• Doğum
  • Daha önce doğum yapmış hanımlar bakarmisiniz

İlk doğumum olucak ocakta Allah nasip ederse pek bilgim yok ne yapıyorlar diye sorum şu hastane çıkışının yanına muslin örtüde koydum ben kundak yaparlar diye hastane çıkışının içinde de bitane ince battaniyesi var kundak yapıp battaniyesine de koyacaklar diye o şekilde yaptım ama muslini çıkarayım mi hemşireler kundaklar degil mi atmazlar örtüyü?

Aleynaerayy22 sağlıkla kucağınıza alın , ben normal battaniyesini vermiştim onunla sarmışlardı bi sürü şey koymuştum ama ebe gereksizleri çıkardı ordan lazım olanları seçti, siz de verirsiniz o zaten ne yapacağını biliyordur🌸

Penye battaniye varsa eğer onu ekleyin. Soğuk havalarda doğum yapacaksanız eğer. Ben Nisan ayında doğum yapmıştım. Hiç bir şey atılmadı. Önlük eldiven hepsi takıldı bebeğime.
      Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

Aleynaerayy22 canım ebeler hiçbir şeyini atmaz ama muslin yerine penye ya da nohut battaniye versen iyi olur. Penyeye sarıp nohut battaniyeyi de üstüne ortebilirler. Müslin ince kalır.

Aleynaerayy22 hastane çıkışında penye battaniye varsa yeterli, musline gerek yok. Ama sadece muslin varsa yetmez. Penye battaniye koyun. Hatta bence penye ve kalın battaniye koyun

Aleynaerayy22 bir şeyi atmazlar canım. hastane çıkışı vereceğim 5li, 1 tane bez 1 paket ıslak mendil bide nohut battaniye vereceğim zaten yanıma getirecekler üstünü basını altını sonra ben degıstiririm kullanmadıklarını geri veriyorlar ama ıslak mendil geri gelir mi bilmiyorum ne olur ne olmaz yanıma da bi tane koyarım 😂

Dark ya birtane aldım nohut battaniye ama boyu kocamanmış sarmalık olanlardan degil de uyurken ortmelik olandan onuda mi versem soguk olur ocakta

• Dark bunu yanıtladı.

1erkekkannesiiii ay ben ıslak mendil koymadim orada pamukla hallederler ya da vardır diye koysam mi hemşireye verileceklerin arasına muslini geri çıkarılacak ama nohut battaniye almıştım bitane o baya büyük onun yerine ince bir battaniye koyayım bari

Aleynaerayy22 ıslak mendil al yanına canım illa lazım olur. Ben Ocak doğum yapacağım nasipse o yüzden nohut battaniye koycam üşür mü bilemedim. Dediğiniz gibi bir ince bir kalın da verilebilir birini bebeğe kundak yaparlar birini serip üzerine koyarlar bebeği taşıdıkları yer varya oraya kalını serip örtebilirler mantıklı geldi bana da