asilbabymom etrafımdakilerin tecrübelerini dinleyerek yenidolağn için 1 10’lu hastane çıkışı,2 tane 5’li hastane çıkışı,3-4 alt üst takım 5-6tane de zıbın aldım.geri kalanını hep 3-6 veya 6-9 aldım.Yenidoğanların etiketinde de zaten 3-5kg arası yazıyor.İyiki de çok almamışım bebeğim şuan daha karnımda 3.5 kg.Doğunca 1 ay içinde 3-6 geçeriz diye tahmin ediyorum.Zıbınlar için de ziyan olmamsı için küçülünce kullanılabilen çıtçıtlı büyütme apratı var onu aldım.

elifinbeybisi Gerçekten o kadar doğru ki normalde bende alışveriş yapmayı felan çok severim fakat çevremden görüyorum anında büyüyorlar yenidoğan bebekler ve kullanamadığın bir çok şey oluyor o yüzden yeteri kadar almakta fayda var ben azar azar aldım gerekirse doğduktan sonra internetten de getirtirim artık herşey elimizin altında :)

asilbabymom çok yeni doğan almayı düşünmüyorum zaten hediyelerde gelecek hemen büyüyorlar ve giydiremeden kalıyor. Sadece zıbını çok olsun 7 8 tsne çünkü kazalar olur. Onun dışında diğerleri 4 5 tane olsada yeter diye düşünüyorum tulum güzel bütün olarak giydir yıka tek kolay geliyor bana. Çoraba da gerek kalmaz böylece. Ama tulum da bebeğin hareketlerini kısıtlsyscsk küçüklükte olmssın sürekli bacaklarını oynatıyorlarmıç ve sağlığa zararlı oluyor. Bn yine de tulum alıcam baktım çok sıkıyor ayak kısımlarını keser çorap giydiririmdiye düşünüyorum. Öyle eldiven de çıkarıp atabiliyorlarmış tırnakları kesin diyorlar ondan da zatem takım alınca içinden çıkıyor. Ağız mendili, yakasına bez yakalık müslin bezler soğuklar için patik hırka battaniye. Oyuncak ve görsel kart aldım siyah beyaz kırmızı olandan. Yatağı ve dolabını aldım. Anne bebek çantası ya da normal sırt çantası da işinizi görür. Battaniye örgü hazır o da. Şuanda ateş ölçer alıcam bebek arabası alıcam. Küvet kova aldım. Birde ıslak mendil yerine bebek pamuğu aldım. İlk başlarda onunla silicem poposunu. Yatağı için çarşaf.

2 adet 10 lu takım yenidogan
    5 adet 5 Li takım yenidogan
    ¾ tane pantolonlu gömlekli takım 3/6 ay
    15/20 adete yakın tulum ↉/6 ay karışık
    11 adet 1 aylık kollu zıbın
    6 adet 3 aylık kollu zıbın
    18 adet 6 aylık kollu zıbın
    3 adet havlu
    20 çifte yakın çorap
    Eldiven şapka bere 10 a yakın
    6/7 battaniye
    Onun dışında uyku tulumu, mont , vs aldım
    Puset örtüsü , alt açma , 6 tane ağız mendili, muslin battaniye 2 adet
    Beşik, puset, isimli hediyelikler
    Küvet seti, banyo yaptırdıktan sonra giydirmek için ince dosege benzer bisey aldım Türkiye de varmıdır bilmem.
    33 haftalığım. henüz hiç birseyimi hazırlamadım. biliyorum cok geç kaldım geçenlerde yıkamaya baslıycaktım evde tamirat çıktı bitmesini bekliyorum.

elifinbeybisi bende 6-7 tane takım var ama sürekli yetmez diyorlar herşey ateş pahası olmuş yıkayıp yıkayıp giydircez artık yapcak birşey yok

senanurkesmen benim sadece 2 tane yeni doğan takımım var geri kalanı 3-6 ay aldım görümcemin kızı yeni doğdu 3 aylık şuan onun üstüne tutup aldım hatta😂 hiç yeni doğan alt üst almadım kış bebeği zaten 2 kat giydiricem biraz bol olsun diye düşündüm zaten 3-6 aldığım takımla hastane çıkışını karşılaştırınca 1-2 cm bolluk oluyor

elifinbeybisi bende hayret ediyorum millet daha dogurmadan bebeğin dolabını paylaşıyor ben 3 tane yeni doğan hastane çıkışı aldım uygun fiyat olmasına rağmen bir sürü para harcadim .Allah’tan ablam yeni doğum yaptı ondan istiyorum😂Ama buna rağmen bir sürü para harcadım.

