asilbabymom
10lu takım 5li takım 3 lü takım almıştım ilk zamanlar için ama yetmedi sonradan eşim gidip 3 tane daha takım aldı 3lu şekilde . Yine 10 çift kadar çorap aldık 5 aylık olucak çoraplar hala oluyor büyük ihtimal uzun süre de olur. 10tane iç zıbın almıştım sonra abimin eside yeğenim için kullandıklarını verdi 50ye yakın oldu çok fazla mx.20 adet olsa bile yeterli. Yaz bebegiydi benim oğlum 3 tane muslin battaniye aldım yine kışa hazırlık için 2 nohut battaniye almıştım hediye gelenler de oldu şimdi 3 nohut battaniye 4 penye 3 muslin 2 örme battaniye oldu bol bol kullanıyorum diyebilirim. 1 tane penye yelek 1 tane penye hırka 1 tanede örme hırka aldım kışa hazırlık için . Birkaç tane tulum almıştım adet inanın hatırlamıyorum 🙄 Bakım seti almıştım ama kullanmadım bebeğim atopikmis Bioderma krem ve şampuan kullanıyoruz şimdi. 1 paket bez almıştım duruma göre devam ederim yada degisirim diye . 1 set emzik 2 adet biberon (Yenidoğan için ve büyüğü) ağız mendilleri çok lazım oluyor 25 adet var yetmiyor bile . Aklıma gelenler bunlar şimdilik 😇
YENİ DOĞAN 🥰🥹 Toplaşalıım!✨
Arkadaşımin bana verdiği listede yazanları yaziyorum buraya en olmazsa olmaz kıyafetler;
2 hastane çıkışı
1-3 ay 3-4 adet tulum
1-3 ay 3-4 adet alt üst takım
7-10 çorap
1-2 penye yelek
1-2 isteğe bağlı kalın örme yelek
Bunlar olsa yeterli demişti. Zaten hediye gelecek hemde çok çabuk büyüyecek 3-6 ay alırsın bol bol demişti
- Düzenlendi
asilbabymom 39 günlük anneyim Kıyafet sayıları sana kalmış ama benim bebeğim kusan bir bebek emzirdikten sonra sürekli ağzının kenarından çıkarıyor ve içine doğru akıyor o yüzden de günde 4 e yakın kıyafet değiştiriyorum 0-3 ayı fazla tuttum çünkü çok iri bebek olmadığı için rahatlıkla giyiyor ve bazı 0-3 aylar büyük geliyor atletler de falan o yüzden senin de tercihin çoğunluk 0-3 olmalı bence 3-6 tabiki al ama fazla alma derim ileri de kilosuna göre alırsın şuan ben 3-6 giydiremiyorum çok büyük geliyor ☺️Bir de önümüz kış zaten yıka kurut derken beklemek gerekiyor bunun içinde 0-3 1-3 fazla olması daha avantajlı ☺️ Bu da benim kıyafet listemdi
18 adet atlet zıbın 0-3 ile 3-6 karışık olarak
17 adet sadece alt eşofman patiksiz tercih ettim 6 tanesini 0-3/3-6 (Ağırlık olarak 0-3 aldım)
10 adet çorap
5 adet tulum patikli 0-3 ay
7 adet tulum patiksiz 3-6 ay
3 adet iç atlet
3 adet iç pijama
2 adet 5 Li hastane çıkışı
9 adet alt üst takım badileri alttan çıtçıtlı (0-3 )
6 tane patik ayakkabı aldım çıngıraklı ☺️
Müslin aldım kundak yapmakta kullanmak için
1 kadife pofuduk battaniye ve 3 tane daha battaniye (penye-triko-nohut battaniye)
Bornoz havlu
1 adet kapüşonlu hırka
3 adet şapka
2 örgü yelek
2 penye yelek
10 adet alt üst takım(sweatshirt eşofman olarak) 6-9 ay aldım
2 adet pantolon 6/9
2 adet gömlek 9/12
5 adet tişört ( 9-12 ay ) yazlık olarak uygun fiyat diye aldım
3 adet pijama takımı aldım önden çıtçıtlı olarak 0-3 ay
5 adet önden çıtçıtlı üst 0-3 ay
1 adet peluş tulum mont
Ben uygun buldukça yazlık olarak da ayına göre hesaplayıp aldım o da tercih meselesi yaza doğru da alabilirsiniz ☺️
asilbabymom etrafımdakilerin tecrübelerini dinleyerek yenidolağn için 1 10’lu hastane çıkışı,2 tane 5’li hastane çıkışı,3-4 alt üst takım 5-6tane de zıbın aldım.geri kalanını hep 3-6 veya 6-9 aldım.Yenidoğanların etiketinde de zaten 3-5kg arası yazıyor.İyiki de çok almamışım bebeğim şuan daha karnımda 3.5 kg.Doğunca 1 ay içinde 3-6 geçeriz diye tahmin ediyorum.Zıbınlar için de ziyan olmamsı için küçülünce kullanılabilen çıtçıtlı büyütme apratı var onu aldım.
