ceydaacc inşallah 😔
Sigara
Gebe kalmayı düşünen bir kadın o süreçte sigarayı bırakmayı denemesi gerekir.Planlı bir gebelik değilse de öğrendikten sonra bırakması gerekir.1-2-3-5 sayısı kaç olursa olsun dogum ve dogum sonrası anomalilere sebep olabilir.Eger cocugunuza sebep olursanız bir rahatsızlıgına veya sonradan olacak bir hastalıga nasıl kendinize hesap vereceksiniz.İçiyorum,azalttım,bişey olmadı gibi yorumlar yersiz.Bu illetin zararlı oldugunu biliyoruz.Ne kadar uzak durursanız o kadar iyi.Şöyle bir örnek vereyim.Cocuk dogduktan sonra sigara kullanan bir kişi sigara için dısarıda 1-2 saat havalansa bile cocugun astım olmasına sebep oluyor.Henuz anne karnında cigerleri olusmamıs bebegin ne kadar etkilenebilecegini hayal dahi edemeyiz.İnşallah bırakırsınız.En güçlü motivasyonlar bütün bagımlılıkların önüne geçer.Dua edin ve her canınız istediginde içmediginizde yavrunuz için yaptıgınız ilk fedakarlıgı düşünüp kendinizle gurur duyun
Pembebulut41 bende günde 3 iciyorum
Bende 4 5 :(
bendiyebiriii yazık ya gerçekten allahın bir mucizesi var içimizde farkında olsa burda o kadar insan bırakamıyorum vs diyeceğine bırakır direk 6 senedir içen biriyim paket paket hemde öğrendim direk bıraktım kimsenin hakkı yok içindeki cana daha doğmadan zarar vermeye o kadar insan dua ediyor evlat sahibi olmak istiyor bilinçli olsan canım böyle diyeceğine keşke bizde bırakabilsek desen ama işte keşke sadece hakedenler anne olsa diyorum hadin size ve boş muhabbetlerinize bay
bendiyebiriii Allah akıl fikir versin
- Düzenlendi
2kidsmoms güzel diyorsunuz fakat hiç bir şekilde sigara alkol yada hiç bir şekilde kötü alışkanlığı olmayan insanlarda bile hastalık çıkıyorbazen yıllarca doğal beslendim diyen insanlar oluyor ama bazen bunun önemi olmuyor Allah o derdi veriyor ise dermanınıda veriyor ben kendi annemden örnek vereyim annem 45 yaşında ve ne bana ne kardeşime hamileliğinde içti nede yanında içirtti hiç bir şekilde kullanmadı ama bende bir sürü hastalık ortaya çıktı aynı şekilde kız kardeşimdede öyle. Evet keşke irademiz kuvvetli olsa yada adını ne derseniz size kalmış ben ergenlik zamanında başladım 26 yaşındayım 13 yıldır içiyorum. Demem o ki Allah o canı elbet veriyor o canı darbelerden koruyan bir suyun içinde suyla nefes alan çocuk oksijenle nefes almaya başlıyor. Bir sağlık sıkıntısı tabiki evlatlarımızda istemeyiz ama herşeyi Allah bilir canı verende o alanda. Biz tabi tedbirli olacağız ama takdir Allah’tan
Pembebulut41 bunun sıkıntısını üzüntüsünü vicdan azabını çekene kadar bırak gitsin o iki sigarayı içmesen daha mutlu olacaksın emin ol için rahat olacak bebeğine kötülük etmeyeceksin ben günde bir paket içiyordum sigarasız bir yaşamı hayal etmek bile korkunç geliyordu bana şimdi aklıma bile gelmiyor bebeğimin tekmelerini severken çok içesin gelirse doğumdan sonra içersin şimdi o sana muhtaç senden besleniyor bunu ona yapmamalısın
Bende kullanıyorum sigara ve nefret ediyorum ne lanet biseymis insan bırakamıyor herseye bu kadar dikkat ederken deterjanına kıyafetine şampuanına detaylı araştırıyoruz bebeğime zarar vermesin aman diyoruz ama içinde bi ton zehir olan sigarayi içiyoruz çok üzülüyorum suan sigara bırakma koçum var bırakmaya çalışıyorum insallah kurtuluruz hem biz hem bebeğimiz :(
cerenimmo tedbirli olup bıraktıktan sonra takdir Allah’tan dememiz gerekiyor. Bu örnekten yola çıkacaksak doğan çocuğunuzu emzirirken yanında sigara için bol bol. İçer misiniz yanında kapalı alanda duman altı olmuş her yer? Karnınızdakine neden bunu yapasınız tek besin ve oksijen kaynağı sizsiniz.