asilbabymom

Yavaş yavaş alınca çok göze batmıyor açıkçası ben hiç toptan alışveriş yapmadım hepsini takip ettim gezdim araştırdım en uygununu aldım. Erken alma diyenleri dinlemedim. Gebeliği öğrenir öğrenmez hemen alışveriş yapmaya başladım. Zararı yok daha uygun almış oluyoruz. 40 tl ye aldığım ebebekteki kanguru suan 350 tl ye satılıyor 4-5 ay fark var. Bana erken başlama diyenler alışveriş zamanı para vermiyor o yüzden siz yavaş yavaş ne bulursanız alın koyun. Yazın kışlık alın kışın yazlık alın. Özellikle ebebek outlet ve indirim zamanları çok işime yaramıştı 20 tl ye üst alt alabilmiştim. Listem de böyle gereksiz şeyleri almadım çevremdeki tecrübeli kişilere sordum siz yine istediğinizi çıkarın ekleyin listeye canımmm

1erkekkannesiiii valla ilk defa ben gibi yapan biri👍🏻 0-1 aylık hiç almadım hastane çıkışı ve 3 aylık olanı karşılaştırdım 2 cm genişlik var sadece yazık günah bol giysin zaten 100 liradan aşağı alt üst takım yok patiksiz alt üst takım çoğunluklu aldım ki katlayabileyim zaten kış bebeği çift giydiricem bol olsun rahat etsin çocuk

Melisakeskinn Aynen canım yenidoğan 50 cm sonrası giyemiyor zaten benim bebek de iriymiş bayağı hep büyük büyük almayı tercih ettim. Bende kısın doğum yapacağım nasipse zıbın alt üst kalın battaniyeye sar en kötü 😅😅 indirimde bulduğum şeyleri alıyorum yine illa giyilir 9 ay 12 ay bolca 🤗 sağlıkla gelsinler insallah

1erkekkannesiiii benimkisi de iri olucak gibi bilmiyorum 30 haftalıkken 1800gr dı başka yorumlara bakıyorum 1200-1500 arası merak ediyorum 2 hafta sonra kontrolüm var korkuyorum da normal doğuramam diye seninkisi bu haftada kaç kiloydu

Melisakeskinn 28+4 deyiz şu an dün hastaneye gittik 1300 gram. Benim bebiş iri 2 hafta ilerden gidiyoruz ama sorun yok. Doktoruma sordum 4 kilo normal doğum yaptırdım tamamen kemik yapısı vücut esnekliği o anki şartlara bağlı yapılabilir dedi ☺️ sabırsızlıkla bekliyorumm. Korkma bisey olmaz Allah’ın izniyle yaparsın ama kendini şartlama bebek nasıl isterse anlık bakıp kararımızı vericez artık

Bunun bi listesi yok bence bazi listeler gereksiz abartili eger kusan bir bebekse evet 10 takiminiz olsun ama sundan su kadar bundan bu kadar diye bi durum yok cunku her bebek bir degil benim bebeklerim prematüre ydi 0-3ay takimlari 3 ay giydirdim ama iri bebeklerde ve bazi kalibi kucuk markalarda 1 ay bile giyemiyorlar hele kurutma makinaniz varsa 5 takim bile yeterli (kusmayan bebek icin). 10 lu hastane cikisi ve 4 adet 5 li takim almistim 2-3adette patikli pijama icten giydirmek icin yetti. Kusma ve bez sizintilarina karsi baytaniyelerin de yedegi olmasi onemli haricen cocuklarimziin gelecegi icin tuketim cilginligina son vermemiz lazim.

Tiriri lcwden indirimle aldım canım 100 bile değil 60 liraya 2 üst 50 liraya da 2 alt geldi kombindi zaten 80 liraya alt üst aldım civilden de 90 liraya 2 alt üst takım aldım😂