elifinbeybisi Gerçekten o kadar doğru ki normalde bende alışveriş yapmayı felan çok severim fakat çevremden görüyorum anında büyüyorlar yenidoğan bebekler ve kullanamadığın bir çok şey oluyor o yüzden yeteri kadar almakta fayda var ben azar azar aldım gerekirse doğduktan sonra internetten de getirtirim artık herşey elimizin altında :)
asilbabymom çok yeni doğan almayı düşünmüyorum zaten hediyelerde gelecek hemen büyüyorlar ve giydiremeden kalıyor. Sadece zıbını çok olsun 7 8 tsne çünkü kazalar olur. Onun dışında diğerleri 4 5 tane olsada yeter diye düşünüyorum tulum güzel bütün olarak giydir yıka tek kolay geliyor bana. Çoraba da gerek kalmaz böylece. Ama tulum da bebeğin hareketlerini kısıtlsyscsk küçüklükte olmssın sürekli bacaklarını oynatıyorlarmıç ve sağlığa zararlı oluyor. Bn yine de tulum alıcam baktım çok sıkıyor ayak kısımlarını keser çorap giydiririmdiye düşünüyorum. Öyle eldiven de çıkarıp atabiliyorlarmış tırnakları kesin diyorlar ondan da zatem takım alınca içinden çıkıyor. Ağız mendili, yakasına bez yakalık müslin bezler soğuklar için patik hırka battaniye. Oyuncak ve görsel kart aldım siyah beyaz kırmızı olandan. Yatağı ve dolabını aldım. Anne bebek çantası ya da normal sırt çantası da işinizi görür. Battaniye örgü hazır o da. Şuanda ateş ölçer alıcam bebek arabası alıcam. Küvet kova aldım. Birde ıslak mendil yerine bebek pamuğu aldım. İlk başlarda onunla silicem poposunu. Yatağı için çarşaf.
- Düzenlendi
2 adet 10 lu takım yenidogan
5 adet 5 Li takım yenidogan
¾ tane pantolonlu gömlekli takım 3/6 ay
15/20 adete yakın tulum ↉/6 ay karışık
11 adet 1 aylık kollu zıbın
6 adet 3 aylık kollu zıbın
18 adet 6 aylık kollu zıbın
3 adet havlu
20 çifte yakın çorap
Eldiven şapka bere 10 a yakın
6/7 battaniye
Onun dışında uyku tulumu, mont , vs aldım
Puset örtüsü , alt açma , 6 tane ağız mendili, muslin battaniye 2 adet
Beşik, puset, isimli hediyelikler
Küvet seti, banyo yaptırdıktan sonra giydirmek için ince dosege benzer bisey aldım Türkiye de varmıdır bilmem.