cerenimmo gerçekten okurken güldüm 🤣 arabanın önüne atlayıp Allah dilemezse ölmeyiz demek gibi..evet sen arabanın önüne atlatıp Allah dilemezse ölmezsin ama Allah sana akıl fikir vermiş arabanın önüne atlamaman için.Sonra vadesi gelmiş ömrü bu kadarmıs demek gibi..veya intihar edip Allah dilemeseydi ölmezdi demek gibi..sana verilen aklı kullanmamak vebaldir bosuna vicdan rahatlatmaya çalısmamak gerek
bendiyebiriii pardon dogruyu soylemesi mi zorunuza gitti ? Karninizdaki cocugu kendi bencil zevkiniz icin daha dogmadan zehire maruz birakiyorsunuz ? Iyi bir anne oldugunu iddia edebilir misiniz ??? Birde kadina saldırıyor ya yanlisini kabullen. Bende gunde 1paket iciyordum cat diye kestim. Agladim zirladim gene de icmedim icmiyorum. Siz stresliyiz ay yemekten sonra canim cok istiyor diyince ne oluyor yani anlamadim yazik yaa ic bi iki tane mi diyecek insanlar.
Kirmizibalik1 Benim anneliğimi sorgulamak sizin haddinize mi? Ben çocuğu doğurup size mi vereceğim de siz bu kadar takılıyorsunuz bu duruma? Beni tanıyor musunuz da bencil diyorsunuz? Hatta daha ileri gidiyorum benim çocuğumu kim oluyor da benden iyi düşünüyorsunuz?
bendiyebiriii sen cocugunu düşünmüyorsun ki zehiri veriyorsun kaninla ve oksijeninle beslenen bebegine.. evet senden cok senin cocugunu dusunuyorum endise duyuyorum ne kadar aci ve utanc verici degil mi ?
Kirmizibalik1 TAMAM DA SANANE??
- Düzenlendi
Ygtzynp güleceğiniz bir durum değil ki sadece izah etmeye çalıştım herkesin aklı fikri var evet vicdan rahatlatmayada çalışmadım aksine hiç sigara içmeyen hamile bir bayandada sorun olabilir yada hamile olmayan insanlardada sorun olabiliyor dedim isteyen içer isteyen içmez bu beni ilgilendirmez vebal de günahta sonuç olarak size yazılmıyor bence yazdıklarımı tekrar okuyun sizinde aklınız var sonuç olarak benimde durduk yere tabirinizce araba önüne atlayıpta bana arabanın vurmamasını allahtan dileyimde bana vurmasın gibi bir şeyde yok. Herkesin aklı vicdanı kendine yeterli bence.
- Düzenlendi
2kidsmoms bu vermiş olduğum örneğe göre hareket edin demedin zaten hanım efendi sadece yaşadığımız bu durumu paylaştım. Farkındaysanız tedbiri alacağız demişim paylaşamın sonunda ama buradaki bazı insanları gerçekten anlayamıyorum sanki ne söylesek ters cevap vermeye hazır gibiler dalga geçer gibi kimsenin çocuğu beni ilgilendirmez kimsede benim çocuğumla alakalı durumu ilgilendirmez isteyen içer isteyen içmez hamileliğini bilmeden alkol içen insanlarda gördüm bir çok farklı durumda gördüm bunları açık açık burada yazmayacağım çünkü hemen bir aşağılama yapılıyor. Sorgulama yapılıyor anneliğimiz hakkında sigara içenler kötü annede içmeyenler iyi annemi olmuş oluyor neden yani sizin iradeniz daha kuvvetlidir bırakmışsınızdır benim yada bir başkasını kuvvetli değil bırakamamıştır ama bu bırakmak istemediği anlamına gelmiyor ki hemen bir yargılama moduna geçiliyor.
Pembebulut41 teyzemin gelini gebelik sonuna kadar kullandı yani öyle 3 5 değik baya içmiş ki cocuk haftasında dogmasıma ragmen 10 gün küvözde kaldı hala astım 9 ay tutun kendinizi sonra için