Smyye1B cok guzel detayli yazilmis onlara gore alisverisi yapariz

asilbabymom merhaba ben 3 takım hastane çıkışı aldım ama baya fazla ilk bebek diye tulum almışım bi 17-18 adet kadar ama yenidoğan değil 3-6 aylık oldım büyük ihtimal subatta doğumum mayısa kadar rahatlıkla giydiririm diye düşünüyorum. Bolca ağız bezi aldım çorapları 0-6 0-12 ay arası değişiyo duruma göre giydiririm zıbın 10 adet aldım annem ve kayınvalidemde baya aldığı için gerek duymadım artık ilerki seviyede diğer ürünlere bakıcaz

asilbabymom 24+5 olduk bizde oğlumla. Aldıklarımı markalarıyla fikir olması açısından yazayım.
2 tane 5li hastane çıkışı. (trendyoldan)
1 tane 3lü isimli hastane çıkışı. (İnstagramdan)
8 adet 0-3 ay uzun kol-bacak çıtçıtlı tulum. (H&M, lcw, defacto,e-bebek)
3 adet 0-3 ay iç zıbın. (E-bebek)
4 adet 0-3 ay alt üst takım. (Lcw)
2 adet 0-3 ay askılı çıtçıtlı zıbın. (Joker baby)
3 adet 0-3 ay kısa kol çıtçıtlı zıbın. (E-bebek,lcw)
3 adet 0-3 ay tayt. (Cigit)
3 adet 0-3 ay alt üst çıtçıtlı takım. (H&M, Lcw)
1 adet 3-6 ay eşofman. (Defacto)
3 adet 3-6 ay kısa kol şort takım (lcw)
2 adet 3-6 ay kısa kollu uzun bacaklı tulum. (Lcw)
1 adet 3-6 ay kalın askılı tulum. (Lcw)
10 çift 0-6 ay çorap. (E-bebek)
5 çift 6-12 ay çorap. (E-bebek)
20 adet ağız mendili. (E-bebek, Trendyol)
Düz kafa yastığı (babyjem)
2 örme süveter, 4 örme hırka. (Annem ördü)
1 adet nohut battaniye. (Kayınvalidem aldı marka bilmiyorum)
2 adet kalın battaniye. (Özdilek)
1 adet penye battaniye. (Trendyol)
2 kışlık kundak, battaniye olarakta kullanılıyor değişik bir şey😄 (kayınvalidem almış)
1 ve 2 numara birer paket sleepy bio natural bez
Philips avent 0+, 1+ biberon ve 6+ biberon başlığı. (Hepsiburada)
Chicco 2li emzik 2-6 ay arası
Wee baby tırnak makası
Zeypba 4 kay müslin (Trendyol)
6 adet 2 kat müslin (e-bebek, lcw)
2 adet emzik askısı
Keçe anne-bebek bakım çantası
Baby me alt değiştirme örtüsü 3 paket (e-bebek)
Babyjem lastikli bebek yıkama süngeri (Hepsiburada)
Philips avent 0-6 ay ultra air 2li emzik. (Hepsiburada)
Fulia Keçi kılı fırça ve tarak. (Hepsiburada)
Mustela şampuan, vücut losyonu, vücut yağı, pişik kremi (Hepsiburada)
Elele madre anne yanı park yatak almıştım 1 hafta önce, sonra baktım yoykoda istediğim renk indirime girdi eleleyi iade edip yoyko sipariş ettim😄(Hepsiburada)
Yataş twiny yatak 70*110 (Trendyol)
4 kapılı gardrop (Hepsiburada-ipek mobilya)
Bu zamana kadar aldıklarım bunlar. Yazlık ve 2023 Eylül sonrası kışlık için çok bir şey almadım henüz ilk doğduğunda kullanacağım kıyafetlere daha çok ağırlık verdim. Zamanla büyük bedenlerden de alacağım. Büyük eksik bebek arabası kaldı onu kayınvalidemler alacaklarmış.
Bir kaç araç gereç eksiğim kaldı (emzirme yastığı, ana kucağı, reflü yatağı, burun aspiratörü, küvet takımı, ıslak mendil, zeka kartları, hışırtılı kitaplar, çamaşır askısı ve dolap içi düzenleyici gibi.) 5-6 parça daha da 0-3 ay kıyafet aldım mı yeterlidir diye düşünüyorum. Kendi ihtiyaçlarımı da bebeğin ihtiyaçları bittikten sonra teker teker alacağım. (Göğüs ucu kremi, pijama takımı, manuel süt sağma pompası, emzirme sütyeni, atleti, hamile külodu, 2 paket depend, göğüs pedi, göğüs kalkanı)
Eksik gördüğünüz ya da kesin al dediğiniz varsa önerilerinize açığım.❤️ şimdi indirimler var üstelik, tüm eksikleri bu hafta içinde bitirmeyi planlıyorum😄
Birilerine yardımcı olursa listem ne mutlu 🤩

12 haftalık hamileyim, daha hiçbirşey almadım, bu listeleri görünce panik yaptım acaba geçmi kaldım almaya diye 😄 daha öreceklerim var, dikeceklerim var bissürü işim varmış, hemen hemen liste oluşturmam lazım benimde

asilbabymom su an bu şekilde, zıbınlara ekleme yapar mıyım bilmiyorum yeni doğan döneminde çok ihtiyaç olacağını düşünüyorum açıkçası, henüz hastane çıkışı almadım ama onları da muhtemelen 2 adet alırım 5li şekilde, birde ↉ ay icin sadece 3 tulum alırım ekstra olarak diğerleri hep 3/6 6/9 alırım diye düşünüyorum (burda aldıkça ekleyeceklerim var mesela 1 adet şapka yetersiz tabi 😂)

HappyMom, bu tartışmanın sabitlenmesini kaldırdı.

26 günlük anneyim olmazsa olmazları yazıcam. Bence alt üst takım almak yerine 5-6 tane tulum alın daha mantıklı en azından giyip çıkarmak çok kolay oluyor. 10 tane çıtçıtlı zıbın. Uzun kollu kısa kollu size kalmış kış bebeğiyse uzun kollu daha iyi olur. 3-4 tane alt pijama tulumun altına giydirmek için iyi oluyo. 5-6 tane çorap. Eldiven çok almayın 2-3 tane yeterli bebeğin gelişimi için iki üç haftadan sonra kullanılmaması lazım ellerini keşfettiği için. Hastane çıkışı 1 tane aldım bence daha fazlasına gerek yok. Ayrıca 10 lu almak yerine 5 li alın veya 8 li alın. 10 lunun içinde battaniye var diye pahalı. Battaniye nohut olanlar çok kullanışlı 2 tane ondan alabilirsiniz bir de örebiliyorsanız yumuşacak iplerden örebilirsiniz. Uyku tulumu çok işime yaradı doğdundan beri kullanıyorum sıcacık tutuyor. Ağız silme mendili 5 adet yeterli. Beden konusunda da benim bebeğim 2900 doğdu o yüzden 0-3 ay olanlar bile ilk günler çok büyük geliyodu ama şuanda iyi oluyor yine de çok çabuk büyüdükleri için bence 3-6 ay tercih etmenız daha mantıklı. Aklıma gelenler bunlar