33 haftalığım. henüz hiç birseyimi hazırlamadım. biliyorum cok geç kaldım geçenlerde yıkamaya baslıycaktım evde tamirat çıktı bitmesini bekliyorum.
elifinbeybisi bende 6-7 tane takım var ama sürekli yetmez diyorlar herşey ateş pahası olmuş yıkayıp yıkayıp giydircez artık yapcak birşey yok
- Düzenlendi
senanurkesmen benim sadece 2 tane yeni doğan takımım var geri kalanı 3-6 ay aldım görümcemin kızı yeni doğdu 3 aylık şuan onun üstüne tutup aldım hatta😂 hiç yeni doğan alt üst almadım kış bebeği zaten 2 kat giydiricem biraz bol olsun diye düşündüm zaten 3-6 aldığım takımla hastane çıkışını karşılaştırınca 1-2 cm bolluk oluyor
elifinbeybisi bende hayret ediyorum millet daha dogurmadan bebeğin dolabını paylaşıyor ben 3 tane yeni doğan hastane çıkışı aldım uygun fiyat olmasına rağmen bir sürü para harcadim .Allah’tan ablam yeni doğum yaptı ondan istiyorum😂Ama buna rağmen bir sürü para harcadım.
Yavaş yavaş alınca çok göze batmıyor açıkçası ben hiç toptan alışveriş yapmadım hepsini takip ettim gezdim araştırdım en uygununu aldım. Erken alma diyenleri dinlemedim. Gebeliği öğrenir öğrenmez hemen alışveriş yapmaya başladım. Zararı yok daha uygun almış oluyoruz. 40 tl ye aldığım ebebekteki kanguru suan 350 tl ye satılıyor 4-5 ay fark var. Bana erken başlama diyenler alışveriş zamanı para vermiyor o yüzden siz yavaş yavaş ne bulursanız alın koyun. Yazın kışlık alın kışın yazlık alın. Özellikle ebebek outlet ve indirim zamanları çok işime yaramıştı 20 tl ye üst alt alabilmiştim. Listem de böyle gereksiz şeyleri almadım çevremdeki tecrübeli kişilere sordum siz yine istediğinizi çıkarın ekleyin listeye canımmm
senanurkesmen aparatı bnde bakacağım nereden aldiniz
1erkekkannesiiii valla ilk defa ben gibi yapan biri👍🏻 0-1 aylık hiç almadım hastane çıkışı ve 3 aylık olanı karşılaştırdım 2 cm genişlik var sadece yazık günah bol giysin zaten 100 liradan aşağı alt üst takım yok patiksiz alt üst takım çoğunluklu aldım ki katlayabileyim zaten kış bebeği çift giydiricem bol olsun rahat etsin çocuk
Melisakeskinn Aynen canım yenidoğan 50 cm sonrası giyemiyor zaten benim bebek de iriymiş bayağı hep büyük büyük almayı tercih ettim. Bende kısın doğum yapacağım nasipse zıbın alt üst kalın battaniyeye sar en kötü 😅😅 indirimde bulduğum şeyleri alıyorum yine illa giyilir 9 ay 12 ay bolca 🤗 sağlıkla gelsinler insallah
- Düzenlendi
1erkekkannesiiii benimkisi de iri olucak gibi bilmiyorum 30 haftalıkken 1800gr dı başka yorumlara bakıyorum 1200-1500 arası merak ediyorum 2 hafta sonra kontrolüm var korkuyorum da normal doğuramam diye seninkisi bu haftada kaç kiloydu
Melisakeskinn 28+4 deyiz şu an dün hastaneye gittik 1300 gram. Benim bebiş iri 2 hafta ilerden gidiyoruz ama sorun yok. Doktoruma sordum 4 kilo normal doğum yaptırdım tamamen kemik yapısı vücut esnekliği o anki şartlara bağlı yapılabilir dedi ☺️ sabırsızlıkla bekliyorumm. Korkma bisey olmaz Allah’ın izniyle yaparsın ama kendini şartlama bebek nasıl isterse anlık bakıp kararımızı vericez artık
Melisakeskinn 100 tl ye alt ust nerde var bizde alalim
1erkekkannesiiii benimki de 2 hafta onden gidiyordu ama 35 den sonra duruldu simdi 37 haftalik 3500 ultrasonda oynama oluyor yinede