Bebekgibi Rabbim hayırlı doğumlar nasip eylesin kuzum. Bende sezeryan olacağım galiba 33+4 bugün kontrolüm vardı. Keyfi yerinde dedi doktor. Sigaraya canım sıkıldı postta yorumları okuyordum görmediklerim vardı. Seni de görünce sormak istedim. Allah sağ Salim kucağına almayı nasip etsin. Doğurursan bana da haber et🥹
Kaç sigara içiyorsun günde hala devam mı😔

Şuan bir sorun yaşamamanız doğumdan sonra da yaşamayacağınız anlamına gelmez. Düşünün bebeğiniz oksijeni plesanta aracılığı ile sadece sizin kanınızdan alıyor. Sigara kanda oksijen miktarını düşürüyor. İçtiğiniz her dal içinizde çaresizce solunum yapan bebeğinize zehir oluyor. Madem sigarayı bırakacak kadar iradeniz sağlam değil, neden o bebeğe bunu reva gördünüz? Neden dünyaya çocuk getirmeye karar verdiniz? Siz bebeğinizi korumazsanız bu iş duayla, temenniyle falan olmaz. Acı konuşuyorum çünkü evladınızda bir problem olursa (dilerim olmaz🙏🏻) doktor bunu sigaraya bağlarsa yaşayacağınız vicdan azabını düşünün. Ben de sigara içen biriydim hamile kalmaya karar verdiğim gün ağlaya ağlaya o sigaraları tek tek ellerimle kırıp attım. İnanın alışması 21 gün sürüyor. Değer mi sizce?

Zumraninannesi06 malesef sana bu konuda kimse söz veya garanti veremez ki vermemeli de.
      10 haftaya kadar hamileliğimde içtim 10. Haftada bıraktım.
      Oğlum 5 gün entube ağzında yüzünde hortumla kaldi kuvozde işte o zaman içim yana yana kendimi suçladim neden öğrendiğim an bırakmadım diye.Sigaranin s sini bile duymak midemi bulandırıyor

Zumraninannesi06 en fazla 5 içiyorum o da keyfi bırakmama ramak kaldı canım 29+4 haftalığım. Çok strese girersem yakıyorum. Sana tavsiyem sigara içmeyen kişilerle zaman geçir bir süre sonra içmek istemiyor insan

Bernnnaaaa çevremde kimse içmiyor 2 kişi hariç 🤦🏻‍♀️ sezeryan olucam gün alacağım daha hala içiyorum aptal gibi, çocuğum sağ Salim sağlıklıca doğsun kucağıma versinler yeter bana hiç rahat değil içim. Herkes sadece yargılamayı biliyor.

Zumraninannesi06 valla ben anneme cok üzülüyorum bu konuda cunku ben dogana kadar asla bir sorun yasamamis ama ben dogdugumda astım hastasiymisim (27 senedir kendini suçlar ve aglar,),öldürmedi ama süründürdü çocuklugumu bile yasayamadim.. ne okul bahcesinde koşabildim ne sokaklarda oynayabildim ve üstelik 5 senemi aldi benden ben 5 sende tedavi gördüm geçti ama hem maddi hem manevi çok sey kaybettim Suanda da astimdan kalan ufak tefek alerjilerim var, o yuzden hamile kalfim 2 hafta sonra sigarayi biraktim… belki tesadüf ama vicdanim rahat etmezdi.

Zumraninannesi06 stres yapma o bebeğe daha zararlı. 20 gün önce arkadaşım doğum yaptı kız paket paket içiyordu doğuma girecek hala içiyordu bebek iyi çok şükür. Birşey olacağı varsa oluyor. benim annem ömründe sigara kullanmamış ama ben doğuştan alerjik hastayım. Nefes darlığım var bebekken hep havalarla büyümüşüm. Ee sigarayı eline almadı bu kadın nasıl oldu. İşte olacağı varsa mutlaka oluyor

Bernnnaaaa elimden geldiğince yapmamaya çalışıyorum bakalım Rabbim ayarlasın 😔 doktorum hep hersey yolunda keyfi yerinde vs diyor bilmiyorum

Bernnnaaaa Siz simdi bu yorumu yaparak iyi bir sey yaptiginizi mi düsünüyorsunuz belki de birakmak üzere olann bi hamilenin kafasinda acaba mi bak birakmamis bir sey olmamis fikrini düsürdünüz yakip sigarayi agzina vermekten farki yok ayrica yazdiginiza da asla inanmiyorum bunu düşünebilmek icin okumamis arastirmamis olmak gerekiyor. Sigara koca koca insanlara neler yapiyorken minicik bir bebege ne zararlar verir anne karninda vermese dogunca verecek bunun icin müneccin olmaya gerek yok okuma yazma sahibi olmak o yoksa duyabilen iki kulaga sahip olmak yeterli. Begenmeme tusu olsa yorumunuzu bin kere begenmezdim.

Mello29 ben olan bir olayı anlattım hanımefendi bırakma sigarayı daha fazla iç mi yazmışım bak bakalım. Anne olma yoluna gelmiş bir insanı bırakıp bırakmamak konusunda nasıl bir yola sürükleyebilirim? Zaten herkes kızı linçlemiş kötü kötü seyler yazmış ne yazsaydım sizin gibi kalp kırarak kötü konuşarak sigaradan daha mı fazla zarar verseydim? Siz yardım ettiğinizi düşünüyorsunuz böyle yazarak ama emin olun sigaradan daha zararlı verdiğiniz bu tepkiler

Zumraninannesi06 inşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini canım. Daha da böyle bir post açma bence burda herkes birbirini linçlemeye yer arıyor zaten bide bu konu daha açık böyle şeylere. Kimseye fırsat verme. Üzülme daha çok

Bernnnaaaa Siz ne garip insansiniz ben bu kadina bir sey yazmadim ki size yazdim o kararini vermis iciyor bana ne yani kendi cocugu kendi hayati ama ben sigarayi birakirken sizin gibi konusan insanlar olsaydi cevremde acaba mi derdim kendimi rahatlatmaya calisirdim bundan bahsediyorum biraz düsünceli olun diyorum bilmediginiz eksik bilginiz olan konularda insanlarin günahina girmeyin diyorum.