5 haftalık hamileyim ve sigara kullanan birisiyim günde 2-3 e düşürdüm. Kullanan varmı gebeyken acaba
Sigara
Pembebulut41 36 haftalıgım bende içiyorum
Pembebulut41 bende öyleyim günde 2-3 e düşürdüm maalesef bırakmak istiyorum asi oluyorum çalışıyorum çok üzülüyorum vicdanen rahat da hissetmiyorum bırakıcam inşallah 😞😞
Bende içmemek için elimden geleni yapıyorum ama yemeklerden sonra helede akşamları çok canım istiyor
Pembebulut41 kesinlikle kullanmıyorum kullanılmasınında kötü olduğunu düşünüyorum doktorum ben hamile kadının yanında sigara bile içmem dedi.. lütfen ben 36 yım ben doğurdum çok sağlıklı her şey yolunda gibi yorumları örnek almayın, hele daha tutunma haftalarındasınız. Ekstra dikkatli olmalı bence. İnşallah biran çnce bırakırsınız 😢
Pembebulut41 27 haftalık gebeyim en başından bu yana sigara kullanıyorum doktorum bırakabilirsen daha iyi olur demesine rağmen bırakamıyorum günde 2-3 e düşürebilmeniz gayet iyi bana göre çünkü ben 2 günde 1 paket içiyorum maalesef ki bırakamıyorum yemekten sonra ve birde çok stresli olduğumda istiyor canım.
Pembebulut41 24 hafttalığım bende içiyorum
Pembebulut41 ben 4 haftalıkken öğrendim hamileliğimi bıraktım ve günde 1 paket içerken bıraktım bence bırakın yazık günah o karnınızdaki cana
piiremsesinannesiii sen demesen kimse farkında değil zaten sigarayı bırakması gerektiğinin. Sağ ol yol gösterici sağ ol
Pembebulut41 bakın sigara içtim bir şey olmadı demenin mantığı yok. Sigara gebelikte olmasa bile uzun vadeli çocukların sağlıklarını etkiliyor. Belki 3 belki 5 belki 15 yaşında yaşadığı tahribatın sonucunu göreceksiniz ama ondan olduğunu bilmeyeceksiniz. Bize bile bu kadar zarar verirken o bebeğe nasıl hiçbir şey olmamasını bekliyorsunuz ? Sigara içtiniz diye bir günde ölmüyor ya da ciğerleriniz iflas etmiyor sonrasında görüyorsunuz zararını. Bu da öyle bir şey
Pembebulut41 ben sanırım 6.haftamda tiksindim Allah’a şükür. Arada canım istiyor ama tutuyorum kendimi. Darısı size 🙏
Bende içtikten sonra süt içiyorum yoğurt yiyorum ama ne kadar faydası olur bilmiyorum inşallah bırakırız 😞
ceydaacc inşallah 😔
Gebe kalmayı düşünen bir kadın o süreçte sigarayı bırakmayı denemesi gerekir.Planlı bir gebelik değilse de öğrendikten sonra bırakması gerekir.1-2-3-5 sayısı kaç olursa olsun dogum ve dogum sonrası anomalilere sebep olabilir.Eger cocugunuza sebep olursanız bir rahatsızlıgına veya sonradan olacak bir hastalıga nasıl kendinize hesap vereceksiniz.İçiyorum,azalttım,bişey olmadı gibi yorumlar yersiz.Bu illetin zararlı oldugunu biliyoruz.Ne kadar uzak durursanız o kadar iyi.Şöyle bir örnek vereyim.Cocuk dogduktan sonra sigara kullanan bir kişi sigara için dısarıda 1-2 saat havalansa bile cocugun astım olmasına sebep oluyor.Henuz anne karnında cigerleri olusmamıs bebegin ne kadar etkilenebilecegini hayal dahi edemeyiz.İnşallah bırakırsınız.En güçlü motivasyonlar bütün bagımlılıkların önüne geçer.Dua edin ve her canınız istediginde içmediginizde yavrunuz için yaptıgınız ilk fedakarlıgı düşünüp kendinizle gurur duyun
Pembebulut41 bende günde 3 iciyorum
Bende 4 5 :(
bendiyebiriii yazık ya gerçekten allahın bir mucizesi var içimizde farkında olsa burda o kadar insan bırakamıyorum vs diyeceğine bırakır direk 6 senedir içen biriyim paket paket hemde öğrendim direk bıraktım kimsenin hakkı yok içindeki cana daha doğmadan zarar vermeye o kadar insan dua ediyor evlat sahibi olmak istiyor bilinçli olsan canım böyle diyeceğine keşke bizde bırakabilsek desen ama işte keşke sadece hakedenler anne olsa diyorum hadin size ve boş muhabbetlerinize bay
bendiyebiriii Allah akıl fikir versin
- Düzenlendi
2kidsmoms güzel diyorsunuz fakat hiç bir şekilde sigara alkol yada hiç bir şekilde kötü alışkanlığı olmayan insanlarda bile hastalık çıkıyorbazen yıllarca doğal beslendim diyen insanlar oluyor ama bazen bunun önemi olmuyor Allah o derdi veriyor ise dermanınıda veriyor ben kendi annemden örnek vereyim annem 45 yaşında ve ne bana ne kardeşime hamileliğinde içti nede yanında içirtti hiç bir şekilde kullanmadı ama bende bir sürü hastalık ortaya çıktı aynı şekilde kız kardeşimdede öyle. Evet keşke irademiz kuvvetli olsa yada adını ne derseniz size kalmış ben ergenlik zamanında başladım 26 yaşındayım 13 yıldır içiyorum. Demem o ki Allah o canı elbet veriyor o canı darbelerden koruyan bir suyun içinde suyla nefes alan çocuk oksijenle nefes almaya başlıyor. Bir sağlık sıkıntısı tabiki evlatlarımızda istemeyiz ama herşeyi Allah bilir canı verende o alanda. Biz tabi tedbirli olacağız ama takdir Allah’tan
Pembebulut41 bunun sıkıntısını üzüntüsünü vicdan azabını çekene kadar bırak gitsin o iki sigarayı içmesen daha mutlu olacaksın emin ol için rahat olacak bebeğine kötülük etmeyeceksin ben günde bir paket içiyordum sigarasız bir yaşamı hayal etmek bile korkunç geliyordu bana şimdi aklıma bile gelmiyor bebeğimin tekmelerini severken çok içesin gelirse doğumdan sonra içersin şimdi o sana muhtaç senden besleniyor bunu ona yapmamalısın