara içiliyor yada içilmiyor diye sorun olup olmayacağını bilemeyiz ilerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz bunu demeye çalıştım ben isteyen içebilir isteyen içmeyebilir siz üzerinize alının diyerekten de söylemedim sorgulama yapılıyor ya da yargılama yapılıyor yada anneliğime laf ediyorsunuz demedim genel olarak ben yorumları okuduğum için son bir yorumda Yazmak istedim 30 35 tane yorum var ve Yorumlarda birbirlerini aşağılayan yargılayan şekilde paylaşımlar yapılmış yani sonuçta sizde söylediniz herkesin aklı fikri var herkes düşünüyordur elbet. Neyin doğru yanlış olduğunu o yüzden dediğim gibi isteyen içer isteyen içmez.
Hayatım boyunca hiç içmedim bende hamileyim bırakın sigara içmeyi sigarayı yanımda kimsenin içmesine izin vermiyorum eğer ki bi sorumluluk alıp bi canı büyütecekseniz bazı sorumlulukları da alacaksanız hiçbir şey o bebeğin sağlığından kıymetli değil
bende normalde icen biriydim gebeligimi ogrendigimde 5. haftamdaydim hemen biraktim su an 13 haftalik hic tiksinmedim yanimda icilince dumanindan kaciyorum ama cok canim istiyor gercekten yipratici bi surec tamamen istememe gibi bir durum olucak mi merak ediyorum kendimi tutuyorum ama sanirim stres ve sinir hissi yaratiyor bu bile bebege zararli icenleri yargilamam bende belki tutamazsam icerdim herkes kendisi ve bebegi icin en dogru karari verir. herkesin bagimliligi ayni seviyede olmayabilir ben dayanabilirim ama baskasi dayanamaz o yüzden kimse kendini suclayip uzmesin.
Pembebulut41 bir kitap var okuyorum müthiş etki ediyor bana aşırı iradesiz biriyim hiç yoktur iradem antidepresan kullanıyordum hamile olduğumu öğrendikten sonra ilacı mecbur bıraktım doktor ikisini aynı anda kesme dedi yoksunluk belirtisi gerginlik stres yapar çok gergin sinirli olduğunda içebilirsin dedi abartmadan aslında canım sigara değil de daha çok ilacı istiyor ama ilacı içermediğim için arada sigara bir fırt alıp hevesimi alıp atıyorum kesinlikle kitabın etkisi var yoksa kendimi biliyorum doktor bide az da olsa izin vermişken kitabın ismi ‘sigarayı bırakmanın kolay yolu’ allen carr yazar kitabın üstünde bu kitabı okumadan sigarayı bırakmayın yazıyor kitabın üstünde
Pembebulut41 hamileliğim boyunca içtim bırakmaya çalıştım kendime kızdım tiksinirim dedim tiksinemedim doğum yaptım 3 aydır ağzıms sürmüyorum aklıma bile gelmiyo şuan kokusuna midem bile bulanıyo diyebilirim
Pembebulut41 5 buçuk ay içmedim ondan sonra eşimle tartistik başladım içmeye erken doğum yaptım bebişim yoğun bakımda kaldı suyunu yuttuğu için şuan 21 günlüguz içmiyorum bana sorarsan 2 3 tane de içme bence ..
cerenimmo hanfendi buna kader inancı diyoruz.Tevekkül denilen şey bütün tedbirleri alıp olana razı gelmektir.Ama vebal dedigimiz şey ihmal oluçturmasıdır.Yani yapılması gerekenleri yapıp sonuçta sağlıklı bir birey veya sağlıgı yerinde olmayan bir bireyde dünyaya gelebilir bunun garantisi yok ama sonuca razı gelmek tevekküldür.Ne demiş eşeğini önce sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et.Eger sağlam kazıga bağlamadan emanet edersen vebale girersin.Direkt veya dolaylı olarak sorumlu olursun.Ben sigara içipte az bilinci olan bir anne adayının vicdanın rahat olduguna inanmıyorum.Dilerim hem kendi hem bebeği için o gücü bulur hem manevi hem maddi rahatlar🤗
2kidsmoms allahım bu postta ne saçma yorumlar okudum…. Biri der ki sigara içiyorum sen çocuğumu benden daha çok düşünemezsin, biri derki ben içiyorum çok süper aşırı sağlıklıyız biri der ki içmeyende sorun olmuyor mu canım takdir allahtan biz içelim ne de olsa içmeyende de sorun çıkıyor 😂😂 allahım sen bu yaşımda bana daha neler göstereceksin.. eminim bu yazdığıma da yükselip cevap verirler ama hamilelikle sigara içilebilir kafasındaki insanlarla tartışmayacak kadar bilgiliyim, bence siz de hiç kendinizi yormayın babamın bir lafı vardır ahmağa verilecek en güzel cevap sukuttur diye bence boşuna polemiğe girmeyelim kimseyle.. allahım herkese sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah
catandgirlmom haklısınız amin inş …
Pembebulut41 Bebek düşündüğümüz için hamile kalmadan 3 ay önce sigarayı bıraktım.İçmiyorum. Bebeğimin sağlığı için içmemde. Bebeğinizin sağlığı için bırakın.